null Beeld

Waar hebben ze hun ego nu weer gelaten? In de eindejaarscitaten! (1)

Vals zingende collega’s, lenige groupies, stelende managers: het musicerende heir heeft ook dit jaar weer geen enkele aanleiding laten liggen om in Humo’s eindejaarscitaten te raken. IJskoud voor u geserveerd!

Serge Simonart

'Bezit is niet belangrijk, maar je moet wel veel hebben'

* ‘Ik word groter dan Michael Jackson. En wie dat niet ziet, is achterlijk.’ (Riiottt, rapster, zangeres, fotomodel en Instagram-queen uit Los Angeles in ‘Hollywood Love Story’, een programma dat wordt gehost door Paris Hilton)

null Beeld

* ‘Eigenliefde is belangrijk. Zonder eigenliefde geen liefde, geen ambitie en geen succes.’ (Solange Knowles)

* ‘Ik wist al dat ik wereldberoemd zou worden sinds die keer toen ik 16 was en mijn eerste song speelde, terwijl ik in de spiegel keek en mezelf tot tranen toe ontroerde.’ (Stevie Nicks van Fleetwood Mac)

* ‘Sloof je uit tot je idolen je rivalen zijn geworden.’ (Drake)

* ‘Je zingt een tekst voor 85.000 man en zij zingen hem mee om 85.000 verschillende redenen.’ (Dave Grohl)

null Beeld

* ‘Je afzetten tegen gezag is níét als een idioot drugs nemen, jezelf laveloos drinken en alles afbreken. Integendeel, het is: zorgen dat je méér weet, meer kunt en meer ervaring vergaart dan dat gezag.’ (Henry Rollins)

* ‘Mijn kinderen verslaan me altijd als we ‘Rock Band’ spelen. Dan zeg ik: ‘Oké, jullie hebben weer gewonnen, maar ik heb al die songs geschreven.’’ (Paul McCartney)

* ‘Kijk nooit naar de poster op je slaapkamermuur, terwijl je denkt: dat zal ik nooit kunnen. Kijk ernaar en denk: dat kan ik ook!’ (Dave Grohl)

* ‘Droom groot, zelfs als dat betekent dat je je moet verkleden als een zonnebloem of als een besmettelijke ziekte.’ (Peter Gabriel, die zich zo heeft verkleed toen hij nog bij Genesis zong)

* ‘Jou pijpen in het bijzijn van je grootmoeder. Maar als zij even de kamer uit is, waarom niet?’ (Gene Simmons van Kiss, legendarische schnabbelaar en inhalige zakenman, gevraagd of er iets is wat hij niet zou doen voor geld)

* ‘Ik geloof er niets van. Het stinkt naar een excuus om meer tickets te verkopen aan naïeve mensen die denken: nu of nooit! Eén concert kan een afscheid zijn, een tournee van drie jaar is dat níét.’ (Rod Stewart hekelt de afscheids-tournee van Elton John)

* ‘Wen maar aan het idee, want dát gebeurt er als je geen hits scoort.’ (Lucian Grainge knipte op de eerste vergadering als CEO van Universal Music de lichten in de vergaderruimte uit en sprak de verzamelde platenbazen in het donker toe)

* ‘Niemand. En zo hoort het.’ (Rob Stringer, CEO van Sony Music, gevraagd naar wie, na zestig jaar dominantie van de grote platenlabels, op dit moment in charge is)

* ‘Hij was heel eerlijk en rechtvaardig, of zo leek het toch. Hij vergat soms dat we met drie waren.’ (Drummer Mitch Mitchell herinnert zich dat Jimi Hendrix de inkomsten van optredens netjes in tweeën verdeelde)

* ‘Iedereen zeurt altijd over hoe ongelofelijk het is dat ik een heroïneverslaving heb overleefd. Zelf vind ik het veel onwaarschijnlijker dat ik het begin van de jaren 60 heb overleefd, want toen eindigde elk optreden in een flessen- of een messengevecht. Ik herinner me één optreden waarbij de groep op het podium al aan het vechten was toen het doek opging.’ (Keith Richards)

* ‘Ik heb al vaak gedacht dat ik jong zou sterven. En op dit moment kan ik de gedachte aan nog maar eens een optreden niet verdragen’ (Avicii, op 20 april overleden in Oman)

* ‘81 miljoen dollar.’ (Het bedrag dat Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis, erdoor heeft gejaagd. Ze heeft op dit moment 16 miljoen dollar schulden. Volgens haar is ‘de onprofessionele, roekeloze houding’ van haar manager de oorzaak, volgens hem ligt het aan haar ‘megalomane persoonlijke uitgaven’)

* ‘Ik neuk alles wat beweegt, en als het niét beweegt, dan regelen we wel iets.’ (De sympathieke necrofiel Gene Simmons is een Democraat)

* ‘De bibliotheek.’ (Keith Richards, gevraagd naar de belangrijkste plek in zijn leven, na het podium)

* ‘De eerste jaren had ik geen flauw benul dat Freddie homoseksueel was. Op tournee deelden we een hotelkamer, en we deelden ook de dames die op bezoek kwamen. Zodra ik doorhad dat Freddie op mannen viel, werd het een sport om dubbelzinnige teksten voor hem te schrijven, die zowel op mannen als op vrouwen konden slaan. Dat geldt zelfs voor ‘Fat Bottomed Girls’, dat Freddie grijnzend en vol ironie zong. Maar we hebben er nooit over gepraat.’ (Brian May)

* ‘Hij houdt me jong.’ (Mick Jagger over zijn achtste kind, Deveraux, die zijn eerste verjaardag vierde toen papa Mick 74 werd. De moeder, balletdanseres Melanie Hamrick, is 31. Samen zijn The Rolling Stones nu 298 jaar oud)

null Beeld

* ‘Ik heb al meer lol gehad met een blikje sardientjes. En die waren allemaal dood en het blik was nog dicht.’ (Liam Gallagher over broer Noel. Een Oasis-reünie lijkt niet voor morgen)

* ‘Het was moeilijk om met hem te communiceren. Tijdens ons laatste diner zei hij me: ‘Wat valt er nog te zeggen tegen een oude geliefde?’ En hij nam afscheid met: ‘Ze zullen ons nooit snappen, Joni.’’

(Joni Mitchell over Leonard Cohen. Ondertussen vecht ook Joni tegen de dood)

* ‘Toen ik de kamer betrad, zag ik hem telefoneren met z’n bankdirecteur terwijl hij een blowjob kreeg van twéé vrouwen. En een derde, ook naakt, serveerde kruidenthee en wachtte haar beurt af. Alsof de kamer nog niet genoeg fallussymbolen telde, lagen naast hem op de sofa nog een paar wapens.’ (Graham Nash in zijn autobiografie over David Crosby)

* ‘Is this the real life? Is this just fantasy?’ (Nog tot 15 januari is de legendarische Carnaby Street in Londen versierd met Killer Queens, Galileo’s, Figaro’s, Fat Bottomed Girls en in neonlicht uitgevoerde teksten van Queen)

* ‘Bezit is niet belangrijk, maar je moet wel veel hebben.’ (Levenswijsheid van Rick Ross, alias The Teflon Don, een rapper uit Miami die is aangeklaagd voor tachtig misdrijven, maar nog niet is veroordeeld)

* ‘Tàdadadààà, tàdededààà!’ (In 1808 kon Ludwig van Beethoven zich niet voorstellen dat DJ Khaled uit Miami in 2018 aan zijn homies zou illustreren hoe de Vijfde klinkt)

* ‘Ik kreeg onlangs een brief van Mike Joyce, die aandrong op een reünie van The Smiths. Diezelfde Mike spande tien jaar geleden een proces tegen mij aan omdat hij werd ‘vernederd’ in de groep. Blijkbaar is zijn geld op en aast hij op een nieuwe financiële injectie. Sommige mensen zijn schaamteloos.’ (Morrissey)

null Beeld

* ‘Het is zoals met konijnen: als je er één ziet, richt je niet meteen je geweer, want dan kruipt dat beest meteen weer in zijn pijp. Je moet je achter een rots verschuilen en geduld hebben. Je snuift de geur van het konijn op en je laat het konijn jouw lijfgeur opsnuiven, wat vertrouwen wekt.’ (Neil Young over songs schrijven)

null Beeld

* ‘Ik ben de enige artiest ter wereld die werd gecensureerd door z’n eigen platenfirma.’ (Morrissey, nadat zijn platenfirma had besloten om ‘voor zijn eigen bestwil’ enkele tirades uit de live-dvd te knippen)

* ‘Een les in nederigheid en een sprong in een ravijn.’ (Florence Welch, gevraagd hoe ze de split met haar verloofde zou omschrijven)

null Beeld

* ‘Hij heeft met zijn aidsprogramma minstens een miljoen levens gered, dat kunnen zelfs zijn grootste tegenstanders niet ontkennen. En onder het harnas klopt een groot hart.’ (Bono werkt al achttien jaar samen met George W. Bush, volgens sommige historici ‘wellicht de allerslechtste president aller tijden’)

* ‘The Beatles waren niet beschikbaar.’ (Liam Gallagher, gevraagd waarom hij in het voorprogramma van The Rolling Stones speelt als hij met Oasis stadions zou kunnen vullen)

* ‘Na al die jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat, om God weet welke reden, Led Zeppelin en A Tribe Called Quest het beste resultaat opleveren.’ (Bert Wampfler, een kaasmaker uit Zwitserland, onderzoekt al twee decennia bij welke popmuziek zijn kazen het best rijpen)

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234