null Beeld

Tv-review: 'Stars for Life' op één

Heeft er iemand ‘Steracteur Sterartiest’, dat apesuffe programmaatje op vrijdagavond waarin BV’s met bijzonder weinig zangtalent toch aan het zingen sloegen, gemist? Eén of andere onverlaat bij de Openbare Omroep blijkbaar wel. Dus keken wij - een mens moet wat over hebben voor zijn job - naar ‘Stars for Life’, ofte de ongenode wedergeboorte van ‘Steracteur Sterartiest’.

mke

We weten het wel, het was voor het Goede Doel, dus willen we ook niet te zuur uit de hoek komen. Music For Life, de inzamelactie van Studio Brussel, zorgt er nu al enkele jaren voor dat heel Vlaanderen zich in december van zijn meest solidaire kant laat zien - en dat is alleen maar bewonderenswaardig. Maar ‘Stars for Life’, de nieuwste aanloop naar de Goede Week van Stubru, had wel bijzonder weinig om het lijf.

'De nieuwste aanloop naar de Goede Week van Stubru, had wel bijzonder weinig om het lijf.'

Met het terziele gaan van de Eurosongvoorrondes zag iemand zijn kans schoon om met ‘Stars for Life’ eindelijk nog eens een zangwedstrijd op Eén te brengen. Volgens presentator Sam De Bruyn zou van de 12 BV’s uiteindelijk één fortuinlijke winnaar de Song For Life mogen gaan zingen. ‘Stars for Life’ had dus de vorm van een afvalrace, een formule die de show van de nodige spanning moest voorzien. Helaas is het wel heel moeilijk om mee te hopen met kandidaten dat ze door mogen, als ze zelf de indruk geven dat ze liever een avondje op de pijnbank zouden liggen dan op het podium te staan.

We zijn er trouwens nog altijd niet uit wie we nu de vreemdste eend in de bijt vonden tussen de kandidaten: soapacteur Mathias Vergels had met zijn hunkie imago nog net een streepje voor, maar wat komiek Gunter Lamoot en tv-kok Sofie Dumont in godsnaam in dit programma deden, blijft ons ook na de eerste aflevering een raadsel. De prestaties stegen nooit boven het karaokeniveau uit, en bij de volgehouden sérieux waarmee elk van hen zich van zijn taak kweet voelden wij vooral plaatsvervangende schaamte. Ergens hoopten we nog dat Gunter Lamoot – hij dan toch nog! - zich halverwege zijn act plots zou ontpoppen tot Véronique en zo de boel op stelten zou zetten, maar helaas. Ook Lamoot zong alsof van zijn prestatie niet alleen zijn eigen imago, maar meteen ook het lot van de hele mensheid afhing.

Ook uit de hoek van de driekoppige jury – vaste juryleden Kris Wauters en Els Pynoo en gastjurylid Siska Schoeters – moesten we geen snuifje peper op de flauwe show verwachten. Hoewel zelfs ons debiele schoothondje kon zien dat Dumont met de doodsangst in het oog stond te zingen, en geen van de drie het langer dan 15 seconden toonvast kon uithouden, was elke prestatie volgens de jury ‘verrassend goed’. ‘Zeker voor iemand die geen professionele zanger is’, vergoelijkte Kris Wauters dat steevast positieve oordeel. Als dat de belangrijkste drijfveer is voor de heer Wauters om onder de indruk te zijn, dan vermoeden we dat hij de volgende weken serieus van zijn sokken zal worden geblazen door het kluitje non-zangers dat nog klaarstaat.

Bij een vermoeden zal het wat ons betreft trouwens blijven: Sam De Bruyn nodigde ons aan het eind met een brede glimlach uit om morgen alweer te kijken. Tenzij de BV’s elkaar elke avond in een andere discipline gaan uitdagen – moddervechten, armworstelen, fierljeppen, we geven maar wat suggesties -, bedanken we daar toch voor.


Quote

‘Albert II’. Sam De Bruyn polst naar het goede doel van Gunter Lamoot. Meteen ook het laatste glimpje dat we van de komiek Gunter Lamoot zagen.


Tweet

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234