null Beeld

TV-review: Wie kiest Pieter? (vtm, maandag, 20.45 u)

Humo bekijkt voor u het nieuwe tv-seizoen, zo hoeft u dat niet meer te doen. Of misschien wel? Deze keer voor u besproken: 'Wie kiest Pieter?'op vtm.

Noud Jansen


Concept

Heipaal zkt. vrouw

Met

Pieter Loridon, Dina Tersago en een trio overbodige raadgevers.


Review

Lang geleden, toen er van Pieter Loridon nog geen sprake was, plachten de heren van Monty Python een reusachtig gewicht van zestien ton op hun personages te droppen wanneer een sketch te lang duurde, of wanneer ze om een punchline verlegen zaten. Om voor de verandering maar eens met de conclusie te openen: ruim vóór het eerste reclameblok van 'Wie kiest Pieter?' zaten wij al te hopen dat zo'n zelfde gevaarte het beeld in zou komen gedonderd om ons van deze verregaande onzin te verlossen.

Pieter Loridon, oud-basketter, diende in deze eerste aflevering middels speeddates (lees: wezenloze lulgesprekjes) met de veertig geselecteerde kandidates het kaf van het koren zien te scheiden. Meteen kwam het grootste probleem van 'Wie kiest Pieter?' aan het licht: Pieter Loridon zelf.

Een mooie man, als we de dames mochten geloven die blozend van opwinding naar de gunst van deze zonnebankbruine Tarzan kwamen dingen, maar een interessant gesprek aanknopen of een gevatte repliek te berde brengen behoort duidelijk niet tot zijn sterktes. Veel verder dan 'Watoede van werk?' en 'Zeg eens wakik over u zou moeten weten?' kwam hij niet, en dan had u zijn grapjes nog niet gehoord ('Ik ga niet vragen om uw kleren uit te doen, hé. Allé, nu toch nog niet').

Even hadden we hoop, toen één van de kandidates, een jonge psychologe, hem vroeg of het niet tegen het mannelijke jachtinstinct inging wanneer veertig vrouwen zich spontaan kwamen aanbieden. Loridon wist zich zichtbaar geen raad met deze vreemde eend in de hoofdzakelijk met naïeve veulens en ouwe vrijsters gevulde bijt, en koos met een niet ter zake doend antwoord ijlings het hazenpad - achteraf mompelde hij nog iets over de 'goede gesprekken' die hij in de toekomst nog met dit meisje hoopte te voeren ('Psychologie interesseert me').

Ruim een uur duurde 'Wie kiest Pieter?', reclameblokken incluis, en slechts één keer werd het entertainend: één van de deelneemsters bleek tandarts te zijn, en toen een raadgever van Loridon haar vroeg wat ze van diens gebit vond, stelde ze prompt de diagnose 'onderprognathie klasse drie' (voor de orthodentale leken onder u: een centenbak). Eén halve ster, voor de nanoseconde van vertwijfeling in Loridons blik.


Quote

'Goeie vraag van Johanneke.' - Loridon, ernstig, na de vraag van zijn Nederlandse raadgeefster aan één van de kandidates waarom die een geschikte vrouw voor Pieter zou zijn.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234