VTM zet Loïc (25) achter het fornuis: 'Ik voel me nog geen Sandra Bekkari'

Er pruttelt iets, en het is geen ajuinsoep: dit najaar zet VTM immers vers bloed in om hopelijk een beetje roet in het eten te strooien dat Jeroen Meus zal serveren in zijn nieuwe decor van ‘Dagelijkse kost’. Loïc Van Impe, amper 25, werd bekend met zijn onlinekookshow op maat van kotstudenten, en zal met zijn dagelijkse ‘Zot van koken’ nu definitief Sandra Bekkari vervangen als nieuwe, licht verteerbare huiskok van VTM.

HUMO Een jaartje geleden, toen we je spraken over je ‘#kotfood’-reeks, zei je in Humo nog dat je jezelf op het vlak van gezond eten niet bepaald Sandra Bekkari vond. Aangezien je haar nu vervangt op VTM: voel je je nu niet een béétje Sandra Bekkari?

Loïc van Impe (lacht) «Nee, ik vind nog altijd van niet. Ik ben op hetzelfde uur te zien als zij, maar zij is nog altijd voedingsdeskundige en ik niet. Alleen de passie voor eten, die delen we volgens mij.»

HUMO Er wordt verondersteld dat jij met ‘Zot van koken’ tegenwicht zult moeten bieden tegen de overmacht die Jeroen Meus al eeuwen lijkt te hebben rond zessen met ‘Dagelijkse kost’. Is dat niet erg veel gewicht op zulke jonge schouders?

Van Impe «Dat wordt vaak gezegd, maar ik heb het alleszins nooit zo gezien. Oké, we lijken wat op elkaar qua haarstijl, maar ik had mijn kuif al van voor ik Jeroen kende (lacht). Ik zie het zo: ik heb mijn programma en Jeroen het zijne. En hoe de zenders onze kijkcijfers interpreteren: dat is hun zaak. Natuurlijk zijn Jeroen en ik aan het eind van de dag een soort concurrentie voor elkaar: we staan allebei om zes uur geprogrammeerd. Maar zo gaat dat nu eenmaal met kookprogramma’s: je zendt ze doorgaans niet uit om vier uur ’s nachts, hè. Het kan niet anders dan dat onze programma’s overlappen.

»Persoonlijk vind ik het veel belangrijker dat ik met dit programma nu mijn droom heb kunnen waarmaken om zowel te zien te zijn op een Vlaamse zender, VTM, als op een Franstalige: ‘Zot van koken’ wordt namelijk ook uitgezonden op de Franstalige commerciële zender RTL-TVI. En echt, voor een trotse Belg als ik is dat het summum, want ik vind mezelf als Brusselaar evenveel Waal als Vlaming.»

HUMO Zal die Waalse versie er volledig hetzelfde uitzien, of moet je je recept telkens aanpassen aan de – mocht die al bestaan – Waalse keuken?

Van Impe «Er is welgeteld één klein verschil tussen beide versies: op RTL-TVI zijn de afleveringen iets korter, waardoor ik in die versie niet op bezoek zal gaan bij lokale producenten zoals ik wel op VTM doe. Maar voor de rest? We zijn Bélgen, man: Vlaming of Waal doet er niet toe in de keuken. We eten allemáál graag stoofvlees, Gentse waterzooi en Luikse balletjes.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle verhalen van de Humo rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234