null Beeld

TV-review: De Zevende Dag (een, zondag 11 u)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken: 'De Pfaffs' op vtm.

Geert Op de Beeck

Concept

Debatteren terwijl u van de kater van uw zaterdagavond herstelt.

Met

Indra Dewitte, Ivan De Vadder & Chris Van den Abeele.

Review

In de eerste aflevering van 'De Zevende Dag' stond als vanouds het grote politiek debat centraal, maar helaas werd ons al meteen gemeld dat we eendebat wel konden vergeten: de vijf uitgenodigde partijen wilden niet met elkaar aan één tafel gaan zitten.

De oplossing? Ivan De Vadder iedereen apart laten interviewen! Wat een zéér vermoeiende, schier eindeloze stroom platitudes opleverde: politici die meenden allerlei signalen meenden opgevangen te hebben, die uiteraard hun verantwoordelijkheid wilden opnemen en die niemand de zwarte piet wilden toeschuiven (waarna ze dat drie seconden later wél deden).

Als ze al iets wilden zeggen tenminste, want Wouter Beke (CD&V) antwoordde zowat constant met ''t Is niet aan mij om daar nu uitspraken over te doen!' Tot overmaat van ramp had de arme Liesbeth Van Impe van Het Nieuwsblad de onzalige opdracht gekregen live duiding te komen geven bij die stroom clichés, waardoor we dus zaten te kijken naar een journaliste die een andere journaliste interviewde over de uitspraken van een mens die liet weten dat hij geen uitspraken wilde doen. We houden best van wat waanzin, maar veel doller moet het toch echt niet worden.

Over surrealisme gesproken: hoe bizar moet het voor een piepjong rockgroepje als School Is Cool (de trotse winnaars van Humo's Rock Rally2010) zijn om op een zondagochtend tussen dat soort voortkabbelende debatten door hun nummers te staan spelen?

De uitzending werd nog min of meer interessant door een debat over de Danneels-tapes tussen Bart Sturtewagen van De Standaard en de advocaat van de kardinaal, meester Keuleneer: die laatste had zich blijkbaar tot doel gesteld de kerk zo mogelijk een nog onsympathieker imago te bezorgen dan ze al heeft, en slaagde daar met glans in. Hij had het over een karaktermoord op Danneels, onder andere omdat de krant het gewaagd had een kop boven het stuk te zetten, én omdat ze enkele interessante passages had aangestipt: 'In het rood!'

Waarna hij helemaal begon te hyperventileren, en Sturtewagen toesnauwde dat Bild Zeitung nog heel wat kon leren van De Standaard. Ach, als we hem nu eens vergiffenis zouden schenken voor zoveel onzin?

Quote

'Een pronostiek? Ik denk 1-1, maar als Van Buyten meedoet gok ik op 2-2!' - Gille Van Binst zorgt er met zijn Turkije-België-pronostiek voor dat er toch nog éven kan gelachen worden in 'De zevende dag'.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234