null Beeld

Vechtscheiding van het Jaar: Ignace Crombé, de organisator van Miss Belgian Beauty

Verliefde mails aan Miss Belgian Beauty, overspel, vechtscheiding, huiselijk geweld - in 2008 heeft Ignace Crombé (52) van zijn midlifecrisis een fulltimejob gemaakt. Een heel jaar lang waren de dolle fratsen van de organisator van de grootste missverkiezing in Vlaanderen, zijn nieuwe vlam Patricia en zijn ex Miriam voorpaginanieuws in de gespecialiseerde pers en ver daarbuiten. Crombé is het eenmansantwoord op de crisis in de media.

Jan Antonissen

Enkele quotes van Ignace Crombé

«Ik had gevoelens, ja. Ik werd verliefd, omdat het thuis al enkele jaren niet meer boterde. Ben ik de enige werkgever die verliefd is geworden op een werknemer? Het was niet wederzijds, maar Céline en ik hebben nog vijf maanden in prima verstandhouding samengewerkt - vriendschap zonder meer.»

«Miss Belgian Beauty is, zoals de naam zegt, een nationale verkiezing - die beter bekend is in Vlaanderen. Wij hebben, dankzij onze innoverende aanpak, de missverkiezingen op de kaart gezet. De anderen hebben ons gekopieerd. Meters en peters van kandidaten: een idee van Ignace Crombé. Het lint van de finalisten. Sponsoring op het lint. De meisjes moeten ook zelf hun publiciteit voeren, met eigen flyers en brieven, dat heb ik geïntroduceerd: een missverkiezing in de stijl van een politieke verkiezing.»

«Ik ben de enige professionele organisator in dit land - ik ben niet de zoveelste coiffeur die het achter zijn uren doet. Ik zeg ook klaar en duidelijk wat een miss aan een opdracht verdient: 375 euro. 300 euro voor haar - plus verplaatsingskosten - en 75 euro voor Animô. Alles gaat naar de miss! Toen Els Tibau als Miss Belgian Beauty 1996 voor vtm tekende, heb ik daar geen halve centiem commissie op genomen. Ik heb gratis en voor niks meegetekend! Ben ik dan zo'n commerçant? De kandidaten moeten niks - ze mogen. De ene zamelt twintig prijzen in, de andere vijf. Krijgen ze daarom minder punten? Nee. Alleen: ik heb één van de zestig stemmen. En ik hou er rekening mee of een meisje dynamisch is geweest of niet.»

«Moeten missen per se mediafiguren zijn? Je broek afsteken en paaldansen, zijn dat de vereisten voor een goede miss? Tanja Dexters is bekend geworden met schandaaltjes in de pers.»

«Soms is het beter te zwijgen, hoe moeilijk dat ook is. Ze hebben vreselijke dingen over me geschreven. Pertinente leugens! Ik kijk u diep in de ogen terwijl ik zeg: ik heb nog nooit de binnenkant van een cel gezien.»

«Ik heb de samenwerking met VT4 voor de rechtstreekse uitzending zélf stopgezet, al hadden we nog een contract voor twee jaar. Ik laat me niet belachelijk maken. Ik laat me niet voorliegen dat de interviewer met dienst - Chris Van den Durpel - tweetalig is, terwijl hij geen woord Frans spreekt. Ik laat het niet gebeuren dat een commentator - Hans Otten - niet weet wat een erelint of een kroontje of een eredame is. En als mijn meisjes moeten dansen in badpak of bikini met leren laarzen aan, dan grijp ik in. Dan kunnen ze net zo goed achter een venster met een lampje gaan zitten.»

«Ik ben een gevoelsmens pur sang. Patricia kan getuigen dat ik thuis soms zit te huilen als een klein kind. Dan droog ik mijn tranen, ik recht mijn rug, en ik neem de draad weer op. Maar het is hard als je op de voorpagina van de krant moet lezen hoeveel alimentatie je betaalt.»

«De zaak-Koekelberg heeft me wel aan het denken gezet: als hij Humo uit de rekken kan laten halen, hoe komt het dan dat iedereen zomaar de naam van Ignace Crombé met voeten kan treden? Nu ja, je kunt blijven procederen. Het beste is: erom lachen.»

«Zo zijn wij nu eenmaal: ongedwongen, nergens te groot voor. (Nadrukkelijk) Crombé laadt en lost zijn camionette nog altijd zélf als hij een kindershow doet. Crombé stelt zélf zijn decor op. Crombé gééft zichzelf twee uur lang voor de kinderen. Breekt dan weer af. Drinkt een pint aan de toog met de mensen. Gaat daarna lossen in zijn magazijn.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234