null Beeld

TV-review: Reyers laat (Canvas, elke weekdag (behalve woensdag), 23 u)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken: 'Reyers laat' op Canvas.

Annemie Bulté

Concept

Opvolger van de laatavondtalkshow 'Phara'

Met

Lieven Van Gils en Dirk Abrams

Review

De eerste aflevering van 'Reyers laat' had een interessante gast: Els Op de Weerdt, de verpleegster die vier jaar geleden haar tante vergiftigde en werd vrijgesproken door het assisenhof. Op de Weerdt kwam vertellen hoe zij zich vereenzelvigde met Els Clottemans, en klapte en passant uit de biecht over het advies dat advocaat Jef Vermassen haar destijds had meegegeven om een goeie indruk te maken op de jury: altijd kalm blijven, nooit kwaad worden, braaf zijn, geen diepe decolletés dragen, de juryleden in de ogen kijken.

Er waren nog andere goeie gasten in de startweek van 'Reyers laat': Liesbeth Homans (die met haar ogen draaide toen ze werd aangekondigd als 'boezemvriendin van Bart De Wever') en Siegfried Bracke, die het niet kon laten om Dirk Abrams een lesje te geven in empathisch interviewen ('Je kan nergens zo eenzaam zijn als daar op dat beklaagdenbankje').

Ook mooi om te zien was het spel tussen Open VLD'er Dirk Sterckx en VRT-correspondent voor Nederland Joris van de Kerkhof over de Nederlandse regeringsvorming. Terwijl Sterckx ongemakkelijk op zijn stoel zat te schuifelen om uitgelegd te krijgen waarom de liberalen in Nederland met Geert Wilders in zee gingen, wees Van de Kerkhof hem fijntjes op enkele fouten in zijn discours: 'Zoveel ruzie was daar binnen de VVD niet over, hoor.'

De nieuwe laatavondtalkshow op Canvas kan een mooi debuut voorleggen. Alleen van de afsluiter zakt je broek af: je ziet een vage schim alsmaar scherper worden onder een sterrenhemel, tot je de contouren ontwaart van een ouwe VRT-coryfee die (letterlijk) knipoogt naar het publiek. Pijnlijk ongrappig.

Zijn al de revue gepasseerd: Johan Op de Beeck, Rita Van Neygen en Cas Goossens. Volgende week Louis De Pelsmaecker, Emiel Goelen, Rita Boelaert en Tante Terry?

Quote

'We gaan naar Nederland. Goed? Bedankt, Joost Vandecasteele.' - Gastheer Lieven Van Gils onderbreekt de winnaar van de Debuutprijs in het midden van diens vurige betoog. Vandecasteeles verbijsterde blik was geld waard.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234