null Beeld

'Weg zijn wij' op één

Vlaanderen Vakantieland, de celebrity edition.

mke

In het weekend, ver weg van zijn bureau, wordt de Vlaming verondersteld te hunkeren naar uitjes, citytrips en ander vakantievertier. Omdat 'Vlaanderen Vakantieland' al even van het scherm is gehaald, is er nu een nieuw programmaatje om dat verlangen op te poken. In ‘Weg zijn wij’ spelen telkens drie BV's toerist in eigen land. Daarbij mogen ze persoonlijk een eetbestemming, slaapplaats en activiteit uitkiezen - de moderne BV praat en denkt immers voor zichzelf.

In de eerste aflevering waren dat Bart Peeters, die voor de gelegenheid in de huid van Bart Peeters was gekropen, Instagramfee Eline De Munck en kersvers gouden medaillewinnaar Elodie Ouedraogo. Bij aankomst begroette het drietal elkaar alsof ze oude vrienden waren die samen nog een oorlog hadden overleefd, of toch minstens alle seizoenen van 'Bracke en Crabbé'. La Munck nam het voortouw en troonde de andere twee, geheel in lijn met haar hipsterimago, mee naar enkele pop-upbars in Antwerpen. 'Alles beter dan zo'n verdomde foodtruck', troostten we onszelf. Helaas: te vroeg gesproken, want daar stonden Bart, Eline en Elodie al aan te schuiven bij zo'n verbouwde caravan.

Bart Peeters, ondertussen al een pak ouder dan de jonge vlegel in hem wil toegeven, verbaasde zich luidop over al die moderne trends en gooide het zelf over een heel andere boeg. Hij had een historische tour doorheen Lier uitgekozen, begeleid door zijn bloedeigen moeder nota bene. De originaliteitsprijs ging evenwel naar Elodie Ouedraogo, die een namiddagje taxidermie (ofte: de nobele kunst van het dieren opzetten) had georganiseerd - meteen ook de beste antireclame voor geurtelevisie, aan het gezicht van de voormalige loopster te zien.

'Weg zijn wij' is een verdienstelijke maar volstrekt onschadelijke poging om de kijker warm te maken voor een uitstapje. Geheel in lijn met de tijdgeest wordt er daarbij duchtig gepopupt en geselfiet. Daar nemen wij allang geen aanstoot meer aan, en toch: hulde aan de tv-redacteur die pakweg Herwig Van Hove, Jeff Hoeyberghs en Hot Marijke samen op pad durft te sturen. Dààr zouden wij naar kijken.


Quote

'Dachte 'k ik dat dat hier gewoon een éétkraam was, zeg.' Bart Peeters neemt het woord foodtruck ook liever niet in de mond.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234