null Beeld

Wie wordt de nieuwe Ketnet-wrapper?

Achthonderd kweeniehoevrolijke spring-in-'t-velds stelden zich kandidaat om de nieuwe Ketnet-wrapper te worden, en na twee keistrenge selectierondes zijn er nog vijf over: Barbara, Sarah, Charlotte, Korneel en Bjorn.

Katrien Depecker

Wie van hen straks 'Mega Mindy', 'Oggy en de kakkerlakken' en het fantastische 'W817' aan elkaar mag praten, ligt volledig in de plakkerige handjes van uw koters: deze voormiddag kunnen ze tijdens de liveshow stemmen op hun favoriete kandidaat.

Niet dat we iemand willen beïnvloeden, maar onze voorkeur gaat uit naar Korneel, een twintigjarige student geschiedenis uit Overijse die wat ons betreft alvast de leukste missie bedacht heeft: een wat-niet-mag-dag.

Korneel De Clercq «Trouwe Humo-lezers die op dinsdag meteen hun volledige lijfblad verslinden en dit dus al op 19 april lezen, moeten zich naar Leuven reppen: van tien tot twaalf vindt daar dan de wat-niet-mag-dag plaats.

»Het wordt een soort flashmob: op de Ketnet-site kunnen de kijkers een podcast met instructies downloaden, en die moeten ze meebrengen. Voor één keer mogen ze doen wat iedereen hen doorgaans verbiedt: op de poep slaan, neuspeuteren, hun tong uitsteken... Enfin, het wordt plezant!»


HUMO We zien het gezicht van Louis Tobback al voor ons! Waarom wil jij per se de nieuwe Ketnet-wrapper worden?

De Clercq «Ik werk graag met kinderen: ik ben scoutsleider en speelpleinmonitor. Vroeger was Ketnet één van de weinige zenders waar ik van m'n ouders naar mocht kijken, en toen leek wrapper me al een fantastische job.

»Ik was op Erasmus in Boedapest toen ik een sms'je kreeg van m'n zus: 'Ze zoeken nieuwe wrappers!' Ik heb op de valreep een filmpje ingestuurd - had ze me een dag later ge-sms't, dan had ik me niet meer kunnen inschrijven.»


HUMO De afgelopen weken was je al een paar keer op het scherm, en ik moet zeggen: dat ging je behoorlijk goed af.

De Clercq «Nu gaat het al wat vlotter, maar in het begin voelde ik me toch wat onwennig. Je krijgt geen respons, er staan een hoop volwassenen om je heen, en je moet met dingen voor de dag komen die zowel jonge als oudere kinderen leuk vinden.

»Niet makkelijk! Het idee om interviews te moeten geven, vond ik trouwens ook bijzonder angstaanjagend. Maar tot nu toe lijkt het mee te vallen (lacht)


HUMO We doen ons best! Op het dagboek dat je voor de kijkers op de Ketnet-site bijhoudt, schreef ene Koen: 'Ik wil dat jij de nieuwe wrapper wordt want door jou moet ik altijd 'haha' doen.' Word je al vaak herkend op straat?

De Clercq «Eigenlijk niet - het komt vast doordat ik niet zo'n herkenbaar hoofd heb. Het gekste wat ik tot nu toe heb meegemaakt, was toen ik stond te wachten op de bus. Er passeerde een bus propvol kindjes: eentje begon te zwaaien, en plots zwaaiden ze allemáál! Maar dat is vooral schattig.»


HUMO In de liveshow krijgen de kijkers voor het eerst alle kandidaat-wrappers naast elkaar te zien, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Maak ze nu al warm om voor jou te kiezen!

De Clercq «Als ze op mij stemmen, zal ik ervoor zorgen dat de kinderen even graag naar Ketnet kijken als ik vroeger. Ik vond het magisch om naar 'Kulderzipken' en 'Het liegebeest' te kijken. En ik zou me ook gewoon rot amuseren, eigenlijk.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234