null Beeld

VT4 zoekt 'Bekkenbouwers'

In februari stelde Cornelius Bracke voor een programma te maken met 'druppelende' mannen die door de intensieve training van hun bekkenbodemspieren klaargestoomd worden om een volwaardige erectie en een stevige ejaculatie neer te zetten: 'De bekkenbouwers'. VT4 gaat de format na de zomer op antenne gooien en is op zoek naar kandidaten. Geïnteresseerden mogen woensdag tussen 10 en 12 uur bellen naar VT4 op 02/712.56.57.

gvm

In de Humo van 3 februari 2009 deed Cornelius Bracke een hoogst opmerkelijk programmavoorstel. In navolging van het Canvasprogramma 'Bobslee: Operation Lake Placid', waarin van de straat geplukte meisjes klaargestoomd worden om zich als bobsleeteam te kwalificeren voor de Olympische Spelen, stelde hij voor een soortgelijk programma te maken met 'druppelende' mannen die door de intensieve training van hun bekkenbodemspieren klaargestoomd worden om een volwaardige erectie en een stevige ejaculatie neer te zetten: 'De bekkenbouwers'.

'Het wordt reëel voor Corneel'

Het klonk als een grap en zo beschouwde iedereen het ook. De netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, aan wie Corneel zijn voorstel had gericht, vond het niet nodig om te reageren. Maar bij VT4 viel het bizarre idee niet in dovemansoren. Na een weekendje brainstormen besloot men om de handschoen van Corneel op te nemen en het nieuwe format al meteen na de zomer op antenne te gooien. Voor programmaleider Dieter Snoek van VT4 is het menens.


Dieter Snoek «We zien dit vooral als een schitterende invalshoek om het groeiende probleem van de erectiestoornissen op een speelse manier bespreekbaar te maken. En vooral: om de boodschap door te geven dat daar iets kan aan gedaan worden. Heel belangrijk. De resultaten van de bekkenbodemtraining zullen zichtbaar en meetbaar zijn bij 'De Bekkenbouwers'!»


HUMO De vraag is: willen we al die verwoed ejaculerende mannen ook wel zien?

Snoek «Wij hebben een grafisch systeem gevonden om dat heel klinisch in beeld te brengen, een beetje te vergelijken met de zandbak van het vérspringen. VT4 wil af van dat ranzige imago dat men zo graag op ons kleeft. Het draait niet alleen om ejaculatiesnelheid, ook de conditie van het zaad is belangrijk. We houden regelmatig zwemwedstrijdjes tussen spermatozoïden van de verschillende deelnemers. Naast het competitie-element leggen we ook veel nadruk op de medische onderbouw, de vier ploegen worden trouwens begeleid door de bekende seksuoloog Bo Coolsaet, precies zoals Corneel in zijn column had voorgesteld. Waarom een goed idee veranderen? Alleen Goedele Liekens zagen we niet zo zitten als presentatrice, omdat zij wellicht te intimiderend zou overkomen bij de kandidaten. Dat is uiteindelijk Roos Van Acker en Dirk Draulans geworden.»


HUMO Betekent dit ook dat de ploegleiders behouden blijven die Corneel had voorgesteld: Dirk Tieleman, Wilfried Martens, Guy Mortier en Corneel zelf?

Snoek «Alleen Wilfried Martens heeft het laten afweten, naar eigen zeggen omdat erectiestoornissen en ejaculatieproblemen hem vreemd zijn - maar hij wordt als ploegleider met verve vervangen door Jean-Pierre Van Rossem. Ploegleiders genoeg dus, maar wat wij dringend zoeken zijn kandidaten. Iedereen die zich geroepen voelt om in een stimulerende omgeving aan zijn erectie te werken...»


HUMO Slaphangers en druppelaars aller landen, allen daarheen?

Snoek «We zullen ze met open armen ontvangen, en wij betalen de winnaars in goudstaven: hoe meer progressie zij maken, hoe meer goudstaven ze winnen - dus hoe abominabeler je startniveau, hoe rijker je kan eindigen, is dat niet mooi? Maar de mooiste beloning is natuurlijk het herstel van de viriliteit in al zijn glorie, dus inderdaad: allen daarheen, alle mannen boven de 40 zijn welkom op onze eerste selectie. Geïnteresseerden mogen woensdag tussen 10 en 12 uur bellen naar VT4 op 02/712.56.57. En zet er maar bij dat ook de dames mogen bellen om hun partner in te schrijven als hij zelf te beschroomd zou zijn. Ze zullen er achteraf geen spijt van hebben!»

Hopelijk geldt dat ook voor Humo's Creatief Directeur Guy Mortier, die zich op een wellicht erg onbewaakt ogenblik liet casten als slaapkameratleet. Hallo Guy, wat horen we nu?


Guy Mortier «Dat moet op de afterparty van Humo's Pop Poll de luxe gebeurd zijn (lacht). Ik herinner me vaag dat er iemand in de kleine uurtjes een papier onder mijn neus geduwd heeft om er mijn handtekening op te zetten.»


HUMO Mogen we hieruit besluiten dat Vlaanderens Oppersnor ook last heeft van...

Mortier «Dat mag u om de drommel niet. De coaches werden net gekozen om hun onberispelijke viriliteit meneer, zij zijn het na te streven voorbeeld voor de ploeg die zij gaan leiden.


HUMO Zo ongeveer wat Jacky Mathijssen betekent voor Club Brugge?

Mortier «Ik zie me meer als het trainerstype van Ernst Happel: in alle omstandigheden resoluut voor de aanval kiezen. En ik ben ook een beetje wat verzorger Willy Voet was voor de Festina-ploeg: ik zorg voor de massale aanvoer van Viagra en bedenk achterpoortjes om de dopingcontrole te misleiden waarbij de peer van Pollentier in het niet zal verzinken.»

Succes maestro!

(g.v.m.)

'De Bekkenbouwers'
VT4, tel. 02/712.56.57 of mailen naar bekkenbouwers@sbsbelgium.be

Een pilatesoefening om de bekkenbodemspieren te versterken:

undefined

P.S.: Dit is een aprilgrap

VT4Het wordt te veel voor Corneel: De Bekkenbouwers

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234