null Beeld

TV-review: 'Het perfecte koppel' op Eén

Luttele dagen voor Valentijn komt Eén met een spel over de liefde op de proppen, ‘Het perfecte koppel’. Eerdere pogingen om rond dat heikele thema een entertainend programma te maken deden ons het ergste verwachten.

mke

‘Liefde op het eerste gezicht’ met Jo De Poorter, ‘Blind Date’ met Ingeborg en en, als we echt out of the box durven te denken, ‘Temptation Island’ met verenigd marginaal Vlaanderen: hoogstaande televisie leverde het niet op. Gênante, lichtjes geweldige uitlachtelevisie dan weer wel.

Geen spoor daarvan bij ‘Het perfecte koppel’, een quizprogramma waarin presentator Marcel Vanthilt hoogstens mild de draak steekt met zijn twee kandidaten. Dat duo vormt in het echte leven niet toevallig een koppel en moet via zes quizrondes bewijzen dat ze ook recht hebben op die titel. Net toen we ons begonnen af te vragen waarom iemand dat in godsnaam voor het oog van televisiekijkend Vlaanderen zou willen doen, gaf Marcel ons het antwoord: als ze daarin slaagden, konden ze maar liefst 10.000 euro winnen.

Voor de eigenlijke quiz begon, kregen we een filmpje mee waarin het duo, Bart en Els, twee dagen voor de opnames van elkaar gescheiden werden. Echtbreekster van dienst was Cath Luyten, die van de VRT de grens van meer dan tien minuten beeldtijd blijkbaar nog steeds niet mag overschrijden. En passant leerden we Bart en Els wat beter kennen. Niet onbelangrijk, want ‘Het perfecte koppel’ is voor een groot deel afhankelijk van die twee hoofdrolspelers, en dus van de sympathie die de kijker al dan niet voor hen voelt. In het geval van Bart en Els viel dat goed mee.

De rest van het programma ontplooide zich als een samenraapsel van andere formats. Toen Els haar liefde voor Bart moest bewijzen door haar spinnenangst te overwinnen, meenden we een streepje ‘Alles of niets’ te ontwaren. De finale, een soort ‘Stop de band’-ronde, leek dan weer zo uit het te vroeg heen gegane ‘Het swingpaleis’ geplukt. En toen we kandidaat Bart Joke Devynck zagen binnendoen – acterend weliswaar – en Els later zagen verbroederen met Bartel Van Riet, leek zelfs ‘Temptation Island’ even niet ver weg. Om over die scheidingswand uit ‘Blind Date’ nog maar te zwijgen.

Ook elders viel ‘Het perfecte koppel’ wat flauw tussen twee stoelen in. Het quizgehalte is niet hoog genoeg om echte kwissers mee te krijgen. En ook het human interest-gedeelte, de optredens van een handvol Bekende Vlamingen en de immer sympathieke Marcel Vanthilt ten spijt, was wat mak.

Conclusie: ‘Het perfecte koppel’ is een kei-leuk idee om de trouw van een bevriend koppel wat op te leuken. Als entertainment op zondagavond mag het voor ons toch wat meer zijn. Maar wij zijn dan ook niet makkelijk te verleiden.


Quote uit het programma:

‘Ik hou me vast aan mijn bretels.’ Uit het liedje dat Bart voor Els gemaakt had. Verzin maar eens vijf dingen die rijmen op ‘Els’.


Tweet:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234