null Beeld

TV-review: De klas van Frieda (Eén, maandag tot donderdag, 22 u.)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken: 'De klas van Frieda' op Eén.

cb

Concept

Quizzen in het luchtledige

Met

Juffrouw Frieda van Wijck en twee duo's BV's

Review

Eerst het goeie nieuws: ook in het tweede seizoen van de quiz die haar naam draagt, trad juf Frieda de klas binnen op de tonen van 'Rebel Rebel'. Tien seconden van de beste Bowie: een programma kan zich geen betere intro wensen, en het kon daarna eigenlijk alleen maar bergaf gaan. Maar je hebt hellingen, en je hebt hellingen.

Voor de eerste aflevering namen 'De Slimste Mens'-alumni Annelies Rutten en Eva Brems het op tegen de van VT4 doorgeseinde practical jokers Hans Otten en Peter Van Asbroeck. Ze rakelden ter kennismaking snel vervliegende anekdotes op uit hun schooltijd terwijl wij de woonkamer afspeurden op verborgen camera's en ons afvroegen of die van ons misschien mee in het complot zat.

Alsof er drank in het spel was, werd er vanaf die eerste minuten al gegierd bij het leven. Of stond Sven De Leijer buiten beeld gekke bekken te trekken? Het hinniken van Eva Brems, dat je bij 'De Slimste Mens' voor lief nam, vulde opnieuw de woonkamer alsof het nooit was weg geweest. Het ging ook niet meer weg.

Af en toe, als de lach even weg stierf, werden er vragen gesteld. De eerste ronde was best onderhoudend: net als vorig jaar werden stukjes schooltelevisie afgestoft, en die zijn altijd een plezier om naar te kijken. 'De taakleraar' is een ander vast onderdeel dat, afhankelijk van de gastdocent, ook wel eens kan boeien.

Maar niet dit keer: het enthousiasme van schrijfster Lulu Wang, die een college Chinees kwam geven, bezorgde de deelnemers weliswaar nóg meer lachstuipen, maar wij bleven in de kou staan. Toen de olijke duo's voor het opleidingsonderdeel 'groepswerk' daarna ook nog eens aan de slag moesten met een tegensputterende touch screen - hilariteit! - begonnen we stilaan naar ons bed te snakken.

Alweer geen Cheers voor ons. Kan iemand het misschien regelen dat Frieda Van Wijck en Carla Tortelli voortaan gewoon van plaats wisselen?

'De klas van Frieda' wordt door één aan de man gebracht als een amusante laatavondquiz, en daar is iets van aan: voor wie 's morgens vroeg het bed uit moet, is tien uur inderdaad aan de late kant. Maar het amusement speelde zich hoofdzakelijk aan de verkeerde kant van de beeldbuis af.

Quote

Lulu Wang tegen Hans Otten: 'Ik heb onderzoek gedaan: u bent een varken.' Of dat onderzoek betrekking had op de Chinese horoscoop of de jongste Dag Allemaal, liet ze in het midden.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234