'Uninvited': hoe drie jongens uit Beerse 's werelds meest exclusieve party's crashen

Na Radiohead en Paris Hilton vereerden partycrashers David en Michael nu ook Humo met een onaangekondigd bezoek: 'Op de MTV Awards had cameraman Lars FLIP BINNEGLIPPER op zijn badge staan.'

Als u weldra weer een galafeestje of exclusieve afterparty starring Paris Hilton of Wayne Rooney organiseert, hou dan vooral uw compostvat, uw kattenluik en uw Heras-hekwerk in de gaten: dat zijn namelijk de sluipwegen waarlangs de party crashers van 'Uninvited' zich een weg banen naar uw viptent en uw badkuip met champagne. Ze heten Michael Staffopoulos (23), David Neys (24) en Lars Buys (25), ze komen uit Beerse en ze zijn alléén te herkennen aan hun zware Kempense accent en hun ongemeen lichte Sony Handycam.

HUMO Jullie zijn klein begonnen, in Beerse en omgeving.


MICHAEL STAFFOPOULOS « Ja, toen we vijftien, zestien jaar waren, begonnen we naar fuiven te gaan, maar omdat we geen entree wilden betalen, kropen we dan maar over een hek of onder een zeil door. Of één iemand betaalde, en die ging dan met zijn verse stempel naar buiten om die 'over te drukken' op andere handen.»


LARS BUYS « Gratis drank kregen we door aan de toog twee pintjes te vragen 'voor de Flip en de Guy van het licht' (hilariteit)


MICHAEL « We gingen ook fuifzalen binnen langs de deur waar ze de lege bakken buitenzetten - van die dingen. Het was geld uitsparen, niks anders.»


DAVID NEYS « Toen dat lukte, wilden we ook weleens de grote festivals proberen - Werchter, Pukkelpop, Pinkpop - en zo is ons geknutsel met de polsbandjes begonnen (doet een ingenieus systeem uit de doeken dat niet voor publicatie vatbaar wordt geacht, onder andere 'om Herman Schueremans geen attakske te bezorgen', red.).»MICHAEL « Als je dan binnen raakt op zo'n festival, dan wil je op de duur ook de backstage uitproberen: omdat daar al die sterren rondlopen en omdat den drank en het eten daar gratis zijn natuurlijk.

» Dit jaar waren we ook weer backstage op Werchter, en niet eens voor Jim. 't Was voor de afwisseling: een paar uur op de wei gaan staan, daar hadden we voor betaald, en dan via een hindernissenpiste toch weer backstage raken om eens van de champagne te drinken en een klapke te doen.»


DAVID « In de VIP Village van Werchter hebben we al in het kot van Franz Ferdinand gezeten.»


LARS « We hadden tegen hen gezegd dat we crashers waren, maar dat vonden ze helemaal niet erg. We mochten zelfs van hun champagne drinken.»


DAVID « Die gasten beginnen ons te kennen, we hebben intussen al zes keer bij hen gezeten, ze zijn - ook figuurlijk - heel toegankelijk. Nog dit jaar hebben we op Pukkelpop naar Radiohead staan kijken. Op het podium, met The Raconteurs naast ons.»


LARS « Die backstage was simpel. We zijn gewoon onder een hotdogkraam gekropen, en aan de andere kant stonden we bij de catering van de vips.»


DAVID « Toen we met de Raconteurs aan het klappen waren, zagen we Radiohead uit hun kotteke komen. De Raconteurs gingen naar Radiohead kijken, en wij gingen mee natuurlijk. En als je vlak achter zo'n band aanloopt, durft de security je niet aan te spreken, dan is het alsof je bij die band hoort. Maar de tourmanager van Radiohead heeft ons na een halfuur laten weghalen, wij waren de enigen op dat podium die nikske rond de nek hadden hangen. Gelukkig zette hij ons gewoon terug in de backstage.»

Flip Binneglipper

HUMO Op de de MTV Awards in Lissabon (2005) zag het er ook simpel uit. Jullie zien op tv een MTV-filmpje, één veejay toont toevallig een entreebadge in close-up, jullie freezen dat beeld...


DAVID « ... en één van onze vrienden maakt die badge na op zijn computer en laat ze plastificeren in een copycenter. Ja, zo gaat dat.»


MICHAEL « Ter plaatse blijkt dan wel dat de échte badges er toch nog anders uitzien, maar eigenlijk is dat niet zo erg. Het belangrijkste is dat je íéts rond je nek hebt hangen. (diept een doos met namaakbadges op) We hebben ze al op allerlei manieren gedragen, aan touwtjes, aan lintjes, aan schoenveters, aan een ouwe clip van een skipas, alles kan dienen. (toont een Official Press Card voor het WK in Duitsland)»


HUMO Is dat een 'gekopieerde' officiële perskaart?

MICHAEL « Nee, we hadden geen voorbeeld en dus konden we geen kopie maken. Ik heb die badge zelf 'ontworpen'. Ik open een Word-document, ik pluk het WK-logo van het internet, ik kies wat plechtige letters voor OFFICIAL PRESS, ik pik een pasfoto van een onbekende mens van Google Afbeeldingen, ik plak er een willekeurige streepjescode naast...»


HUMO ... en dat kleine zilvervignet dat ik ken van tickets en bankbiljetten?

MICHAEL « Dat komt van een videocassette, daar zitten ook van die zilveren venstertjes op. Het mijne kwam van een video met Walt Disney-tekenfilmpjes. En voilà, met die elementjes en met wat lay-out was onze persbadge klaar.»


DAVID « En werden we niet binnengelaten (gelach)


MICHAEL « Onze badge zag er wel fatsoenlijk uit, maar ze leek in niets op de echte perskaart.»


DAVID « Dat is op zich niet zo erg, je wordt ook wel binnengelaten als een persdocument er officieel genoeg uit ziet, maar nu scanden ze die valse barcode, en zo vielen we gelijk door de mand. Het WK in Duitsland was echt wel het strengst beveiligde evenement waar we tot nu toe al geweest zijn. Op een MTV-award scannen ze die barcode niet eens.»


HUMO Welke WK-match hadden jullie willen bijwonen?

DAVID « Italië-USA. En toen we daar niet binnen raakten, hebben we het spelershotel van de Engelse ploeg geprobeerd, maar daar was het vergeven van de flikken, en ze hadden ook nog eens een tijdelijke muur opgetrokken rond dat verblijf.

» Maar het hotel van de Engelse spelersvrouwen (in Baden-Baden, red.) zijn we wel binnengeraakt, na het nemen van een hek en een achterdeur. Die vrouwen zaten met de spelers te eten op het terras, en Michael is dan aan het tafeltje gaan staan waar Wayne Rooney, Frank Lampard en enkele vrouwen zaten. Daar vielen we gelijk op, die Rooney keek nogal pissig, en binnen een minuut stond er een official: would you please go away.»


HUMO Je WK-perskaart ziet er nochtans redelijk ernstig uit. De naam 'Jean-Marie Plop' daargelaten.

DAVID (lacht) « Ja, dat is zo bedoeld. Als je met zo'n belachelijke naam wordt binnengelaten, dat is dubbel lol natuurlijk. Op de MTV Awards had Michael als achternaam BERGLUL op zijn badge staan. En Lars was FLIP BINNEGLIPPER.»


HUMO Zijn er journalisten die jullie helpen?

MICHAEL « Het is andersom! Toen we in Londen waren voor de Brit Awards (muziekprijzen, red.) en de Bafta's (de Britse Oscars) kwamen de paparazzi van The Sun aan ons tips vragen om binnen te geraken. We hebben toen onze namaakbadge laten zien en ze waren onder de indruk.»


LARS « 't Was een ferm contrast. Wij zaten lekker binnen in dat supersjieke Dorchester Hotel, en die paparazzi stonden buiten urenlang te kleumen in de kou. En als een ster dan naar zijn limo liep, dan hadden ze vijf seconden voor een foto.»


MICHAEL « En wij maar aan de bar zitten bij George Clooney!» DAVID « Daar hebben we wel geen beelden van, om 'budgettaire redenen'. Een pintje kostte daar 25 euro, en dus hadden we bier in blikjes meegenomen. Maar net toen we wilden filmen, viel er bij Michael zo'n blikje uit zijn jaszak, en die barman had dat gezien en toen konden we inpakken.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234