Wint Glenn 'De keuken van de meester'?

Met z'n drieën beginnen ze morgenavond aan de finale van 'De keuken van de meester': Johan, Nico en Glenn. De winnaar mag als stagiair drie maanden aan de slag in het Hof van Cleve van Peter Goossens.

Glenn Vandenberghe, met zijn 18 de jongste van het trio, is van het hout waaruit Goossens graag discipelen snijdt: leert snel bij, is creatief, werkt hard, heeft veel goesting en incasseert de grillen van de chef zonder verpinken. Kort samengevat: hij is de favoriet.

Terwijl we Glenn opwachten in de lobby van hotel Ter Duinen, de zaak van zijn ouders in Knokke-Heist, bestuderen we de kaart. Tussen de voorgerechten staat een tartaar van rode tonijn met... truffelolie. Volgens Peter Goossens een ingrediënt dat in de keuken maar één plaats kent: de vuilnisbak.


Glenn Vandenberghe «Ik weet het! Ik heb het al tegen mijn papa gezegd: 'Als chef Goossens ooit komt eten, doe die truffelolie er niet bij of je hebt ervan!'»

[...]


Glenn «Al mijn hele leven ga ik slapen en word ik wakker in dit hotel-restaurant. Als kind van twee zat ik al toe te kijken op de tafel in de keuken. Op mijn tiende mocht ik mijn eerste kreeft snijden. Ik kreeg een mes, groter dan mijn arm, en papa deed voor hoe het moest. In het begin was dat nog sukkelen, maar na honderd kreeften begon het te vlotten. En wist ik: dit wil ik mijn hele leven doen. Werken aan iets waarvan je weet dat het straks iemand blij zal maken: schoner bestaat er niet. Elke avond zag ik hier mensen met een glimlach buiten wandelen. Ze hadden lekker gegeten, en vooral: ze hadden een toffe avond gehad. De max, gewoon.»

[...]


Glenn «Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan koken denk. Als ik niet aan het werk ben, lees ik vakbladen, surf ik naar recepten of kijk ik naar Njam! Op hun website staat een recept van Peter Goossens, een kaaskroket new style. Echt een ongelofelijk bord. Wel: ik heb die pagina zeker al dertig keer bekeken. Ik wil dat recept tot in het kleinste detail kennen. Ik schrijf die dingen ook allemaal op: ik hou een kookboek bij. Daar put ik inspiratie uit.»

Het volledige interview leest u in Humo 3692 van dinsdag 7 juni 2011.

'De keuken van de meester': bekijk een fragment!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234