null Beeld

Wij bekeken de zevende aflevering van 'De mol', en (n)u?

Dag 15 en 16. Oh, wat hadden we hier maar wat graag 'de maskers vallen af!' staan roepen. Maar integendeel: de vier overblijvers schraapten alweer een eerder armetierig geldbedrag binnen en niemand kon nadien zijn handen in onschuld wassen. In de tranen van Robin dan weer wel.

Katrien Verschoren

✭ De eerste proef kort even schetsen: Davey moest rugbyballen met filmtitels erop matchen aan de muziek die hij door de boxen hoorde schallen, de rest moest de weggetrapte bal in het puntenvak weten neer te leggen voor ze zelf omgelegd werden door een stel uit de kluiten gewassen pro's. Bij de proef kon maar liefst 5000 euro verdiend worden, maar het werd een fractie van dat bedrag. Het is moeilijk om het moment aan te duiden waarop het net misliep aangezien iederéén er een boeltje van maakte, terwijl ze intussen een karikatuur van zichzelf neerzette. Nog voor aanvang had Annelies al 7 keer de woorden 'ik weet da, zenne' uitgesproken, zonder ook maar iets te weten. Uiteraard bezeerde ze zich ook en had ze niet alle spelregels even goed begrepen. Eline was nog harder dan anders bedreven in het 'godverdoemme, Davey!'-roepen en in het níet voluit voor de proef gaan, terwijl Davey de soundtracks van o.m. E.T. en Superman niet herkende, en Robin zijn attente zelf was. Door loeihard te vloeken en te tieren op alles wat er fout liep. Zijn gestampvoet moet een lichte aardschok van 1,3 op de schaal van Richter veroorzaakt hebben, gokken we.

✭ De proef waarin Eline en Davey moesten achterhalen welke voorwerpen in hun vertrek omgewisseld waren tijdens hun korte afwezigheid, bleek ook geen eitje (sorry). Diezelfde dag verloorde groep ook nog eens 500 euro omdat Robin, de man met hoogtevrees en bang voor het donker, in een boomhut (!) midden in de nacht (!) in het Mol-boekje van afvaller Hans ging snuffelen. Dik tegen de zin van Davey die opwierp dat hij 'toch nog een beetje eergevoel heeft'. Davey, dezelfde man die in de eerste aflevering meteen op de rode knop drukte en uit datzelfde 'eergevoel' een glas champagne weigerde. De eerste vijf minuten toch. Uhu.

✭ De laatste proef ging ons petje een beetje te boven: liegen dat je liegt kon je pasvragen voor de eliminatieronde opleveren. Als je té hard loog dat je loog dan weer niet. Maar wat betekent dat? En wat moet een mens hiermee? En wordt er eigenlijk niet wat te veel afgelogen in de wereld? En zou Davey daar dan niet teleurgesteld in zijn? Enfin, het enige dat we wél weten is dat het fragment waarin Annelies vliegen neermept met een paar pannenkoeken nu al hét tv-moment van 2017 is.

✭ We noteerden ook nog ergens: 'als Eline blijkt te liegen terwijl ze liegt en de rest haar erop betrapt dat ze liegt over een leugen is zij sowieso de mol want omgekeerde, omgekeerde, omgekeerde psychologie, weet u wel'. We weten niet meer wat we daar precies mee bedoelden, maar hey, al ons resterende maandloon zetten we dus in op Eline. Wat later zei ze ook nog 'Ik kan manipuleren, da's mijn ding', dus ja. Trouwens: de collega's van De Morgen wijzen ook naar Eline. En het lijkt me sterk dat ze er twee jaar op rij flagrant naast zouden zitten. Dat zou maar ál te belachelijk zijn. Dus ja.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234