Uittredende Rock Rally-kampioenen: Compact Disk Dummies

Er kan er maar één zijn die de titel 'Meest recente winnaar van Humo's Rock Rally' draagt en dus is het, zes dagen voor de winnaar van 2014 aangeduid wordt, de hoogste tijd voor een afsluitend interview met de laureaten van 2012. Compact Disk Dummies zijn nog steeds Lennert en Janus Coorevits, wij zijn evengoed nog altijd Humo.

HUMO Een klassieker na Rock Rally-winst: ongevraagd advies uit alle hoeken.

Lennert «Ja! Verschrikkelijk. Voortdurend. Veel superslechte, ongevraagde adviezen ook. Over vestimentaire keuzes, bijvoorbeeld: 'Doe volgende keer zéker een leren vest aan: dat past bij jullie muziek.' Soms ging het ook over onze muzikale richting, en daar begreep ik nog minder van. Ik zou zelf nóóit naar een band stappen en zeggen: 'Ga díé richting uit met jullie songs. Je zal zien: dat ligt jullie het best.' Dat laatste is me echt gezegd, ik was oprecht verrast iemand te ontmoeten die me beter kent dan ikzelf.

»Het vreemde is: het zijn niet zomaar willekeurige onnozelaars die ons dat soort adviezen gaven, maar ook bekende muzikanten die al iets bewezen hebben. Dat maakte het misschien nog erger. De ondertoon was zelden: 'Ik geef jullie deze tip omdat jullie dat nodig hebben,' maar meestal: 'Ik weet alles en iedereen kan mij maar beter volgen.'»HUMO De Amerikaanse crossovergroep Fishbone heette ooit Megatron, en werd omwille van die naam een paar keer geprogrammeerd op metalfestivals, waar ze vervolgens bekogeld werden met flessen gevuld met pis. Zijn jullie vaak geboekt op plekken waar jullie niet thuishoorden?

Lennert «Ja. Het probleem is dat men lang gedacht heeft dat we een dj-duo waren. Eén keer zijn we geboekt voor de achtergrondmuziek op een beachvolleybaltoernooi.»

Janus «Mensen hebben het moeilijk om te beseffen dat wie elektronische muziek maakt niet noodzakelijk een dj is. Ik krijg het ervan dat, als we net een intens optreden hebben gehad en bezweet het podium afstappen, iemand naar ons komt en zegt: 'Goed gedraaid, mannen.' Gedraaid! (Blaast) Oké dat je niet begrijpt waar we mee bezig zijn, maar val ons er dan ook niet mee lastig.»

Lennert «Dj'en interesseert me ook eigenlijk niet.»HUMO Ongebruikelijk, voor iemand die zich af en toe als dj laat boeken.

Lennert «Met Monoliths ben ik vooral mijn eigen songs nog aan het schrijven, en in afwachting tot die klaar zijn, zijn sommige kansen te mooi om te laten liggen. Eigenlijk heb ik een rare relatie met dat hele dj'en. Ik heb het gevoel dat men zich in die sector nogal veel permitteert, terwijl het toch echt geen moeilijke job is.

»Ik heb wél respect voor dj's die iets opbouwen, die een sfeer kunnen neerzetten – alleen lijkt dat tegenwoordig niet meer van belang. Mensen willen dat ene hitje horen, en als ze het niet krijgen, zijn ze weg. Allemaal goed, maar waar gáát het dan nog over? En vooral: is het in die omstandigheden nog nodig dat je als dj zo'n groot ego kweekt?»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234