null Beeld

Weektip: Music For Life

Een frisse winter, een verse ‘Music For Life’, een nagelnieuw presentatietrio: Linde Merckpoel, Sam De Bruyn en Vincent Byloo zijn dit jaar uitverkoren om de strijd met de elementen, de vermoeidheid en ‘s werelds miserie aan te gaan in De Warmste Week. De boodschap: radio op de juiste golflengte zetten, mouwen opstropen en méédoen. Iedereen!

vvp

HUMO Voor de goede orde: jullie hebben er zin in?

Linde Merckpoel «Ja!»

Sam De Bruyn «’t Zal wel zijn.»

Vincent Byloo (gelaten) «Súperveel zin…»

Merckpoel (wijst naar Vincent) «Sam en ik hebben er zin in; híj is bang!»

Byloo «Laten we zeggen dat ik niet echt een happy camper ben, en dat ik dus een beetje opzie tegen de kou en ontbering die ons te wachten staan.»

HUMO Ik zag in jou eigenlijk ook meer een gezonde cynicus, Vincent, dan een melige wereldverbeteraar.

De Bruyn «Ja, de vzw’s kunnen maar beter oppassen wanneer ze bij Vincent over de vloer komen (lacht).»

Byloo «Bij mij worden ze keihard over de journalistieke knie gelegd: hopelijk kunnen ze hun jaarrekening van 2013 voorleggen.

»Nee, ik snap wat je wil zeggen, maar ik heb óók gevoelens, hoor. Sterker nog, ik ben misschien wel de meligste van de hoop: ik ben de eerste van ons drie die gaat blèten. Mijn nuchterheid en cynisme zijn gewoon een façade voor een peperkoeken hart… Voilà: daar heb je je titel al (lacht).»

HUMO Ben je er al achter wat jouw unieke toevoeging is aan de ‘Music For Life’-mix?

Byloo «Mijn looks? Nee, serieus: ik denk dat wij alle drie een erg functionele rol hebben. Wij moeten de mensen enthousiasmeren en de helden die met hun acties iets voor elkaar hebben gekregen, laten schitteren.»

De Bruyn «Dat is zo: het is geen show van drie mensen, wél één van 861 vzw’s.»

HUMO Maar uiteindelijk gaan de mensen toch méér geven als ze jullie sympathiek vinden?

De Bruyn «Dat denk ik niet: mensen kunnen een eigen vzw kiezen, waardoor ze nog meer betrokken zijn dan vroeger. Dáárdoor zullen ze – hopelijk – veel geven. Maar ik geloof niet dat we meer gaan opbrengen omdat één van ons erbij zit.»

Merckpoel «Wij moeten wél een soort positiviteit uitstralen: zet je in onze plaats drie zure nonkels, dan werkt het niet. Wij zetten de sfeer. En uiteraard kijk je graag naar ‘de drie’: het is tof om te zien dat die zich ook amuseren, en dat die ook geraakt worden. Dat is herkenbaar en aanstekelijk.

»Maar Sam heeft wel gelijk dat we nog meer dan een paar jaar geleden inspelen op de betrokkenheid, doordat je de vzw kan steunen die je het nauwst aan het hart ligt. Vroeger was het één grote pot voor één groot doel: een fantastisch goed doel, maar ik denk wel dat veel mensen niet goed wisten waar ze hun geld aan gaven. Dat was gewoon voor ‘het goede doel’ in het algemeen. Nu zijn ze zich bewust van hun keuze. Zij weten: ‘Ik kom van Lokeren en in Lokeren is er een prachtige vzw die zich inzet voor de vierde wereld’ – of: ‘Mijn tante heeft suikerziekte en ik weet hoe moeilijk dat is, dus ik wil daarrond een project steunen’. Ik vind dat mooi.»

HUMO Als je het koud hebt en kampt met slaaptekort, kan ik me voorstellen dat zinsbouw en spiercoördinatie het weleens willen laten afweten…

Merckpoel (knikt) «Vermoeidheidsdementie. Dé klassieker is namen vergeten.»

De Bruyne «Ik heb dat eens gehad met dingske – allee, ik ben zijn naam nu al kwijt. Zeg het eens? Grote stevige voetballer met Kinder Bueno’s?»

Merckpoel «Romelu

De Bruyne «Ja! Die stond ooit eens bij mij in het Glazen Huis, maar ik kwam recht uit mijn bed en ik heb ‘m…»

Merckpoel «Bueno genoemd!»

De Bruyne (lacht) «Nee, wel Lukakuutje – terwijl die toch al makkelijk een halve meter groter is dan ik.»

Byloo «Een diminutief maken van zijn naam: een tikje koloniaal hè, Sam?»

HUMO Nog heel even: waarom staat er op het krijtbord achter jullie in grote letters ‘PAALWONING’ geschreven?

Byloo (lacht) «We hadden afgesproken om dat woord in elk interview te laten vallen. Maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.»

Merckpoel «Daarnet heb ik het wel gezegd. Het ging erover dat ‘Music For Life’ goeie teambuilding is, en daarom zei ik: ‘Je kan nog zo veel weekends boeken in de Ardennen om paalwoningen te sjorren, ‘Music For Life’ zal altijd duizend keer beter blijven.’ Paalwoningen sjorren, haha!

»Het is trouwens nog een idee voor volgend jaar: ‘Paalwoning For Life’. Wordt ongetwijfeld vervolgd!»


Meer info over de actie: musicforlife.be

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234