null Beeld

Tv-review: 'Mijn dans is top!' op Ketnet

Zoals je geen virtuoze gitarist moet zijn om een cd-review te schrijven, zo hoef je gelukkig ook geen begenadigd danser te zijn om het hier over een dansprogramma te hebben. Gelukkig maar, want het moet gezegd: ónze smooth moves maken evenveel indruk als onze zatte nonkel die loos gaat op 'Les Lacs du Connemara'.

Katrien Verschoren

Na ‘Mijn sport is top!’ met Pieter Embrechts en ‘Mijn kunst is top!’ met Adriaan Van Den Hoof, mag deze keer Dimitri Leue ‘duelleren’ tegen vijf BV’s, en wel in zo’n 15 dansdisciplines. Waren het de kijkcijfers voor Bartel Van Riet in tutu tijdens het vorige seizoen die de makers voor dit thema deed kiezen? Wij hebben er ’t raden naar, maar als in de eerste aflevering Jeroen Meus al aan het cheerleaden slaat, zitten wij alvast op de eerste rij om dat te aanschouwen.

Meus neemt het, naast cheerleaden ook in de disciplines capoeira en Weense wals op tegen Leue. Vandaag kregen we enkel het cheerleaden te zien. Daarvoor kregen de twee les van Flore, een twaalfjarige ‘flyer’ (letterlijk te nemen) die op indrukwekkende wijze en met engelengeduld de bewegingen en de kernboodschap van het cheerleaden – áltijd blijven lachen – kon overbrengen. We leerden dat lachen al eens neigt om te slaan in krampachtig grijnzen wanneer ‘T-jumps’ en ‘Toe touches’ toch niet zo makkelijk uitgevoerd lijken te worden.

Jeroen Meus leek even spontaan en enthousiast met pomponnen om te gaan als met zijn kookpotten en Dimitri Leue bewees eerder al met 'W@=D@' dat hij meesterlijk uit de voeten kan in kinderprogramma’s. Ook hier slaat hij steeds de juiste toon aan waardoor kinderen én meekijkende ouders zich geen seconde vervelen. Zet die twee samen en het programma lijkt zichzelf te maken. De flitsende beelden en de vaart in het programma maakten dat zelfs minder dansminnende kijkers toch geboeid bleven en na een kwartiertje spijt hadden dat de aftiteling al op het scherm verscheen.

Pas morgen weten we wie het eerste duel (blij dat ze ’t ook hier geen ‘battle’ noemen) op zijn naam mag schrijven. Dimitri Leue beweerde in een interview dat hij wel de nodige conditie had, maar dat het hem wat ontbrak aan lenigheid. De achterwaartse salto die hij enkele jaren geleden bij wijze van versiertruc maakte in ‘Mag ik u kussen’ in gedachten, zetten wij ons minimale doch zuurverdiende kapitaal alvast níet in op de populaire kok.

Quote uit het programma?

“Ik ben een beetje schuin geëleveerd. ’t Kwam door uw balkon, denk ik.” Dimitri Leue landt zacht na zijn ‘elevator’-val.

De beste tweet over het programma?

Ketnetters zijn zo ongeveer de enige bevolkingsgroep die nog niet tot op twitter geraakt zijn. Mooi zo.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234