Villa Vanthilt: Caroline Gennez

Iedere zondag wijdt Marcel Vanthilt een volledige aflevering van 'Villa Vanthilt' aan één centrale gaste: hij probeert haar op een bijzondere manier te verrassen, en zorgt er 'Droomfabriek'-gewijs voor dat haar ultieme wens in vervulling gaat.

Zo mocht An Lemmens op een Andalusische volbloed rijden, nam Natalia plaats in een stuntvliegtuig en werd Inge Vervotte ingewijd in de wereld van de kungfu. Vanavond wordt 'Villa Vanthilt' omgedoopt tot 'Villa Gennez': een uur lang wordt de afscheidnemende SP.A-voorzitter in de bloemetjes gezet. Een welkome afwisseling, na maanden van kritiek op de slabbakkende regeringsonderhandelingen?

Caroline Gennez «Natuurlijk, het is altijd fijn om in de bloemetjes gezet te worden, hè. Wij zijn ook de partij van de rozen - dit jaar zaten er wel veel doornen bij, maar laten we hopen dat de bloempotten achterwege blijven!

»Ik heb er niet lang over hoeven na te denken, want ik vind Marcel de sympathiekste presentator van het medialandschap. Dat hij 'Edgar, het verhaal van mijn vader' geschreven heeft, zit daar vast voor iets tussen - vader Vanthilt is ooit nog senator van de Belgische Socialistische Partij geweest, en Marcel heeft zijn levensverhaal te boek gesteld. En ik heb 'Villa Vanthilt' ook nog nooit gezien: misschien heeft het ook dáármee te maken dat ik ja heb gezegd (lacht).»

HUMO Momenteel ben je verplicht met vakantie: kun je er wat van genieten?

Gennez «Voor mij hoefde die pauze niet, want het houdt toch risico's in. Maar ik was in de minderheid, dus heb ik me neergelegd bij de wensen van mijn collega's: ik kan moeilijk met mezelf gaan onderhandelen, hè? We hebben nu een team van acht partijen waarmee we ons eerst door BHV zullen worstelen: het eigenlijke werk moet nog beginnen, maar er is nu tenminste een kader waarmee we aan de slag kunnen. Ik kan maar hopen dat iedereen zich koest houdt en geen grote verklaringen aflegt in de pers. Tot nu toe is dat gelukt. Ik geef de onderhandelingen zestig procent kans op slagen: iedereen lijkt in de goede afloop te geloven.»

HUMO Je kandidaat-opvolger Bruno Tobback zei in De Standaard: 'Als ik zie wat Caroline allemaal heeft doorstaan, ben ik blij dat ik de horde tot voorzitter niet in 2007 heb moeten nemen.' Opgelucht dat het er voor jou bijna opzit, of vind je het toch ook jammer?

Gennez «Beide. Ik ben heel graag voorzitter geweest, en ik heb die rol naar best vermogen vervuld: na de voorbije vier jaar zou ik waarschijnlijk de perfecte kandidaat-voorzitter zijn (lacht). Maar de partij is klaar voor een doorstart, en ik denk dat Bruno dat zeer goed zal doen: hij kan altijd op mij rekenen. We zien wel wat er mijn pad kruist: er is nog geen regering, laat staan dat we al ministerposten uitdelen. Tot eind september ben ik naast voorzitter ook nog schepen in Mechelen en Kamerlid. Werk genoeg, hoor.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234