null Beeld

Van Onze Man In Zweinstein: de laatste dagen van Harry Potter

Samen met enkele andere Europese journalisten mag ik vandaag de opnamen bijwonen van 'Harry Potter and the Deathly Hallows', het sluitstuk van de saga. 'Het wordt een ongestructureerde dag,' zo legt May, onze gids en oppas, nog snel even uit. 'Het is de bedoeling dat de acteurs en de regisseur in de loop van de middag even tot bij jullie komen, maar we weten niet precies wanneer. Iedereen is verschrikkelijk druk bezig.' Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op onze eerste vangst: nog geen twintig minuten later staat Tom Felton naast ons uit te blazen.

Erik Stockman

Enkele quotes uit de reportage:


HUMO Speelt Draco een belangrijke rol in 'The Deathly Hallows'?

Tom Felton «De focus ligt uiteraard op Harry, Ron en Hermelien, maar ik heb mijn werk. Draco bevindt zich in een vreemde situatie. In de vorige afleveringen waren hij en Harry tegenstrevers, maar in 'The Deathly Hallows' springen ze geregeld voor mekaar in de bres.
»Draco begint stilaan te beseffen dat hij fouten heeft gemaakt, en hij wil Harry helpen. Jammer genoeg is hij met handen en voeten gebonden aan zijn boosaardige familie, en aan Hij Die We Niet Noemen.
»Spijtig eigenlijk dat we er mee ophouden: mijn rol begint nu pas interessant te worden.»

HUMO Gebeuren er nooit rampen op een Harry Potter-set? Op hol geslagen heftrucks? Stakende tovenaars? Omvallende muren? Overkokende acteurs?
David Barron (producer) «Nee, er heerst hier een erg relaxte, ego-vrije atmosfeer, wat voor een grote Hollywoodproductie echt wel uitzonderlijk is. Natuurlijk duiken er af en toe wat probleempjes op.
»Het gebeurt weleens dat één van de kinderen ziek wordt, en we komen ook voortdurend centen tekort - maar dat dwingt ons net om inventief te zijn. En omdat we in Engeland filmen, gooit ook het weer geregeld roet in het eten. Een paar weken geleden moesten we enkele buitenopnames draaien, in de bossen. We hadden gerekend op slecht weer, maar de zon wilde van geen wijken weten: nooit eerder meegemaakt (lacht)

HUMO Kijk je uit naar de allerlaatste opnamedag, of zie je er tegenop?
Emma Watson «Ik zit met gemengde gevoelens. In april zal ik hier welgeteld een decennium lang hebben rondgelopen: ik denk wel dat ik klaar ben voor nieuwe uitdagingen (lacht). Anderzijds: deze plek is tien jaar lang mijn thuis, mijn school en mijn familie geweest. Leavesden betekent álles voor mij.
»We leven hier echt in een soort bubbel: je ziet dag in dag uit dezelfde mensen en je merkt nauwelijks iets van de buitenwereld. 't Is pas wanneer je over die rode loper wandelt, en die flitsende fototoestellen en die mensenzeeën ziet, dat je beseft hoe groot Harry Potter is - een heel surreële ervaring.»

HUMO Is het waar dat je in 'The Deathly Hallows' uit de kleren gaat?
Daniel Radcliffe «Aha! Dat moet een verrassing blijven! In het boek gaat Harry uit de kleren, nietwaar? Hmm... Ongeveer twee jaar geleden kwam Jo (Joanne Rowling, red.) 'Equus' bekijken (het theaterstuk waarin Radcliffe in Adamskostuum op de planken stond, red.).
»Achteraf kwam ze me opzoeken in de kleedkamer, en ze zei: 'Schitterend, Dan. Ik heb al gebeld met de producenten van 'Harry Potter'. Je gaat de overige films in je blootje moeten spelen.' (lacht) Nu, áls ik in 'The Deathly Hallows' uit de kleren ga, zal het toch niet frontaal zijn.
»Hoop ik. Daar heb ik namelijk wel genoeg van (lacht)

U leest het volledige artikel op dinsdag 9 november in Humo 3662/45.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234