null Beeld

'UEFA Euro 2016: België - Ierland': de match van de heropstanding?

Spijtig spijtig spijtig: we kregen van Buffon en co. op onze doos en sommigen beginnen met een bang hartje aan een deze-móéten-we-winnen-wedstrijd tegen de taaie Paddy’s. De jongens van Compact Disk Dummies zullen het dus iets moeilijker hebben om tijdens Dance with the Devils de 5.000 man in de Lotto Arena opgewarmd te krijgen. Al blijft Lennert Coorevits, de blonde helft van CDD, er kalm onder.

Katrien Verschoren

'Ik denk dat er van alle Belgische bands niet één is die minder van voetbal kent dan wij.' Lennert Coorevits (rechts)

Lennert Coorevits «Het heeft geen zin om met bepaalde verwachtingen naar een optreden te gaan. Enkele weken geleden speelden we op Vestrock in Nederland: dat kenden we niet echt goed, maar het was superleuk!»

HUMO Hoe reageerde het publiek op de nieuwe plaat?

Coorevits «Goed! Natuurlijk zijn de nieuwe nummers nog niet zo bekend, maar toch voelen we al welke het live heel goed doen. ‘Girls Keep Drinking’ bijvoorbeeld, dat zit op ’t einde van de set. We hebben daar nog extra percussie aan toegevoegd en dat zorgt voor een stevig feest. Dan is ’t gáán en niet meer stilvallen!

»Bij ‘Dance with the Devils’ is de sfeer en het publiek moeilijk in te schatten, want de mensen komen natuurlijk vooral voor het voetbal. We gaan voor een goeie ravesfeer om de massa in een korte tijd in een apocalyptische feestmodus te krijgen, en we spelen zeker de nummers waarop je gemakkelijk mee kunt oehoehoeën (lacht).»

HUMO Toptactiek! Heb je zelf iets met voetbal?

Coorevits «Ik denk dat er van alle Belgische bands niet één is die minder van voetbal kent dan wij. Als er een EK of WK aan de gang is, dan probeer ik dat zo veel mogelijk te mijden. De vorige keer dat de Belgen speelden, was ik vooral blij dat het op straat zo rustig was in de Gentse binnenstad (lacht). Het is echt een uitdaging om ervoor te zorgen dat je niet de hele tijd op een Rode Duivel zijn hoofd moet kijken. Met het WK twee jaar geleden kon je in de supermarkt geen snoep gaan kopen, of ene zijn hoofd stond erop.»

HUMO Ik wou ook nog vragen of je een favoriete speler hebt, maar dat is dan niet aan de orde, neem ik aan?

Coorevits «Ik ken er wel een paar, hoor, maar ik heb precies bij nog geen enkele gedacht: ‘Waauw! Wat een inspirerende mens!’ Misschien ligt dat aan mij en heb ik echt een verkeerd beeld van de mannen. Ik volg het eigenlijk te weinig om er uitspraken over te kunnen doen.»

HUMO Heb je het EK-Lied van Dimitri Vegas en Like Mike al gehoord?

Coorevits «Ja.»

HUMO En?

Coorevits (lange stilte) «Ja, euhm...

’t Was... apart? Goh, wat moet een mens daarvan zeggen? Er zit een melodielijn in die duidelijk gemaakt is om heel meezingbaar te zijn, maar die ze naar ’t einde toe precies kwijt zijn, en dan lijkt het of ze besloten hebben om het lied niet helemaal af te werken, waardoor het uiteindelijk toch niet zo meezingbaar is. Wat wel een beetje ironisch is.»

HUMO Zou je zelf graag zo’n anthem maken, dat dan door heel de natie wordt meegezongen?

Coorevits «Ja, waarom niet? Ik denk dat het heel leuk is om binnen de restricties van wat een anthem moet zijn een nummer te schrijven. Het zou ons nog afgaan ook, denk ik. En het zou écht meezingbaar zijn.»

HUMO We zijn nu al razend benieuwd!

Coorevits «Kan jij daar niet op wat knopkes duwen?»

HUMO Op wat knopkes duwen, dat kan toch iedereen?

undefined


Lees hier de review van hun eerste langspeler Silver Souls

Compact Disk Dummies spelen dit najaar ook nog enkele shows, en wel hier:

7/10/2016: Rex , Essen

8/10/2016: Helemaal Melkweg , Amsterdam

14/10/2016: Alter Schlachthof, Eupen

15/10/2016: Handelsbeurs, Gent

21/10/2016: De Kreun, Kortrijk

9/12/2016: Eden, Charleroi

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234