Humo is vernieuwdBeeld Jeroen Los | Humo

Welkom op de nieuwe site en app. Wat weet u over Humo digitaal?

Een rondje ‘Slimste Mens’? Als gevraagd wordt naar wat u weet over Humo, kan u scoren met ‘Guy Mortier’, ‘Het Gat van de Wereld’ of ‘Uitlaat’ en de echt slimmen onder u met ‘onderzoeksjournalistiek’, ‘Die ochtend in de krantenwinkel’ of ‘Marc Mijlemans’. Met Humo.be moet u niet komen aanzetten. Wel, dat wordt helemaal anders.

Humo werd een iconisch weekblad dankzij een verleidelijk onafhankelijkheid ademend levensgevoel — u denkt aan (zelf)relativering, zin voor kwaliteit, plezier in woord en beeld, en u heeft eens te meer gelijk. Maar die manier van leven en lezen laat zich vandaag niet uitsluitend op papier fêteren.

Toen dat nog wel het geval was, heerste de slogan ‘Die ochtend in de krantenwinkel’. Elke dinsdagmorgen werden sigarenboer annex dagbladhandel bestormd door Humo-hongerigen, die vervolgens de week doorkwamen met hun favoriete blad binnen handbereik. Op de salontafel bijvoorbeeld, om de meest uitgebreide en betrouwbare tv-gids naar believen te raadplegen.

Mobiele app en EditieBeeld Humo

Uw handbereik wordt tegenwoordig bepaald door uw smartphone, uw salontafel is uw broekzak geworden. ‘Humo kijkt’ heet de digitale vertaling van die onmisbare tv-gids. U vindt er de programmatie van de reguliere zenders, geduid met tips, interviewtjes en reviews. Maar u wordt ook wegwijs gemaakt in het immense aanbod van de streamingplatforms, via besprekingen, nieuwtjes en onze, elk algoritme verpletterende, interactieve streaminggids met tips per genre.

Het is een typevoorbeeld van hoe we de sterktes van Humo digitaal vertalen. Onze vernieuwde site steunt op de pijlers die het roemrijke Humo-verleden stutten. Onder ‘Achter het nieuws’ vindt u onderzoeksjournalistiek, interviews en reportages die de actualiteit kaderen en uitdiepen, de sectie ‘Muziek’ zet de traditie van de pionierende TTT-bladzijden verder, in ‘Meningen’ bundelen onze columnisten en onze lezers (via Uitlaat en Open Venster) de eigenzinnige krachten. Er valt als vanouds ook veel te lachen. Met Het Gat van de Wereld. Met humor in allerlei grensoverschrijdende vormen. En met de belachelijk scherpe prijs: voor amper 5 euro per maand krijgt u onbeperkt toegang tot de Humo-wereld.

U wil natuurlijk gezwind beginnen lezen, maar we vestigen nog gauw uw aandacht op de kers op de taart. In de sectie ‘Greatest Hits’ ontsluiten we het puissant rijke Humo-archief: Marc Mijlemans leeft, Guy Mortier schrijft, en Rudy Vandendaele is helemaal niet met pensioen.

Dankzij Humo.be leest u nooit meer andere onzin. U kan er meer dan ooit tevoren video bekijken, u naar de beste boeken, platen en films laten gidsen, en eindeloos ronddwalen in de wereld van Humo. Maar u kan ook op dinsdag telkens de volledige Humo van die week downloaden. De Editie voor tablet is voortaan de mooiste Humo: de prettige bladspiegel en de heldere navigatie garanderen het ultieme leescomfort, video, audio en animatie verrijken de verhalen. Download die voor iPad of voor uw Google-tablet.

U bent er nu wel klaar voor. Wat weet u over Humo digitaal? ‘Humo kijkt’, ‘Greatest Hits’ en ‘Editie’. Slim!

Bart Vanegeren, hoofdredacteur Humo

Vier vragen en antwoorden:

1 Waar vind ik de nieuwe smartphone-app?

Om de nieuwe Humo-app te downloaden, gaat u op uw telefoon naar humo.be/app. Of ga op uw smartphone naar de appstore en zoek op ‘Humo’.

2 Waar vind ik de nieuwe Digitale Editie-app?

Ga op uw iPad of tablet naar humo.be/app. Of ga op uw tablet of iPad naar de appstore en zoek op ‘Humo’.

3 Hoe kom ik aan een account om in te loggen?

Ga op humo.be of in de app naar het servicemenu en kies ‘inloggen’, waarna u uw mailadres invult. U ontvangt een mail met een activatielink. Als u daarop klikt, kunt u inloggen op humo.be. Koppel een abonnement aan uw account: ga in het servicemenu naar ‘mijn profiel’ en klik daar op ‘abonnement koppelen’. Nog geen abonnement? Ga naar abonnement.humo.be.

4 Kan ik het oude digitale magazine ook nog lezen?

Zeker. In de Digitale Editie-app zit rechts bovenaan een tijdschrifticoontje dat u naar de bekende digitale versie van de papieren Humo leidt. Als u op het icoontje klikt, kunt u die versie lezen. Op de telefoon is de vertrouwde digitale Humo nog te lezen met de ‘Humo Magazine’-app.

Maar waar is Humo's TV-Gids-app?

De laatste tijd haperde onze tv-gids app steeds vaker. Bij veel gebruikers startte de gids zelfs helemaal niet meer op. De app bleek zodanig verouderd dat er weinig aan te repareren was. Omdat we de tv gids wel heel graag wilden behouden, hebben we hem meegenomen in onze nieuwe Humo app. U kunt hem vinden onder de knop ‘TV-gids’ en dan ‘Bekijk de programmering'. 
De nieuwe tv-gids is sneller, biedt de mogelijkheid om direct live te kijken op VRT en VTM en Humo's dagelijkse tv-tips vindt u voortaan in een handig overzichtsartikel. Wel zijn er een aantal geliefde functionaliteiten niet meer beschikbaar, zoals het instellen van reminders als een programma start. De komende maanden werken we echter hard verder om de nieuwe tv-gids steeds beter te maken.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234