null Beeld

Wij bekeken de eerste aflevering van 'De mol', en (n)u?

Heerlijk toch, die recaps vol spoilers! Je zal maar een luttele tien minuten later beginnen kijken omdat je die verrekte rosse cavia's nog eerst te eten moest geven, en per ongeluk voortijdig ergens lezen dat Bertrand eruit ligt. Hard. En effenaf spijtig.

kve

Mopje! Het is Jessica. (sorry)

Met een ballet van recentelijk gesimoniseerde BMW's trok het tweede seizoen van het razend populaire spel zich sierlijk op gang. 'In die grijze, daarin zit de mol!': ik, na eerst vier zwarte exemplaren te zien rijden. 'Ah nee, toch niet!': ook ik, toen er een tweede grijze passeerde. Toen ik ook nog als een bezetene 'Heeft iemand die nummerplaten genoteerd om er clues uit te halen?!' naar 't scherm riep en ei zo na verbannen werd uit mijn eigen living, besloot ik wijselijk om te zitten en zwijgen. En af en toe iets te noteren. Wat? U leest het hier!

✩ Volgens mij moet dat vliegtuig het grootste product ooit zijn dat in een Vlaams tv-programma onderwerp werd van 'product placement'.

✩ Morele dilemma's zoals in de beginfase van het spel zijn uitstekende levenslessen voor de jonge kijker: 'Met sympathie en altruïsme geraak je er nergens in 't leven, jongens en meisjes. Tenzij je goed beroepen op mensen kan plakken, dan valt het nog wel mee'.

✩ Principes sjmincipes! Davey kroont zich tot voorbeeld van de schampere hipsterpopulist: hij weet wat 'het goede' is, wil daarom niet op de knop drukken omdat dan niet iedereen mee kan, beseft dat hij er zelf stevig door gekloot kan worden, drukt tóch, en weigert dan een glas cava uit schuldgevoel. Om er daarna toch één aan zijn lippen te zetten als het vliegtuig zonder Hans opstijgt.

✩ 'Die Hans komt sowieso terug! Ik verwed er al mijn geld op!' Als die verrekte monteurs nu niet zo ijverig waren geweest en die beelden van Hans voor volgende week hadden gehouden, was ik langs de bookies kunnen gaan en was ik volgende week stinkend rijk geweest. Bedankt!

Gilles De Coster is ongevoelig voor temperatuur. Iedereen in t-shirt en korte broek? Gilles in jeans, T-shirt en vest. Iedereen in een warme windstopper? Gilles in jeans, T-shirt en vest.

✩ Nu we toch over mode bezig zijn: bandana's? Davey is een Axl Rose in 't diepst van zijn gedachten. Hij is sowieso de mol (als hij bij Guns N' Roses zou spelen).

✩ Oudere sportmensen zijn gemene sportmensen. Enkele quotes van Robin ten bewijze: 'Komaan jong, ge moet het straks gaan uitleggen tegen 8 man. Dat de 'sportman' niet opkon tegen een oude zak!'; 'Daar, onze 'sportman'! Na 2km kon 'm al niet meer!'; 'Hij moet lopen tot 'm dood valt!' en 'Dan hébt ge maar pijn hé!'. En daarna (tot 2x toe) janken wanneer er een proef lukt. Nou. Er is al voor veel minder gesuggereerd dat de Russen in 't land zijn.

✩ Zagen jullie dat nu ook? Toen die groepsfoto genomen werd? Iedereen stak zijn gebalde vuist in de lucht voor het standbeeld van Nelson Mandela terwijl Jolien iets te berde bracht dat veel weg had van een Hitlergroet leek. We zullen het voor de lieve vrede maar op vermoeide armen houden.

Eline beleeft een Inge-momentje. Net zoals Québec nooit de hoofdstad van Australië zal zijn, zo zullen de Oostkantons pas in West-Vlaanderen liggen als Siegfried Bracke het tot burgemeester van hun mooie provinciehoofdstad Gent schopt. Hopen we. Hmmm, toch nog even langs die bookies gaan.

✩ 'Wat is 't ergste dat er kan gebeuren?' De deelnemers proberen Jess te overhalen om zich sowieso van haar kruk te laten vallen, of ze nu op de mat terechtkomt of in het ijle valt. Het ergste? Nou, kent u deze nog?

Wat u precies moet deze info? Geen flauw idee, volgende week beter!


Quote van de week

'De mensheid trekt op niks, dat is allemaal één bende egoïsten!', Bertrand, met zijn 9 jaar de jongste deelnemer deze editie.


Wie is zeker NIET de mol?

Hij/zij die door de collega's van De Morgen wordt aangeduid als mol. Neem hun prognoses van vorig er maar even bij.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234