null Beeld

'Verzorg je bikinilijn!' Belly (full) van Be You(tiful)

Boeiende talkshow, hoor, ‘Be You(tiful)’ op VIJF (en wat een buitengewoon goed gevonden titel ook!), maar de makers hadden het concept wat ons betreft gerust nog wat breder mogen opvatten. Want zeg nu zelf: er moeten toch meer interessante, met een b beginnende vrouwelijke lichaamsdelen te bedenken zijn dan de usual suspects ‘borsten’, ‘billen’, ‘benen’, ‘buik’ en ‘bakkes’?

'Verzorg je bikinilijn! De ontplofte mol was misschien hip in de jaren 70, maar we leven nu in 2015'


1.Brein

Ann Reymen «Ha, het brein! Dat is nu eens een lichaamsdeel dat wat mij betreft sowieso in het programma had moeten zitten.»

HUMO Zeg er eens iets intelligents over.

Reymen «Ik denk dat ik niet mag klagen over mijn brein. ’t Is te zeggen: ik speel weleens vanuit mijn zetel mee met ‘De slimste mens’, en dan lukt het toch altijd heel goed (lacht).»

HUMO Ben je nog nooit gevraagd om in het echt mee te spelen?

Reymen «Jawel, al drie keer zelfs. Deze zomer nog: Erik Van Looy was toevallig bij ons thuis – we waren met een paar vrienden voetbal aan het kijken op het terras – en hij begon er weer over: ‘Allee, Reymen, doe toch mee.’ Maar ik durf echt niet; ik plas al in mijn broek bij het idee dat ze je aan het begin in close-up filmen. Eva (Daeleman, red.) was twee jaar geleden ook zenuwachtig, hoor! Vooraf was ze wekenlang twee avonden per week bij mij thuis komen oefenen: ik en haar producer Annemie bestookten haar constant met wat-weet-je-over-vragen. Tot ze bijna aan het janken was van ellende, en wij haar moed moesten inspreken: ‘Komaan Eva, volhouden!’»

Eva Daeleman «Weet je wat het is: ik ben jong en blond, en dan denken de mensen toch al snel dat je niet bijster snugger bent. Ik wilde tonen dat ik helemaal niet zo dom ben, en dat bracht stress met zich mee.»

HUMO Eline, jij bent dit seizoen één van de kandidaten.

Eline De Munck «Ja, en de stress begint zo stilaan te komen. Ook mij hadden ze al verscheidene keren gevraagd, maar ik heb nu pas toegezegd. Eerder dit jaar heb ik namelijk mijn eigen brillenmerk gelanceerd, en ik had aan Erik gevraagd of hij misschien brilambassadeur wilde worden. Hij zei: ‘Kom je collectie anders eens voorstellen bij Woestijnvis.’ Ik dus met een set brilmonturen naar Vilvoorde, maar daar bleek het al meteen opgezet spel te zijn – het eerste wat-ie zei, was: ‘Goed, dan gaan we je nu ineens testen voor ‘De slimste mens’’(lacht). Ik heb die test toch maar gedaan, en daarna nog één, en uiteindelijk heb ik gezegd: ‘Waarom niet?’ Erik draagt nu één van mijn brillen, hè? Voor wat, hoort wat.»


2.Bekken- bodemspier

Daeleman «Ha ja, die term ken ik; hij wordt veel in vrouwenbladen gebruikt.»

HUMO Het trainen van je bekkenbodemspier schijnt wonderen te kunnen doen voor je seksleven.

Daeleman «Naar het schijnt, hè? Maar ik heb geen lief, dus ja... Onlangs las ik in één of ander vrouwenblad: ‘Omschrijf je seksleven in twee woorden.’ Ik weet niet meer wie dat antwoord gaf, maar het luidde: ‘Mijn wát?’ Vond ik wel een goeie.»

HUMO Trainen jullie je bekkenbodemspier?

Reymen «Ik niet, nee.»

De Munck «Ik ook niet. Goedele Liekens zegt dat je dat ding kunt oefenen wanneer je auto aan het rijden bent, maar dat vergt voor mij toch te veel focus.»

Daeleman «Gwyneth Paltrow zegt dat je in de douche moet plassen om je bekkenbodemspier te trainen, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd (lacht). Ik sport wel veel en ik doe aan yoga, dus ik denk dat je je bekkenbodemspier dan sowieso wel traint.»

HUMO Ann, jij toonde je in ‘Be You(tiful)’ degene die het meest en het liefst over seks praatte. Betekent dat ook...

Reymen «Dat ik het het vaakst doe? Hahaha, nee, integendeel! Voor ‘Alle dagen seks’ (VIJF-programma dat Reymen tot voor kort presenteerde, red.) kreeg ik enquêtes onder ogen waaruit bleek dat veel koppels het twee of drie keer per week doen. Ik zeg: ‘Wát!?’ Ik heb twee kinderen, en ik kan je zeggen: kinderen veranderen alles. Niet erg, hoor: seks is wat mij betreft toch overroepen.»


3.Baarmoeder

HUMO Eva en Eline, hebben jullie een kinderwens?

Daeleman «Ik wel, maar ’t zal nog niet voor binnenkort zijn. Vroeger leek 28 me de ideale leeftijd om eraan te beginnen, maar nu ik al 25 ben, denk ik: zeker niet voor mijn 30ste. Waar ik vooral mee zit, is dat je nooit meer zorgeloos kunt zijn als je kinderen hebt. Ik zou heel graag een soort hippiemoeder worden die haar kinderen laat doen waar ze zin in hebben, maar ik denk dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan.»

De Munck «Ik heb echt geen kinderwens. Daar ben ik te egoïstisch voor, denk ik; ik heb gewoon geen zin om plaats te maken voor een kind. Maar mijn brillen zijn mijn baby’tjes, schrijf dat maar op (lacht). Nee, serieus: ik heb waanzinnig veel respect voor mensen die én een carrière én één of meerdere kinderen hebben. Ik denk weleens: ‘Hoe dóén die dat?’ Ik heb geen kinderen, maar ik krijg mijn werk nu al amper gedaan. Zeker niet sinds die eigen brillenlijn.»

HUMO Over naar jou, Ann.

Reymen «Ik heb twee dochters, Pixie (6) en Mina (3). Ik zie hen uiteraard doodgraag, maar toch vraag ik me weleens af of ik wel aan kinderen zou zijn begonnen als ik toen had geweten wat ik nu weet. Kijk, mijn man is voor zijn werk heel vaak weg, dus eigenlijk ben ik een single mom. Élke ochtend, élke avond, élk weekend heb ik de kinderen: niet makkelijk, hoor! En ik zal eerlijk zijn: ik vind het af en toe héérlijk wanneer ik ze een weekje bij hun oma mag achterlaten. Dan kan ik nog eens op café gaan of na het werk iets gaan eten met collega’s, zonder dat ik me druk hoef te maken over een babysit, of wat dan ook.»

HUMO Zou je Eva en Eline afraden om ooit aan kinderen te beginnen?

Reymen «Nee, dat nu ook weer niet (lacht). Kinderen zijn de max, echt waar.»


4.Beharing

HUMO Een citaatje uit ‘Be You(tiful)’ van Annelien Coorev...

Reymen (onderbreekt) «O, Annelien Coorevits, zo’n toffe! Toen ik haar voor het eerst zag, dacht ik: ‘Wat voor een foemp zetten ze hier nu weer naast mij!’ We moesten een fotoshoot doen voor ‘Alle dagen seks’, en ik dacht: ‘Komaan, moet ik nu met míjn kop naast zo’n topmodel gaan staan?’ Ze was zwanger, maar nog altijd magerder dan ik. En ’t was dan ook nog zo eentje met een voetballer, weet je wel? Maar toen ben ik met haar beginnen te praten: bleek dat een keigrappige te zijn!»

HUMO Nu dan het citaat: ‘Voor mij mag alle lichaamshaar weg, buiten het hoofdhaar.’ Mee eens?

Reymen «Niet helemaal: het haar op mijn armen mag daar blijven staan. Maar voor de rest mag het allemaal weg, hoor: benen, oksels, intieme zone. Ik scheer het trouwens niet af: ik wax. Dan blijft het langer weg.»

Daeleman «Een beetje lichaamsbeharing mag voor mij wel, maar mijn beenhaar en mijn okselhaar moeten weg, en ik wil ook niet in bikini-affronten vallen.»

De Munck «Ik ben ook geen voorstander van okselhaar en haar op de onderbenen. En het haar op de vrouwelijke delen, dat móét echt verzorgd zijn.»

Reymen «Ben ik het mee eens. De ontplofte mol was misschien hip in de jaren 70, maar we leven nu in 2015.»


5.Blaas

De Munck «Of wij de mensen weleens blaaskes wijsmaken, wil je dat weten?»

HUMO Nee, ik dacht jullie nog wat vrijuit te laten zeiken over wat jullie niet bevalt aan jullie lichaam. ‘What’s the ugliest part of your body?’, om met Frank Zappa te spreken.

De Munck «Ik ben eigenlijk wel tevreden met mijn lichaam. Ik vind: als je ontevreden bent over je lichaam, doe er dan iets aan. Goed, ik zou liever een wat plattere buik hebben, maar verder dan dat gaat het niet.»

Daeleman «Ik ben niet zo tevreden over mijn bovenbenen en mijn billen; ’t is een deel van mijn lichaam dat ik graag verstop. Ik zou willen dat ze strakker waren, en iets egaler – dat er minder putjes en zo in zaten.»

Reymen «Ik heb nul complexen, echt waar. Maar als je toch per se een antwoord wilt, dan zou ik gaan voor mijn knieën. Weet je wat ik heel mooi vind? Zo van die Véronique De Kock-knieën. Ik heb gewoon een been en niks meer; zij heeft een been waar halverwege een knieschijfje uitkomt. Zo mooi! Maar ach, sowieso ben ik net een legomannetje: alsof mijn handen en voeten pas later aan mijn ledematen gezet zijn.»

HUMO Bedankt voor het korte maar verhelderende gesprek, dames. En Eline, succes nog met die brillenlijn.

De Munck «Ja, bedankt. De eerste collectie is al helemaal uitverkocht, wil je dat er nog bij schrijven? Binnenkort stuur ik daar nog een persbericht over uit!»


Lees hier de tv-review van 'Be You(tiful) »

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234