Wie schoot het scherpst op het WK? De analisten geanalyseerd!

Hoe hebben de échte WK-sterren het gedaan? Neen, niet de spelers die in één seconde een match kunnen beslissen, wél de heren en dames die over die ene seconde nog een uur kunnen doorbomen. Na rigide scouting en dubbelcheck door de VAR stelt Humo zijn rapport der analisten voor.

Jan Mulder

Wellicht zijn laatste grote toernooi. Zoals steeds welbespraakt, geestig en niet te beroerd om gezwollen trainersjargon te doorprikken. Maar bijwijlen zichtbaar vermoeid en te gefixeerd op penalty’s en de vermaledijde omschakeling. Zal niettemin gemist worden.

Score: 6

Youri Mulder

Aanvankelijk gevraagd als kenner van het Duitse voetbal, daarna opgevoerd in een soort voordeelpakket met zijn vader. Goeie voetbalkennis, maar praat wel met de tanden op elkaar geklemd en dus soms compleet onverstaanbaar.

Score: 7,5

Imke Courtois

In het begin nog wat lacherig bekeken door haar mannelijke confraters, maar stevig gegroeid. Als zij het woord neemt, wordt er geluisterd, en terecht.

Score: 8

Geert De Vlieger

Prima in zijn analyse, maar te braaf in duels met de andere kenners. Zo kinderlijk opgewonden dat het leek alsof hij elk moment op tafel kon springen om een dansje te doen.

Score: 8

Wesley Sonck

Verrassend rad van tong voor een Wesley. Wist Jan Mulder zelfs een paar keer verbaal te dribbelen en zocht, als er ruimte kwam, ook vaak de combinatie met Boeckx of Degryse.

Score: 8,5

Frank Boeckx

Zonder twijfel dé ontdekking. Vlotte prater met een smakelijk Leuvens accent. Veel zin voor zelfrelativering ook. Kan nog jaren mee.

Score: 8,5

Heleen Jaques

De wissel op de toekomst aan vrouwelijke zijde. Beperkte zich soms iets te veel tot het bevestigen van wat de anderen aan tafel zeiden.

Score: 6,5

Franky Van der Elst

Even degelijk en kleurloos als toen hij voetbalde. Heeft de irritante gewoonte om met een hogedrukreinigerachtig geluid afwisselend lucht via zijn linker- en zijn rechtermondhoek binnen te zuigen.

Score: 7,5

Bob Peeters

Zorgde voor een grimmige sfeer toen hij met Mulder De Oudere een aanvaring had over de omschakeling. Daarna niet meer gezien.

Score: 7

Dennis van Wijk

Trainer van talloze gedegradeerde clubs. Wilde laten zien dat hij desondanks weet hoe het moet. Kreeg het belang van omschakelen evenmin uitgelegd aan Mulder.

Score: 6

Marc Degryse

Groot kenner die als speler op twee WK’s stond. Beheerst alle tactieken en speelstijlen. Zou, als de Belgische Lineker, ook de perfecte moderator zijn. Alleen jammer dat hij er – zou zijn lohopedist het opheheven gebben? – niet in slaagt de ‘g’ en de ‘h’ uit elkaar te houden.

Score: 8,75

Eddy Planckaert

Niet de grootste voetbalkenner, maar zijn enthousiasme maakte veel goed. Klonk alsof hij, naar het voorbeeld van de Russen, voor de opnames een fles ammoniak had gesnoven.

Score: 9

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234