null Beeld

'Wien is 't Hof van Commerce'DJ4T4: 'Geen humus, alstublieft'

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van ’t Hof maakte bandlid DJ 4T4 ‘Wien is ’t Hof van Commerce?’, een nepdocu bestaande uit oude archiefbeelden en exclusieve interviews met onder meer Bent Van Looy, Sean Dhondt, Coely en Gabriel Rios. Komen níét aan het woord: Flip Kowlier, Serge Buyse en 4T4 zelf.

Joshua Migneau

HUMO ‘Wien is ’t Hof van Commerce?’ is te onnozel om een documentaire en te waargebeurd om een Spinal Tap-mockumentary te zijn. Hoe zou jij de film omschrijven?

Kristof Michiels «Als een visuele mixtape. Ik liep al tien jaar met het idee rond. De nieuwe scènes had ik op voorhand bedacht en uitgeschreven, de oude beelden zijn echt. Ik mixte fictie en non-fictie op dezelfde manier als mijn beats. Muziek is de rode draad, en de film zit natuurlijk tjokvol absurde humor.»

HUMO Hoe verliepen de opnames?

Michiels «Met de scènes met Stijn Van de Voorde en Otto-Jan Ham heb ik even gesukkeld. Ze hadden geweldige oneliners, maar ik heb veel moeten knippen en plakken. Maar verder ging ’t bijzonder vlot. Bruno Vanden Broecke wou meteen zijn rol als kleingeestige producer uit dat Studio Brussel-spotje van enkele jaren geleden hernemen. Wannes Cappelle heeft met veel overgave voor ons gerapt. En Sean Dhondt doet iets vies in de badkamer.»

HUMO Wie krijgt het verder zwaar te verduren?

Michiels «Flip en Serge. Tijdens de première bedekte Flip meermaals zijn gezicht uit schaamte (lacht).»

HUMO Moet je een grote fan van ’t Hof zijn om de film te kunnen volgen?

Michiels «Helemaal niet. Ik vond het belangrijk dat de film ook voor toevallige toeschouwers overeind bleef. Vergelijk het met kinderfilms van tegenwoordig: daar zitten vaak moppen in voor de ouders, die de kinderen niet oppikken.»

HUMO Welke snack raad je bij de film aan?

Michiels «Laat de humus en groentechips maar thuis, een grote zak Chipitos zal volstaan.»

HUMO Wat geef je de kijkers graag mee?

Michiels «Verwacht niet dat je ’t Hof plots serieus zult kunnen nemen.»

HUMO Wie is ’t Hof van Commerce nu eigenlijk?

Michiels «Ik zou het ook niet weten, en ik heb de film nu al meer dan honderd keer gezien.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234