null Beeld

TV-review: De Kazakkendraaiers (Eén, zondag, 20.30 u)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken: 'De Kazakkendraaiers'op Eén.

Katrien Depecker


Concept

Panelprogramma waarin beide panels zich improviserend uit benarde situaties moeten zien te lullen.


Met

Presentatrice Cath Luyten en vaste teamkapiteins Bart De Pauw en David Galle, deze week bijgestaan door Lieven Scheire en Nathalie Meskens.


Review

Het was wellicht niet zo'n goede zet van De Pauw om in interviews te verkondigen dat 'De kazakkendraaiers' te vergelijken valt met Britse topprogramma's als 'Never Mind The Buzzcocks' en 'Have I Got News For You': niet alleen legde hij daardoor voor zichzelf de lat duizelingwekkend hoog, het creëerde ook verwachtingen die niet altijd ingelost werden.

Dat was vooral het geval bij de eerste ronde, 'De woordvoerders', waarin Galle en Meskens de verdediging van Stijn Stijnen op zich moesten nemen, en De Pauw en Scheire ons overspelige koningshuis moesten goedpraten. Een enkele keer voelden we onze mondhoeken omhoog krullen - toen Galle erop wees dat de West-Vlaamse Stijnen met de forumpost 'held' om meer centen vroeg of toen Scheire het kinderloze huwelijk van koning Boudewijn verklaarde door 'Fabiola als een anticonceptiemiddel op zich' - maar lollen als 'Zet 11 Stijn Stijnens op het veld, en niemand kan nog scoren tegen 11 keepers in de goal' zouden ons zelfs in beschonken toestand geen glimlach kunnen ontfutselen.

Het publiek hulde zich dan ook af en toe in stilzwijgen na een 'clou', al konden de panelleden steeds op de goedgeluimde Luyten rekenen: het was ietwat irritant om haar na élke poging tot humor onbedaarlijk te horen hinniken van het lachen. Verder geen klachten over Luyten: ze zat er ontspannen bij en haar bindteksten waren geestiger dan die van de gemiddelde presentator.

Daarna zagen we De Pauw op zijn best: tijdens straatinterviews met toevallige passanten, een onderdeel waarin hij in 'Schalkse Ruiters' ook al uitblonk. De filmpjes bleken de ruggengraat van het programma: we hebben hardop gelachen toen De Pauw met een meisje aan de hand op een parkeerwachter afstapte, en tegen dat meisje riep: 'Zie je nu wat er gebeurt als je je best niet doet op school!'.

Het verbouwereerde gezicht van de parkeerwachter in kwestie was goddelijk, en we waren aangenaam verrast dat De Pauw zoiets durfde. Die verrassing maakte evenwel plaats voor teleurstelling toen we in de krant vernamen dat de parkeerwachters eigenlijk acteurs waren, en het dus helemaal niet om een genuine verborgen camera-grap ging. De grap op zich blijft wel overeind, maar verliest zo toch meteen een deel van zijn charme.

Wél echt - en hilarisch - waren Scheire's reacties tijdens zijn interview met de rockgroep Skunk Anansie: Skin en co hadden van Meskens de opdracht gekregen om het Scheire extra lastig te maken, en daar zijn ze glansrijk in geslaagd.

Zijn mop over twee apen in bad (die we u besparen) kon geen soelaas brengen: ze bekogelden hem met druiven en noemden hem 'the worst fucking interviewer ever'. Scheire onderging het lijdzaam tot Meskens redding bracht.

Verder waren de panelleden naar het einde van het programma toe duidelijk opgewarmd en wittier: in de laatste ronde vielen er nog een aantal leuke witzen te rapen - Luyten: 'Was het wel een goed idee om zijn dochter Facebook te noemen?' Meskens: 'Onze Twitter heeft er geen probleem mee.'

'De kazakkendraaiers' heeft dus potentieel om uit te groeien tot een algeheel amusant programma, en we gunnen de kazakken graag de tijd om hun draai te vinden.


Quote

'You're still not very funny.' - Ace van Skunk Anansie tegen Scheire, na de verbroedering.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234