null Beeld

TV-review: Goedele nu (VTM, dinsdag, 21.55 u)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken:Goedele Nu (vtm)

Frederick Vandromme

Concept

Goedele rides again, en wel in een talkshow die ontroering, spektakel en rariteit met elkaar tracht te vermengen

Met

Goedele Liekens, met voor de gelegenheid schrijver-journalist Tom Naegels als extra vragensteller aan haar zijde. Volgende week zullen dat pakweg Steve Stevaert of Kamagurka zijn.

Review

't Is onmiskenbaar een vréémd mengsel, en tegelijk typisch Liekens, maar de verschillende ingrediënten waren met zorg uitgekozen. Neem het gesprek met de terminaal zieke Marie-Rose Morel, die kwam vertellen over het droge besef dat ze het wellicht geen twee jaar meer zal uitzingen.

De bladenmaakster uit Begijnendijk mocht dan bij momenten iets té opzichtig naar tearjerker-momenten hengelen, Morel liet er zich nauwelijks door afleiden: ze had het sober, ingetogen en met trillende waardigheid over d'r kloteziekte, en de manier waarop ze die voor haar jonge kinderen duidde. Ze spreidde d'r ziel, gespeend van camerafähige dramatiek, uit op tafel - altijd meegenomen voor een goed gesprek, als u het de krop in onze keel vraagt.

'Volwassenen met knuffelberen' klonk het plots, waarna we ongevraagd een mini-reportage in de maag gesplitst kregen, over mannen en vrouwen die quality time met hun floeren poezewoefke hoog in het vaandel dragen. Eentje had zelfs een Facebook-pagina aangemaakt voor z'n teddy: die zat! Enige duiding moesten we in de studio overigens niet verwachten: Liekens en Naegels hadden het te druk met het onderdrukken van een giechel.

Alsof er niet genoeg comic relief kon zijn, mocht Paula Marckx, nooit vies van wat aandacht hier en daar, vervolgens haar sexcapades met Jeff Hoeyberghs uit de doeken doen. Bleek dat ze het gejeffte had leren kennen op de Antwerpse Boekenbeurs, en hoewel ze zo op het eerste gezicht haar beste boekjaren al achter de rug had, kwam er na wat hitsig e-mailverkeer nog ongebreideld rampetampen van, aan de kant van een zwembad.

Ze vertelde het graag en gedetailleerd, maar ze had dan ook met enige hoogdringendheid een boek te verkopen, dus dat scheelt. U moest overigens niet denken dat ze het kon helpen, want: once a bonobo, always a bonobo.

Toen daarna ook Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, en Dirk Van den Branden, vader van de alweer 14 jaar verdwenen Liam, een stoeltje kwamen aanschuiven, wisten we het vrijwel zeker: het gevaar is niet denkbeeldig dat we 'Goedele Nu' straks, bij gebrek aan een eigen waterkoeler, gaan nabespreken rond de sanseveria op de vensterbank. Weliswaar met enige tegenzin, maar dat mag niet deren: 'Goedele Nu' deed, kortom, waar het voor gekomen was.

Quote

'Goedele, als jij morgen een man tegenkomt, schrik je toch ook terug als blijkt dat hij met een knuffelbeer slaapt. Zo'n man die, ik zeg maar iets, mooi, groot en rijzig is, en aan sport doet.' Naegels, wiens bijdrage verder niet van die aard was dat we hem na afloop innig begonnen te missen, kon een verwijzing naar de vermeende affaire tussen de presentatrice en ex-basketter Pieter Loridon niet onderdrukken.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234