null Beeld

'Umesh pop-up teevee': Vangaver tot gort

Bijna zomer! Hoe de tijd vliedt! Extra bewijs daarvoor: ‘Umesh pop-up teevee’ – het ambitieuze stukje televisionele ongein waarmee Umesh ‘Haldis’ Vangaver zijn debuut maakte als full-blown tv-maker en schermgezicht – is alweer aan zijn laatste aflevering toe. Als dát niet om een terugblik schreeuwt.

vvp

'Ik ben tevreden. Alleen al omdat ik veel dingen heb gedaan die ver buiten mijn comfort-zone liggen.' Umesh Vangaver

Umesh Vangaver «Het is een heel goeie leerschool geweest. Mijn eerste non-fictieprogramma en dan nog meteen een personalityshow die helemaal op mijn schouders rustte! Dat was wel speciaal. Maar: ik ben trots en tevreden over het resultaat. Alleen al omdat ik veel dingen heb gedaan die ver buiten mijn comfortzone liggen.»

HUMO Is er iets waarvan je nu zegt: ‘Jezus, hoe heb ik dat ooit gedurfd?’

Vangaver «De parachutesprong met Tom Waes. Weet je waarom ik het toch heb gedaan? Omdat ik een tv-maker ben. Als ik, op het moment dat we daar stonden, had gezegd: ‘Nee, ik doe het niet’, dan zou dat een geweldige anticlimax zijn geweest. Uit beroeps-eer kon ik dus niet anders, ook al had ik vooraf nooit gedacht dat ik het zou durven. Tja: als het je eigen project is, doe je altijd ietsje meer je best (lachje).»

HUMO Je werd onlangs nog een paar keer geïnterviewd in Humo. Mag ik je drie quotes voor de voeten gooien?

Vangaver «Doe maar.»

HUMO De eerste: ‘Af en toe drink ik ook wanneer ik iets aan het uitschrijven ben. Op een goeie nacht jaag ik er toch al gauw een halve fles bourbon door.’

Vangaver (lacht) «Die quote is een heel klein beetje een eigen leven gaan leiden. ’t Is overdreven: ik drink gewoon af en toe een glaasje. Daarbij, voor dit programma is het mijn fantastische redactie die 99 procent van de scenario’s schrijft – ondertussen sta ik ergens op de achtergrond een colaatje te drinken.

»Het kán op dit moment ook moeilijk anders: ik leef al negen maanden als een atleet, speciaal voor de opnames. Da’s een tip die ik heb gekregen van Bart De Pauw: niet te laat gaan slapen, vroeg opstaan en niks drinken. Anders hou je het fysiek niet vol. We hebben bijna 400 uur gefilmd voor zes afleveringen van een halfuur en we zijn nog altijd bezig.»

HUMO Tweede quote: ‘Veel tv-makers zeggen dat ze vooral een goed programma willen maken, zelfs als dat betekent dat er minder mensen kijken, maar ik heb toch liever de twee: een goed programma waar veel volk naar kijkt.’ De kijkcijfers van ‘Umesh pop-up teevee’ zijn – na die initiële 650.000 kijkers – over de weken heen stevig gedaald.

Vangaver «Goh, we zitten op dinsdagavond met heel zware concurrentie: ‘Mijn pop-uprestaurant!’ en ‘Topdokters’. Maar voor de duidelijkheid: we zijn tevreden. We zitten nu rond de 400.000, plus nog eens 300.000 bij de herhaling op zondag: dat is eigenlijk heel goed. Het is ook – laten we wel wezen – een heel alternatief humorprogramma. Dat het niet voor iedereen is, had ik op voorhand ingecalculeerd.»

HUMO Laatste quote dan: ‘Ik zou het liefst nog vóór ‘Umesh pop-up teevee’ is uitgezonden, weten of er nog een vervolg op komt.’

Vangaver «Daar is het nog wat vroeg voor, vrees ik, maar ik heb er wel een goed gevoel bij: ik voel veel vertrouwen bij de zender. Dat ze mij bijvoorbeeld de punten van Eurosong hebben laten voorlezen – voor een half miljard kijkers – is eigenlijk zot, hè?

»Nog een goed teken: binnenkort is er een feestje voor de schermgezichten van Eén en ik heb een uitnodiging gekregen (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234