null Beeld

Wierook en tranen: Lady Linns liefde voor muziek

Bij VTM gooien ze maandag nog maar ’s een blok ‘Liefde voor muziek’ op het kampvuur: voor de derde keer al zal een zevental ‘muzikale iconen’ zich in een luxueus resort op Mallorca aan elkaars repertoire wagen. Op een rijtje zijn dat: Isabelle A, Gers Pardoel, Clouseau (Kris & Koen) en Josje, plus een drietal jongelui die van geluk mogen spreken dat ze zonder fikse boete op de eindbestemming zijn geraakt: Natalia, Bart Peeters en Lady Linn.

Noud Jansen

Lady Linn «Ik zat met Natalia en Bart in de auto toen we van de luchthaven naar het strandhuis reden waar we zouden verblijven. We waren amper vertrokken of Bart ging uit puur enthousiasme al rechtop op de achterbank staan – ’t was een cabrio – waarna hij wild gesticulerend van alles begon te roepen. Lang heeft dat niet geduurd: we werden meteen tegengehouden door een Spaanse flik die ons wist te vertellen dat er normaal gezien een boete van 250 euro op zo’n vergrijp staat. Bart is dan aan een heel grappige uitleg begonnen – iets over dat hij zijn vest goed aan het steken was, of zo – en die flik kon er gelukkig nog mee lachen.»

HUMO Kortom: de sfeer zat er al meteen in?

Lady Linn «Ja, en de sfeer is die hele week ook geweldig goed gebleven. ’t Was echt super om al die mensen eens op een andere manier te leren kennen, en om met elkaars muziek aan de slag te gaan.»

HUMO Een wezenlijk bestanddeel van het format is dat er traantjes dienen te vloeien.

Lady Linn «Voor een buitenstaander lijkt dat misschien een tikje maf, maar als iemand anders één van jouw nummers met heel veel gevoel zingt, dan raakt dat je wel. Nu, of ik écht gehuild heb, weet ik niet, maar ik heb wel een krop in de keel gekregen bij bepaalde uitvoeringen. Zoals die van Isabelle. En die van Bart. En ook die van Gers. En eigenlijk bij alle uitvoeringen van mijn nummers.»

HUMO Ja, zég!

Lady Linn «En échte traantjes heb ik ook gelaten, omdat ik mijn zoontje Lionel miste. Vooral ’s avonds kwam dat opzetten. Al deed het ook deugd om me weer eens even enkel met muziek te kunnen bezighouden, want in de acht maanden voorafgaand aan de opnames was ik compleet opgeslorpt door dat baby’tje. ‘Liefde voor muziek’ is ook een écht muziekprogramma, hè? Er zijn op dit moment geen programma’s op tv waarin er zoveel aandacht aan muziek wordt geschonken, en waarin je als muzikant volkomen vrij wordt gelaten. Chapeau aan de makers. Ook al vanwege dat prachtige huis zo dicht aan zee, waar we ongelooflijk goed gesoigneerd werden. En dan de band die je met al die mensen kweekt, zoals met Bart en met Gers, en met Koen en Kris van Clouseau, en ook met (gaat nog geruime tijd door met het bewieroken van iedereen die zich in de buurt van de camera heeft vertoond). Nee, echt waar: ’t was vree plezant.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234