null Beeld

TV-review: ‘Café Corsari’ op Eén

Even voor de jongste lezers: Café Corsari is genoemd naar overleden tv-icoon Tony Corsari (dat is die van Waarom zijn de bananen krom) en wordt uitgebaat door Tomas De Soete (dat is die van de radio) en Freek Braeckman (dat is die met zijn tandvlees).

Tom Raes


Concept:

Dagelijks Magazine

Langs de grote poort en het lijk van De laatste show in de gang achterlatend, maakte Café Corsari maandagavond zijn debuut op den staatszender. Een dagelijks magazine dat het zal moeten opnemen tegen de Kruitfabrieken van deze wereld.

Wat dat betreft hadden de heren Braeckman en De Soete hun avondje wel gekozen om hun tapkraan aan te sluiten: nog geen vierentwintig uur eerder had een zekere Bart D.W. en vrienden immers een kleine massahysterie veroorzaakt in Vlaanderland. Met de gemoederen nog op springen waren ze in de Corsari-kroeg dus wel gedoemd om het over de verkiezingen te hebben.

Daarom was Patrick Janssens komen aanschuiven aan de toog. Door een vreemde speling van het lot toevallig ook de eerste gast van De kruitfabriek, zij het toen nog onder een ander gesternte. Dat er ondertussen een andere Janssens in Café Corsari zat dan toen in De kruitfabriek bleek al snel. ‘Hoe gaat het met u?’, vroeg De Soete. ‘Slecht’, antwoordde Janssens eerlijk, de vuisten en het schild een metertje gezakt tegenover een maandje geleden.

Een politicus die eens níét geheel is opgetrokken uit zonneschijn en goed nieuws, ’t is eens iets anders. Janssens was behoorlijk openhartig, het interview mocht er zijn. Alsook de wisselwerking tussen Braeckman en De Soete, die vaak vrolijk op elkaar zaten in te spelen.

Een goede start, zou je denken. Ware het niet dat Janssens, het lijdend voorwerp in alle krantenkoppen van die ochtend, pas als derde aan bod kwam die avond. Eerst mocht Jeroen Meus het namelijk eens hebben over zijn reis naar Beiroet en zijn nieuw boek.

Akkoord, Jeroen Meus zou het vast ook niet slecht doen in een of andere verkiezing, maar ons leek het toch een vreemde keuze op zo’n moment. Dat er onder andere een recept voor een boterham met choco in dat boek stond, deed ons nog maar eens vermoeden dat misschien – héél misschien – er wel eens té veel kookboeken worden uitgebracht tegenwoordig.

Over vreemde keuzes gesproken: daarna mocht Freek Braeckman een kenner uithoren over seksrobotten. Eindelijk! En als u nu denkt aan een broodrooster met strategisch geplaatste siliconen, think again: levensecht, zo werd ons verzekerd door een expert in kwestie. Denk Wendy Van Wanten met een verbaasde blik en een draad van onder de rok die naar het stopcontact loopt. ‘Of hij zelf al eens…’, wou Freek van de expert weten. Wetenschappers worden ook eenzaam.

Café Corsari is trouwens een écht café. Zo staat er een toog, zijn er stamgasten en klonk er doorheen de aflevering af en toe een gerinkel van glazen. We blijven nog wachten op de eerste die in het midden van een interview aan de bel trekt om een tournée te geven en de eerste dronkelap die De Soete wat meppen komt geven omdat die naar zijn lief heeft gekeken. Maar we blijven hopen.

Al bij al valt er wel wat te rapen in Café Corsari. De hoge verwachtingen werden met de eerste aflevering niet meteen allemaal ingelost, daarvoor was het nog wat te veel aftasten en goochelen met op het eerste zicht vreemde keuzes. Stamgast zijn we nog niet, maar een pintje af en toe kan geen kwaad naar het schijnt.


Quote:

‘Bedankt voor dit buitengewoon gênant moment.’ – Bart De Wever die door Cath Luyten even snel werd voorgesteld aan zijn fokking idioot van een geluidstechnicus. Alsof hij net werd betrapt op het verorberen van een forse drakenburger.


De beste tweet over het programma:

Vreemd, wij lachen net het méést als we alleen zijn.

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234