null Beeld

Wild Roses

Nieuw op Eén: 'Wild Roses', een Canadese dramareeks over de vendetta tussen de Henry's en de McGregors, twee families van grootgrondbezitters uit de buurt van Calgary. De werktitel 'Cowgirls' werd afgevoerd toen het testpubliek daarbij vooral bleek te denken aan soft-erotica tussen de hooibalen.

Helaas: ook als 'Wild Roses' ging na amper één seizoen de stekker er al uit.

STEVE BYERS (Will McGregor) «Nadat ik 'Deadwood' voor het eerst gezien had, liet ik mijn agent weten dat ik graag 'ns in een western wilde spelen. Drie maanden later lag het script van 'Wild Roses' in mijn bus. Aanvankelijk was ik teleurgesteld: een serie vol ranches, paarden en dronken vechtpartijen in saloons, en ik moest verdomme een in net pak gestoken advocaat spelen! Tot ik verder las en inzag dat 'Wild Roses' zich afspeelt in de 21ste-eeuwste versie van het Wilde Westen. En laten we daar vooral niet flauw over doen: een beetje advocaat staat net zo goed buiten de wet als Jesse James destijds.

»Het is een gevaarlijke serie geworden, vind ik. Dat móést ook. Reeksen als 'Six Feet Under' en 'Dexter' hebben de lat onwezenlijk hoog gelegd: dat heeft mooie televisiemomenten opgeleverd, maar het heeft ook tot gevolg dat het publiek niet langer genoegen neemt met minder. Je moet risico's nemen wil je nog opvallen.»

ADAM MACDONALD (Peter McGregor) «Als het niet zo verwaand klonk, zou ik zeggen dat 'Wild Roses' nog het meest gekenmerkt wordt door Shakespeareaanse thema's: verlies, liefde en verraad vormen de rode draad. En de twee strijdende families - de Henry's, in schulden verzonken ranchers, en de olierijke McGregors - hebben een Capulet & Montague-achtige vibe. 't Is net 'Romeo and Juliet': het thema verboden liefde is overal.»

- Doorgaans wordt het vooral vergeleken met 'hebzucht is goed'-reeksen als 'Dallas' en 'Dynasty'.

BYERS «Ja, maar dan niet zo over the top melodramatisch. Naar de personages in 'Dynasty' keek je op, en van die levensstijl kon je alleen maar dromen. 'Wild Roses' gaat over het effect van geld op iederéén. Bovendien werd 'Dynasty' voor 95 procent opgenomen op geprefabriceerde sets; wij zaten 70 procent van de tijd in de openlucht. De staalblauwe lucht en de weidse akkers zijn extra personages in de reeks.»

- Net als de prominent aanwezige kudde paarden.

MACDONALD «Ja! Op mijn cv had ik gezet dat ik een ervaren ruiter was, en aangezien mijn personage de helft van de tijd op een paard zit, had dat me overduidelijk geholpen op mijn auditie. Alleen: in werkelijkheid ben ik net bang van alles wat vier poten heeft. Toen ik dat eindelijk durfde op te biechten aan de producer, konden ze zich al niemand anders meer voorstellen voor de rol. Daarna werd ik op een soort boot camp met paarden gestuurd: om me van die angst af te helpen en om me te leren paardrijden. Morele les: het loont om te liegen op je cv.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234