null Beeld

We konden niet langer wachten

Deze week ziet de Humo er anders uit: niet radicaal anders maar wel danig opgefrist en meer dan ooit comfortabel leesbaar. Nog meer goed nieuws: vanaf deze week zit 'Het Beste van 10 jaar Woestijnvis' vier weken lang op dvd bij Humo. En de eerste dvd krijgt u gratis en voor niks!

Toegegeven, we hebben deze Humo in de gauwte moeten maken. We hebben vorige week immers erg veel tijd verspeeld met de begrafenis van Guy Mortier. En nog meer met zijn verrijzenis. Maar het was wel degelijk de bedoeling dat deze Humo er anders zou uitzien. Niet radicaal anders - daarvoor zagen we de Humo zoals hij was te graag - maar wel danig opgefrist en meer dan ooit comfortabel leesbaar. Daarvoor hebben onze lay-outploeg en meester-typograaf Gert Dooreman en diens luitenant Stijn Dams de vaardige handen in elkaar geslagen. Hun krachttoer wint nog aan envergure doordat Humo vanaf nu gedrukt wordt op witter, zij het evenzeer als vroeger gerecycleerd papier.

In één vloeiende beweging hebben we ook de inhoud van Humo tegen het licht gehouden. De zopas verrezen Oppersnor houdt immers niet op te debiteren: 'Alles kan beter. Zelfs Humo.' Een en ander heeft geresulteerd in meer TTT-pagina's (mét eigen cover) en een handiger en overzichtelijker tv-gids (mét uitgebreid digitaal aanbod). Verder blijft Humo meer dan ooit scherp en spraakmakend. Bijvoorbeeld met de grote moslim-enquête: Humo verleent een stem aan een door overheid en onderzoekers veronachtzaamd segment van onze bevolking, zodat voor het eerst duidelijk wordt wat Noord-Afrikanen en Turken eigenlijk van ons denken.

undefined

Forumvraag: Wat vindt u van de nieuwe Humo?

null Beeld

Voor het geval u ons zou willen enquêteren: wij zijn erg blij met de vernieuwde Humo, zelfs blij genoeg om een aanval te doen op het wereldrecord 'dronken hoeraatjes in het rond brullen' (of in de terminologie van het verzameld vakbondsfront: 'tot een korte werkonderbreking overgaan'). Maar de ervaring leert dat Humo geen blad is als een ander, dat de betrokkenheid van de lezer groot is en dat de hamvraag dus is: en ú? Wat vindt u er allemaal van? Laat het weten op ons forum.

undefined

Het beste van 10 jaar Woestijnvis deel 1

Vanaf 27 november zit 'Het Beste van 10 jaar Woestijnvis' vier weken lang op dvd bij Humo. Het beste uit 'Alles kan beter', 'In de gloria', 'De XII Werken', Man bijt hond', Via Vanoudenhoven', 'Mannen op de rand', 'De Laatste Show', 'De Pappenheimers', 'De slimste mens', 'Het eiland', 'Willy's en Marjetten' en nog veel meer op vier dvd's, waarvan de eerste helemaal gratis!

null Beeld

Bekijk de favoriete fragmenten van Guy Mortier, Erik Van Looy, Rob Vanoudenhoven, Jan Eelen en Bart De Pauw selecteerden hun favoriete fragmenten. In het Forum kunt u een boom opzetten over uw eigen favorieten.

undefined

undefined

undefined


Bekijk de tv-spot

De lay-out van Humo door de eeuwen heen

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234