null Beeld

Tv-review: 'Comedy Total 'Nuff Said' op Canvas

'Nuff Said', een bouillabaisse van woordkunst, humor, muziek en beeld, waagt vier weken lang de grote sprong van de foyer van het cultuurcentrum Berchem naar Canvas. Van de parking van 't Stad naar het scherm: televisie in alle geuren en kleuren, met diversiteit als diepe spits.

elv

Al zeven seizoenen biedt 'Nuff Said' elke eerste vrijdag van de maand binnen- en buitenlands talent uit verschillende disciplines onderdak - van stijldansen met taal tot weirde stand-upcomedy. Nu bestaat de multiculturele avond dus ook in televisieformaat, met korte interviews tussen de performances door, en reporters die door de straten dwalen. Zo was er stand-upper Erhan Demirci (ontdekking!) die zich in naam van alle allochtonen voor, uh, álles excuseerde: 'Sorry voor Brahim, de zanger.' Gewéldige televisie.

Ook leuk: het sprekend gemak waarmee presentator Johan Petit de minuten tussen de acts vulde met zijn scherpe, welgemikte humor. Zijn kinderlijk enthousiasme alleen al was aanstekelijk genoeg om een tv-show van veertig minuten te vullen. Klachten? Die zijn er (nog) niet. 'Nuff Said' was leutig, fris en steengoed, met relatief onbekende gezichten in een glansrol. En eerlijk: liever jong bloed - en de kans op uitschuivers - dan oude knarren die te lang in de koelkast hebben gezeten.

O wee wie 'Nuff Said' in één adem de kleine broer van 'Comedy Casino' durft te noemen. Het programma was meer dan een aaneenschakeling van individuele klasse, maar eerder een divers collectief. Nabil Aoulad Ayad, aangekondigd als human beatboxer uit Nederland, was eerder een komiek die de Nederlandse Antillen ('Mayonaise heet er witte ketchup') en de Turken ('Zijn er Turken in de zaal? Geen Turken? Dan doe ik deze mop zeker') meesterlijk te kakken zette. Net zoals 'sprekende ezel' Stijn Vranken, kersvers stadsdichter van Antwerpen, eerder een entertainer was en geen doordeweekse poëet.

Reda Haouam (neef van 'Nuff Said-bezieler Mourad Bekkour) ging alle artiesten met z'n camionette oppikken en interviewde hen. Reporter Öznur Karaca vroeg de Antwerpenaar en een enkeling uit Izegem naar zijn drugsgebruik en The Boy With Tape On His Face, een Nieuw-Zeelander met - wat had u gedacht - tape op z'n gezicht, bracht goeie humor zonder woorden - fait le faire. Saai werd het overigens nooit, en met de muziek van huisband BRZZVLL en zangeres Ladi6 was er genoeg ademruimte voorzien tussen de lachbuien door.

'Nuff Said' injecteerde goed gedoseerde humor en speelde veertig minuten lang alle banaliteiten van de kaart. Of zoals hoogstwaarschijnlijk met fluostift in hun mission statement staat aangeduid: 'Humor als gif tegen de verzuring!' Meer van dat.


Quote

'Sorry voor alle Hollanders in Antwerpen.' Hét fragment van de avond: Erhan Demirci excuseert zich in naam van alle allochtonen.


Tweet


Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234