null Beeld

Wij bekeken de tweede aflevering van 'De mol', en (n)u?

Aflevering 2, met een glansrol voor Hans, een episode die beter de titel 'Wie is niét de Mol' zou krijgen én - opnieuw - een plottwist van formaat aan het eind.

✩ Hadden wij even te doen met Hans, wiens terugkeer vorige week al werd aangekondigd en die nu dus de dubieuze eer kreeg om bij een kandidatengroep aan te sluiten die na vier dagen zo hecht was als een stel prepubers tijdens het zomerkamp van de CM. Zijn integratie verliep dan ook niet zonder slag of stoot: tijdens de openingsopdracht - waarbij Hans pasvragen kon verdienen op kap van de anderen - werd er gevloekt en gesakkerd op de Elfde Kandidaat alsof het om de nieuwbakken president van Amerika ging. Mol of niet, wij waren deze aflevering alvast #teamHans.

✩Wie is niét de Mol, dus, want deze aflevering leek te wemelen van de saboteurs - zo hardnekkig werd er door alle kandidaten gekemeld. Waar beginnen we? Er was de 'Ondon' van team Marzena-Davey-Eline, de 'Reach out and touch... good hope' van Bertrand-Annelies en het hangslot dat bij (niet eens zo) nader inzien gewoon open was, maar door niemand werd opgemerkt. Geslepen tactiek? Of doodgewone domheid? Hoe het ook zij, de échte Mol kan maar gebaat zijn met zoveel would-be-saboteurs die de schijnwerpers vlotjes van 'm (haar) weghouden.

✩Nog even terug naar dat CM-kamp: ook qua groepsdynamiek doet het kandidatenbestand stilaan denken aan een stel oververhitte pubers. Het ging er deze aflevering bijwijlen zéér bits aan toe (de verloren pasvragen werden Boeba en co. niet in dank afgenomen, de frustratie van Robin bereikte opnieuw ongekende hoogtes) en als de kandidaten elkaar niét zaten af te blaffen, werd er wel een stevige traan geplengd. Oorzaak: een zangkoor, een eliminatieronde of - in het geval van Robin - een puppy met een lichte mank aan het linkervoorpootje.

✩Het venijn zat 'm ook deze keer weer in de staart: door de succesvolle terugkeer van Hans, moesten er ditmaal niet één maar twee kandidaten naar huis na de eliminatie. Ten minste, we denken dat ze naar huis zijn. Met alle plottwists die de makers ons tot nu toe al hebben voorgeschoteld, zijn we nergens meer zeker van.

Volgende week: Hans gebruikt het laatste wc-papier zonder het rolletje te vervangen, en moet het dus opnieuw ontgelden. Robin ziet een mooie zonsondergang en barst in tranen uit.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234