Voor een geslaagde boekenbeursgang: tip 10

Ziet u door de dode bomen het bos niet meer? Humo selecteerde uit het Boekenbeursaanbod een roedel boeken die winteravonden en harten energieloos verwarmen. Vuurbestendige tips voor een gegarandeerd geslaagde beursgang. Vandaag: strips uit de stal van uitgeverij Bries.

Te bewonderen in al zijn glorie aan de stand van Pinceel Stripverspreiding (afremmen als u de nummers 102, 103 en 109 gewaarwordt): het heerlijke stripsextet dat de kleine uitgeverij Bries in 2014 op de wereld losliet, te beginnen bij 'Snow' van Dieter VDO (herlees hier de Humo-recensie), 'Wildvlees' van de jonge belofte Wide Vercnocke en een herdruk van het nog immer fabuleuze, Winsor McCay goes David Lynch-achtige 'My Boy' van Olivier Schrauwen.

In de eerste volgauto: 'Meer als het klikt' van Dominique Goblet en Kai Pfeiffer, over een vrouw op leeftijd die, om het verdriet en de wurgende eenzaamheid te counteren, alsook om haar onvervulde seksuele verlangens te blussen, zich op het online daten smijt. Stof voor een eersteklas tearjerker, maar Goblet en Pfeiffer bedelven 'm onder een karrenvracht bevreemding - losse schetsen, fleurige droedels, hilarische slogans uit het internetrijk. Prima zet, want waarom zou je de verhaaltrein in godsnaam rechtstreeks van station A naar station Z jagen als je 'm eerst naar F kunt laten rijden, vervolgens achteruit naar D, dan naar S-T-U en weer terug?

Ook in het net verschenen, heerlijk lichtvoetige 'O Scenario' laten Pollet & Pollet (Jan en Piet, zo schijnt) de lezer van de ene betekenislaag in de andere tuimelen. Grumbach, een caféfilosoof met praatjes, raakt in z'n stamkroeg (zijn artistieke broer Groove bemant er de toog) in de ban van een donkerhuidige danseres en volgt haar gezelschap naar Avignon; onderweg denkt hij hardop na over het verzinnen van een meesterplot voor een film. De broers Pollet klinken - in stijlvolle zwart-wittekeningen - geestigheden aan pedanterieën, maar leggen tevens de nietigheid des levens bloot: 'Wat maakt het uit of het leven één groot samenhangend verhaal is of een grabbelton met miljoenen verhaaltjes, mij is alleen dit kleine paragraafje gegeven.'

Bonustip voor de miezerige herfstweken en nakende wintermaanden: het woordeloze, driedimensionele 'Jim Curious - Reis naar de diepten van de oceaan' van Matthias Picard, over een vrolijk duikmannetje dat de wateren nabij z'n woonst verkent. Wordt geleverd met twee 3D-brilletjes: ideaal om met uw koter of geliefde onder een dekentje te lezen, dus.


Meer over uitgeverij Bries: hiero!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234