null Beeld

Zap.com: Nieuw Texas

We hadden hem al in de smiezen bij ‘Marsman’, daarna kregen we hem zijdelings in de gaten in de film ‘Brabançonne’, en tegenwoordig palmt David Cantens op woensdagavond ons blikveld in, als één van de vier op een erfenis beluste broers in de Eén-reeks ‘Nieuw Texas’.

Hanne Van Tendeloo

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Cantens «Doe mij maar liever een goeie film dan pakweg ‘Mijn pop-uprestaurant!’ of ‘Thuis’. Ik ben vooral een fervente seriekijker. Ik heb net ‘The Legacy’, ‘The Bridge’ en ‘Fargo’ gezien. Ook grote Vlaamse series als ‘Cordon’ bekijk ik, en de series waarin ik zelf speel. Van ‘Nieuw Texas’ had ik al een preview gezien, maar ook de uitzendingen zelf volg ik. Dat samen kijken met de rest van Vlaanderen voelt toch anders aan, een beetje als bij een première in het theater.»

HUMO Wat is het beklijvendste tv- en/of radiomoment aller tijden?

Cantens «Toevallig zag ik eergisteren ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ nog eens. Dat raakte me erg, omdat het me deed terugdenken aan de eerste keer dat ik die film zag en hoe ik toen was. Een goede film kan dat: je terugvoeren naar het verleden en doen nadenken over het leven. Met ‘Romeo + Juliet’ van Baz Luhrmann heb ik dat ook.»

HUMO Wanneer heb je voor het laatst gehuild voor je tv?

Cantens «Misschien klef, maar mensen die elkaar na jaren terugzien, dat raakt me enorm. Ook bij films pink ik weleens een traan weg. Meer en meer zelfs. Misschien laat ik het nu meer toe dan vroeger.»

HUMO Wat is het grappigste dat je ooit op tv hebt gezien?

Cantens «Toon Hermans. ‘In de gloria’. ‘De parelvissers’. Ook met ‘De paniekzaaiers’ van Gaston en Leo moet ik nog altijd lachen. En onlangs zag ik Tom Hanks verschijnen in een videoclip van Carly Rae Jepsen. Erg grappig, gewoon omdat het Tom Hanks is die opduikt in een videoclip.»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

Cantens «Een singer-songwriterzender op de radio, met Damien Rice-achtige muziek – ik ben een hevige fan. Op tv was ‘Marsman’ voor mij een openbaring: het verhaal vertrok vanuit één persoon, Mathias Sercu, die betrokken bleef tot op het einde, ook als acteur en regisseur – een beetje zoals hoe een theatervoorstelling wordt gemaakt. Meestal gaat het er anders aan toe bij tv-reeksen: daar wordt een regisseur van buitenaf op een scenario gezet en worden er vervolgens de acteurs bij gekozen.»

HUMO Welke radiofiguur moet dringend zijn eigen tv-programma krijgen, en/of vice versa?

Cantens «Ik hou wel van Sven Pichal. Ik zou hem graag eens op een podium bezig zien. En mijn grote droom is om ooit zélf radio te maken.»

HUMO Voor welk tv-gezicht zap je onmiddellijk weg?

Cantens «Ik hou niet van scripted reality zoals ‘De buurtpolitie’. Als acteur mis ik daar een verhaal, een ambitie om mensen te raken.»

HUMO Wat is je guilty pleasure op radio en/of tv?

Cantens «Ik blijf weleens hangen bij programma’s waarin mensen in twee maanden tijd 50 kilo kwijtspelen. Of programma’s over mensen die op het punt staan een nieuw leven te beginnen in het buitenland.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau kreeg?

Cantens «‘The Sopranos’. ‘The Office’. ‘Flight of the Conchords’ – onlangs gekregen van Vincent Bal. En verder veel films.»

HUMO Welke programma’s wil je per se live bekijken?

Cantens «‘So You Think You Can Dance’. Daarin koppelen ze op meesterlijke wijze het commerciële aan artistieke kracht.»

HUMO Heb je weleens je eigen naam gegoogeld?

Cantens «Ik pleit schuldig. Ik erger me vooral aan de foto’s die ik dan zie. Aan de artikels stoor ik me minder, al verscheen er onlangs in een krant dat ik nooit meer een autist wil spelen. ‘Stomme Vlaamse pers!’ denk ik dan. Dat heb ik nooit gezegd.»

HUMO Hoeveel vrienden heb je op Facebook?

Cantens «Ik ben sinds kort van Facebook af, omdat ik merkte dat mensen toch maar wat schrijven. Waar gaat het dan nog over?»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234