hoospelen humo Beeld Humo
hoospelen humoBeeld Humo

LUISTERVERHALENHet Geluidshuis

Vanaf 19 mei, 6 weken lang bij Humo: Heerlijke Hoorspelen van Het Geluidshuis

Voelt u na meer dan anderhalve maand lockdown de onweerstaanbare drang opborrelen om uw kinderen achter het behang te plakken? Probeer dan eerst eens de zachte aanpak, met deze zes luisterverhalen van Het Geluidshuis. Speel een sprookje af op uw tablet of cd- speler, en geniet van de teruggekeerde rust in uw kot om op het gemakje te videobellen, een borrel uit te schenken of nu al de zomervakantie van 2023 te plannen. Hoor eens hier: de lockdown was nog nooit zo plezant!

Redactie
hoospelen Humo overzicht Beeld Humo
hoospelen Humo overzichtBeeld Humo

Wat u krijgt voor de luttele prijs:
1 cd met een klassieker of sprookje, verteld door bekende Vlamingen.
Doldwaze liedjes en geluidseffecten inbegrepen.
1 bijhorend boek dat u doet grinniken met zijn grappige tekeningen, quotes, liedjesteksten en
karakterbeschrijvingen..
1 downloadcode die u gratis ingeeft in de geluidshuis-app:
luister waar u maar wilt via uw smartphone of tablet.

Abonnees ontvangen bij hun Humo van 19 mei een brief met afhaalbon om de zes luisterverhalen in één keer af te halen bij Standaard Boekhandel voor maar 49,95 euro.

Hoorspel 1: Reinaert de vos Beeld Humo
Hoorspel 1: Reinaert de vosBeeld Humo

1. Reinaert de Vos

Boek + cd (79’) + downloadcode

Als dieren hun natuur niet volgen, moeten ze op de bladeren zitten. Behalve vissen, want die kunnen niet zitten. Zo luidt het bekende spreekwoord in het Waaslandse bos waar koning Nobel op zijn gammele troon zit, naast - en ook wel een beetje onder - zijn vrouw Noblesse. Ze hebben het niet gemakkelijk om de orde en de rust te handhaven bij de dieren, want Reinaert de Vos zaait onrust en terreur. Hij wordt zelfs beschuldigd van moord. Fitness noch sudoku’s kunnen Bruin de beer en Tibeert de kater helpen in hun pogingen om Reinaert te dagvaarden. Enkel de juridisch uit de kluiten gewassen das Grimbaert, slaagt erin hem uit zijn villa te halen. Maar dan is het tuinhek van Malpertuus helemaal van de dam.

Alsof schoolkinderen er nog niet genoeg mee gepest worden, krijgt meester-pester Reinaert de Vos in dit veertiende Gaia-onvriendelijke Heerlijk Hoorspel vrij spel om kippen te pluimen, wolven te vernederen, kleine hondjes te schofferen en hazen te traumatiseren. Niet op rijm, niet in het Nederdiets, maar in het klassieke dwaas-Nederlands van Het Geluidshuis.

Met de stemmen van Warre Borgmans, Wouter Hendrickx, Filip Peters, Koen De Graeve, Günther Lesage, Herbert Flack, Mieke De Groote, Barbara Sarafian, Joke De Bruyn, Lisa Van der Aa, Gène Bervoets, Luc Nuyens, Birgit van Mol en Stan Van Samang

Hoorspel 2: De vlo & de professor Beeld Humo
Hoorspel 2: De vlo & de professorBeeld Humo

2. De Vlo en de Professor (7+)

Boek + cd (79min) + downloadcode

In een crash met een luchtballon verliest de Professor zijn enige broer en zijn enige luchtballon. Wanneer hij de lieftallige Wéralène ontmoet, lijkt zijn geluk te keren, tot showbizz manager Fritz Ritz zich met de zaak bemoeit. Maar dan springt de supergetalenteerde Vlo in het verhaal. De Vlo en de Professor worden beroemd, maar hun vliegtuig naar Amerika stort neer op het eiland van de mysterieuze Awoes... en wat er dan gebeurt, ontdek je in dit hoorspel met veel leuke ups en heerlijke downs.

Met Warre Borgmans als verteller, Tom Dewispelaere, Koen De Graeve, Tom Van Dyck, Maaike Cafmeyer, Els Dottermans, Wim T. Schippers, Tiny Bertels, Nele Goossens, Sara Vertongen, Eva Van der Gucht en gastoptredens van o.a. Koen en Kris Wauters.

Hoorspel 3: de gouden vogel Beeld Humo
Hoorspel 3: de gouden vogelBeeld Humo

3. De Gouden Vogel (9+)

Boek + cd (78min) + downloadcode

Paniek bij Koning Casso Van Mendeljev: zijn hele fortuin is verloren gegaan door oorlogen en tegenslagen, en nu wordt tot overmaat van ramp één van zijn prachtige gouden appels gestolen. Hij stuurt meteen zijn twee dappere zonen, Prins Tamatic en Prins Tagram uit om de dader te zoeken, maar die raken zelf zoek, ergens in de buurt van herberg ‘De Sappige Pêche”. De derde zoon, Prins Tabil ziet zijn kans om te scoren bij vader en snelt ter hulp. Hij krijgt hulp - of toch iets dat er voor moet doorgaan - van de Magische Vos van het Bos. Dat rijmt, maar verder rijmt er helemaal niks in dit verhaal vol waanzin, wetenschap, geldzucht, lust, goudkoorts, zingende baronnen, nerveuze koekoeks en corrupte rechters.

Met Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Bart De Pauw, Adriaan Van den Hoof, Dirk Van Dijck, Lotte Heijtenis, Robby Cleiren, Geert Van Rampelberg, Koen Van Impe, Karlijn Sileghem, Isabelle Van Hecke, Luk D’Heu, Koen De Graeve, Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Barbara Sarafian, Jos Verbist, Herman Decroo, Ann Van den Broeck, Jan Schepens.

Hoorspel 4: het meisje met de gouden glimlach Beeld Humo
Hoorspel 4: het meisje met de gouden glimlachBeeld Humo

4. Het Meisje met de Gouden Glimlach (De Gouden Vogel, deel 2) (9+)

Boek + cd (79min) + downloadcode

Prins Tabil van Mendeljev heeft de Gouden Vogel bemachtigd, maar mag nog niet naar huis. De Magische Vos van het Bos heeft immers nog van alles op zijn to-dolijst. Prinses Aurora zoekt ondertussen een uitweg uit een nakend huwelijk met Jamón y Melocotón, maar die is al even moeilijk te vinden als de uitgang van de Sappige Pêche, waar de prinsen Tagram en Tamatic nog steeds vastzitten. Hebben paarden gevoel voor ritme? Wat zijn de voordelen van de vergrijzing? Wordt er nog gekust in dit verhaal? Hoe gaan dieren om met stress? Hoe krijg je een BV op je feestje en nog belangrijker, hoe krijg je hem weer weg? Deze en vele andere overbodige vragen worden beantwoord in dit verhaal vol liefde, wetenschap, verraad, schietgrage commissarissen en Latijnse plantennamen.

Met Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Bart De Pauw, Lotte Heijtenis, Barbara Sarafian, Jos Verbist, Gène Bervoets, Dirk Van Dijck, Robby Cleiren, Geert Van Rampelberg, Koen Van Impe, Karlijn Sileghem, Koen De Graeve, Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Guy Mortier, Walter Grootaers, Frank Deboosere, Amaryllis Uitterlinden

Hoorspel 5: de wereld rond in 80 dagen Beeld Humo
Hoorspel 5: de wereld rond in 80 dagenBeeld Humo

5. De Wereld rond in 80 Dagen (10+)

Boek + cd (79’) + downloadcode

1872, Londen, Engeland. Phileas Fogg, een volbloed Engelsman, houdt meer van routine en stiptheid dan van mensen en hun eeuwige emoties. Toch laat hij zich in zijn gentlemen’s club verleiden tot een weddenschap: hij zal de wereld rond reizen in 80 dagen. Zo onmogelijk als dat klinkt, zo nog onmogelijker zijn de avonturen die hij onderweg beleeft: Een verzameling stempelgekke ambtenaren, Brahmanen zonder humor maar mét lucifers, op hol geslagen Indianen, nee Indiërs, nee toch indianen, schietgrage Amerikanen en één duel later komen we te weten of het hem lukt. U kunt ook meteen naar minuut 75 spoelen natuurlijk. Gelukkig heeft de zeer Engelse Fogg een zeer Franse butler om hem te helpen, in de puree meestal.

Een wereldreis zoals je er nog nooit één hoorde, met de stemmen en talenknobbels van Warre Borgmans, Geert Van Rampelberg, Charlotte Vandermeersch, Bruno Vanden Broecke, Gène Bervoets, Robby Cleiren, Koen De Graeve, Koen Van Impe, Liesa Naert, Tom Van Dyck, Tom Lenaerts, Jonas Vermeulen, Fred Van Kuyk, Philippe Geubels, Gunter Lamoot

Hoorspel 6: de nachtegaal Beeld Humo
Hoorspel 6: de nachtegaalBeeld Humo

6. De Nachtegaal (5+)

Boek + cd (60minuten) + downloadcode

De Keizer van China gaat helemaal plat voor het prachtige gezang van de kleine nachtegaal. Maar dat vindt de stipte hofmeester niet leuk. Hij bestelt een namaak-nachtegaal en laat de echte ontsnappen. Wanneer de keizer hoort dat zijn nachtegaaltje weg is, wordt hij heel erg ziek. Zal Li, het keukenmeisje, de keizer nog kunnen redden?

Met Warre Borgmans als verteller, Tom Van Dyck, Günther Lesage, Gène Bervoets, Stijn Cole, Manou Kersting, David Dermez, Koen De Graeve, Aagje Dom, Alexander Mertens, Fred Van Kuyck en Wanda Joosten als zingende nachtegaal.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234