null Beeld

Warhola: 'Er is leven naast Bazart'

De laatste jaren was Oliver Symons vooral in beeld als één van de leden van Bazart, maar ondertussen sleutelde hij ook aan het debuut van zijn eigen project Warhola, in 2014 winnaar van Humo’s Rock Rally. Op vrijdag 18 mei, de dag van zijn optreden in de Ancienne Belgique, komt er ook een nieuwe song online. Maar ‘Girl’ mag u geen single noemen van artiest, platenfirma en management. Hoezo, Oliver?

mvst

OLIVER SYMONS «We willen de plaat niet in één keer uitbrengen, maar we lossen de komende maanden geregeld een nummer. ‘Girl’ zal samen met ‘Promise’ en ‘Jewels’ wel op een 7 inch staan die alleen op het concert in de AB te koop zal zijn. Ik hoop natuurlijk dat de muziek voor zich spreekt, maar een artiest moet ook bezig zijn met hoe hij zich aan de wereld presenteert. Dat kan met zo’n vinylsingle zijn, maar net zo goed met een clip, interessant artwork of iets anders. Ik speel ook met het idee om regisseurs minidocu’s te laten maken die bij de songs passen.»

HUMO Je gelooft niet meer in de klassieke plaat?

SYMONS «Toch wel, maar voor een band als Warhola, die nog een publiek moet opbouwen, is dit een goede manier om mensen warm te krijgen. Het publiek consumeert vandaag snel. Door de releases te spreiden kan ik er een grotere campagne van maken.»

HUMO De nieuwe songs klinken anders dan ‘Unravel’ of ‘Lady’, die op de ep ‘Aura’ stonden.

SYMONS «Ze zijn minder elektronisch, ja. Nu heb ik meer met akoestische instrumenten gewerkt – echte gitaren, bas en drums. Noem het evolutie.»

HUMO Je speelt straks in Brussel en Amsterdam, maar ook in Istanbul. Is daar plots een harde kern van Warhola-fans opgedoken?

SYMONS «Blijkbaar. Sinds kort is daar veel interesse voor Belgische muziek, vooral omdat Oscar And The Wolf er echt groot is. We krijgen geregeld reacties uit Turkije op onze Instagram-account. Een club heeft ons gevraagd om te komen optreden, en aangezien dat in ons schema paste, hebben we ja gezegd. Benieuwd wat het zal geven.»

HUMO Hou je het zelf nog uit, dat eeuwige wachten op je debuut?

SYMONS «Ja, hoor. Als je ziet wat ik de afgelopen jaren heb gedaan, kun je niet zeggen dat ik met mijn duimen heb zitten draaien. Daardoor heb ik er wat langer over gedaan, maar een jaar geleden stond ik nog niet ver genoeg om deze plaat te kunnen maken. Door bij Bazart te spelen en met Tsar B te werken heb ik veel ervaring opgedaan.»

HUMO Is het nog combineerbaar met Bazart? Simon Nuytten heeft zijn groepje Felix Pallas moeten ontbinden.

SYMONS «Warhola is van het begin af erg belangrijk geweest voor mij. Toen ik de Rock Rally won, stond Bazart nog in de kinderschoenen. De afspraak was dat er ook plaats voor Warhola moest zijn. De afgelopen maanden ben ik wel weinig bezig geweest met Bazart, maar daar komt verandering in, want in september moet de tweede plaat uit zijn. Waarna we een nieuwe Warhola-single lanceren. Als je alles goed plant, hoeft het geen probleem te zijn.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234