null Beeld

'Unforgotten': een ouderwetse whodunit én een echt relatiedrama

In een oud kan­toorpand in Lon­den wordt het ske­let gevonden van een jongeman die veertig jaar gele­den verdwenen is. Vier families krijgen in de nieuwe Brit­se misdaadserie ‘Unforgotten’ ver­volgens een be­zoekje van recher­cheur Sunil Khan (Sanjeev Bhaskar) en politievrouw Cassie Stuart, gespeeld door Nicola Walker.

Patrick Bremmers

undefined

NICOLA WALKER «Die vier families hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar ze zijn allemaal op één of andere manier verbonden met de overleden jongen. Wat dat betreft, is ‘Unforgotten’ niet alleen een ouderwetse whodunit, maar ook een echt relatiedrama: je hebt vier werelden die plotseling bij elkaar komen, en zaken die heel vanzelfsprekend waren – de band met je ouders, die tussen broers en zussen – worden plotseling ter discussie gesteld.»

HUMO Jij speelde al een agente in series als ‘River’, ‘Prisoners Wives’ en ‘A Mother’s Son’. Wat maakt ‘Unforgotten’ anders?

WALKER «De manier waarop schrijver Chris Lang te werk gaat. Hij vertrekt altijd vanuit een maatschappelijk onderwerp waar hij de aandacht op wil vestigen en giet dat dan in een spannend verhaal. In ‘Unforgotten’ worden een paar heel interessante vragen gesteld: hoe goed ken je de mensen die het dichtst bij jou staan? Hoe leef je met iets dat je eigenlijk het liefst ver weg stopt? En hoe presenteer je een ander gezicht en een alternatieve persoonlijkheid aan de buitenwereld?»

HUMO De reeks voelt alleszins veel realistischer en rauwer dan andere Britse krimi’s.

WALKER «Ja, daar hebben wij als acteurs ook hard aan gewerkt. Vooraf hebben we veel documentaires bekeken over de échte politie, zoals ‘24 Hours in Police Custody’ en ‘The Detectives’. Programma’s waarin je de politiemensen gewoon aan het werk ziet. We vergeten weleens dat dat uiteindelijk ook maar normale mensen zijn, met een buitengewone passie voor hun job.»

HUMO Wat maakt in jouw ogen een goede krimiserie?

WALKER «De beste misdaadreeksen zijn die waarbij je op het allerlaatste moment een verrassende onthulling krijgt – de grote ontlading, zeg maar. Maar nog véél interessanter vind ik het als je gaandeweg allerlei nieuwe feiten krijgt toegespeeld, waardoor je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet of toch weer gaat twijfelen. De vier verdachten uit ‘Unforgotten’ blijven allemáál tot op het allerlaatste moment verdacht. Dat is zo mooi aan dit script: geen enkele van de personages verliest gaandeweg het verhaal aan betekenis of belangrijkheid. Wees gewaarschuwd: het wordt alsmaar gecompliceerder (lacht).»

HUMO Wat vind je zo boeiend aan jouw personage?

WALKER «Ik vind het mooi dat zij níét allerlei rebelse eigenschappen heeft, zoals je zo vaak ziet op tv. Ze heeft geen specifiek haakje waar je haar persoonlijkheid aan kunt ophangen, met uitzondering hiervan: ze is een ontzettend goede politievrouw. Ook als haar collega’s al lang hebben opgegeven, gaat zij onvermoeibaar door.

»Boeiend aan alle personages uit ‘Unforgotten’ vind ik dan weer dat ze in de afleveringen één voor één ontleed worden. Het is alsof Cassie een steen in een vijver gooit, waarna er steeds meer kringen ontstaan. De gevolgen van het politieonderzoek zijn niet te overzien, zowel voor de onschuldigen als voor de dader. Al hun levens worden blootgelegd en uitgeplozen.»

HUMO Naar welke misdaadseries kijk je zelf?

WALKER «Sanjeev en ik zijn stiekem allebei dol op ‘Moonlighting’ met Bruce Willis en Cybill Shepherd, onze guilty pleasure zeg maar (lacht). Maar mijn persoonlijke favorieten zijn de klassiekers ‘Cracker’ en ‘Prime Suspect’. Zij hebben het genre zóveel stappen voorwaarts laten zetten. Wat de hedendaagse reeks betreft, denk ik niet dat je om ‘Happy Valley’ met Sarah Lancashire heen kunt. Een regelrechte game changer.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234