null Beeld

TV-review: Bananasplit (VT4, maandag, 20.45 u)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken:'Bananasplit' op VT4.

Frederick Vandromme

Het oorspronkelijke 'Bananasplit' werd van 1983 tot en met 2004 bestierd door de betreurde Ralph Inbar, daarna werd het op gezegende leeftijd ten grave gedragen. Bij VT4 zal vast iémand een goede reden hebben gehad om zes jaar na datum mond-op-mondbeademing toe te passen op het kadaver, maar na de eerste aflevering is die ons alvast niet duidelijk geworden.

Concept

Verborgen-camerahumor zo old school dat je er je tanden op stukbijt

Met

Hans Otten en Peter Van Asbroeck

undefined

Review

Omdat we, bij monde van het presentatorenduo, vooraf vernomen hadden dat 'Bananasplit' in niets zou lijken op 'Trigger Happy' en 'Benidorm Bastards', dachten we ons te mogen verwachten aan grappen met een wat meer klassieke inslag.

Helaas bleek dat ze er vooral het stuitende gebrek aan vaart mee hadden bedoeld: op anderhalf uur - de duur van een bescheiden speelfilm - turfden we exact zéven practical jokes, de rest van de tijd ging op aan ellendig lang uitwaaierende voor- en nabesprekingen en hopen onversneden cringe die verbale steekspelletjes tussen Otten en Van Asbroeck moesten verzinnebeelden.

Er zullen vast mensen zijn die gelachen hebben toen de nietsvermoedende regisseur Jan Verheyen zijn geliefde plots vroegtijdig ten hemel zag opstijgen, of toen Ann Van Elsen met de billen bloot gezet werd (een mens moet er blijkbaar wat voor overhebben om bij VT4 op de loonlijst te staan) - alleen wordt een mop er zelden beter op als hij drie keer uitgelegd wordt.

Droegen evenmin bij de feestvreugde: de zoutloze gesprekjes met enkele van de gedupeerden, die zich duidelijk zaten af te vragen waarom ze zich een twééde keer hadden laten foppen door in te gaan op de uitnodiging om naar de studio te komen. For lack of a better word: bagger.

Quote

'Peter Van Asbroeck is als God: alomtegenwoordig.' Verheyen vat, nadat hij te onzer entertainment de schrik van zijn leven had gepakt, het strategische plan van VT4 treffend samen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234