Tv-review 'Double Trouble' op MTV: 'Is de val van het Romeinse rijk ook begonnen met debiele reality-tv?'

De menselijke domheid kent geen grenzen, en de Westerse beschaving is in ijltempo tot stof aan het wederkeren.

Is de val van het Romeinse rijk ook begonnen met debiele reality-tv? Waarschijnlijk niet, maar net als onze noorderburen hadden de Romeinen te kampen met ongeletterde barbaren, lompe knuppels, en het verval van alle zeden. Wat er ook van zij, de genieën van MTV hebben weer twee bimbo’s met de intelligentie van een frisco opgevist.

De tweeling Sharon en Esmee, een duo yoghurtbreinen met ieder één hersenhelft, eerder te zien in het al even ranzige ‘Ex on the Beach’, mag lekker samen gaan kamperen in Bulgarije. Ter voorbereiding laten de twee botox in hun lippen spuiten en dreigt Sharons (of Esmees, who cares) vriendje ermee om haar kop in te slaan.

Ach, het is om moedeloos van te worden, ook al weten we dat de makers het erom doen – iedereen wil graag tv-programma’s zien waarbij ze zichzelf superieur kunnen voelen aan de chirurgisch onthersende apen op het beeldscherm. Toch mogen die schurftberen bij MTV wel eens hun verantwoordelijkheid opnemen en stoppen met zovele etterende wondes op het beeldscherm te gooien, denken wij zo.

De twee trezen begrijpen het concept ‘luchthaven’ niet en doen er derhalve een uur over om zichzelf überhaupt in te checken, terwijl ze rondsleuren met een koffer vol ‘tampons en chips’, truien dragen met daarop het woord ‘onbeschoft’, en klagen: ‘Jonguh, waarom zijn wij zo dom?’ Ja, waarom eigenlijk?

Vragen die bij ons opdoken: draagt iederéén tegenwoordig een pet? Is ‘tijdverneuking’ echt een beter woord voor ‘tijdverspilling’? Zitten er schadelijke chemicaliën in de grond van Maaskantje, en zijn die in de placenta van de tweelingmoeder gesijpeld? Is Bulgarije echt zo’n ‘boerenkutland’ als Nederland, zoals de tweeling beweert? Hoeveel reclameblokken passen er eigenlijk in één video? Is Sharon écht ‘te knap voor een bus’? Vanaf wanneer zijn grappen over verhongerende Afrikaanse kinderen, gemaakt door Hollandse bimbo’s, racistisch?

Moeilijk te geloven dat er zulke mensen bestaan – ‘Mensen zijn zo vreselijk irritant en dom,’ miauwen ze. Jullie nemen ons de woorden uit de mond!

Goed, we klikken dit inhoudsloze drolprogramma nú van ons beeldscherm, vooraleer er nog meer hersencellen afsterven. Qua artistieke kwaliteit is ‘Frisco in den Disco’ van een oneindig hoger niveau. Kijk, luister, en wees gereinigd:

Als u ooit de aandrang voelt om ook maar één seconde ‘Double Trouble’ te bekijken, komen wij uw internetverbinding hoogstpersoonlijk aan gort knuppelen, en projecteren we een half uurtje ‘Frisco in den Disco’ op uw netvlies. Véél gezonder.

Als we Ex on the Beach mochten geloven, zat het einde van de wereld er al aan te komen, maar met ‘Double Trouble’ hopen we dat de ruiters van de Apocalyps al onderweg zijn. Neem het van ons aan: de beschaving is in achteruit geschakeld en raast aan een verschroeiend tempo de verdoemenis in. Down and down we go!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234