null Beeld

Zap.com: On Stage

Zou Sofie Engelen haar job als ‘On Stage’-presentatrice op StuBru te danken hebben aan haar engelachtige stemgeluid? Of zitten wij weer met een slecht afgestelde radio? Hoe dan ook: de Zap.com-vragen.

Hanne Van Tendeloo

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Sofie Engelen «Ik was vroeger een tv-verslaafde, maar het laatste jaar heb ik bijna niets gezien. Ik ben amper thuis en als ik tijd heb, dan kijk ik vooral naar series, op m’n computer. Als ik er dan toch één moet opnoemen: ‘De ideale wereld’. Als ze ooit een extra vrouw zoeken, stel ik me kandidaat.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

Engelen «‘Buiten de zone’ is ongetwijfeld de briljantste Vlaamse serie aller tijden. Mijn vrienden en ik citeren er nog dagelijks uit.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radiomoment aller tijden?

Engelen «In 1991, toen op tv werd aangekondigd dat Freddie Mercury van Queen gestorven was. Ik was 11, mijn broer 15. Hij zal het nu wel ontkennen, maar hij moest huilen. En toen in 1994 mijn grote idool Kurt Cobain stierf, was ik ook aan de tv gekluisterd. Ik heb nog steeds alles op VHS-tape wat er toen is uitgezonden.»

HUMO Wanneer heb je voor het laatst gehuild voor je tv?

Engelen «Ik zie er dan misschien wel stoer uit, maar heb een klein hartje. Ik ben dus nogal gauw ontroerd door dingen op tv. Ik moet vaak huilen van onmacht bij het nieuws.»

HUMO Wat is het grappigste dat je ooit op tv hebt gezien?

Engelen «Ik heb me kapot gelachen met ‘In de gloria’. Nog steeds, trouwens. Vooral dan met de rubriek ‘Hallo televisie’.»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

Engelen «Een straffe talkshow van het niveau van Jimmy Fallon, met veel plaats voor muziek.»

HUMO Welke radiofiguur moet dringend zijn eigen tv-programma krijgen, en/of vice versa?

Engelen «Geef Gunther D zijn eigen tv-programma. Ik vind hem onbegrepen en geniaal. En Kirsten Lemaire haar eigen muziekprogramma op tv. Tomas De Soete mis ik op de radio, die mag terugkomen.»

HUMO Voor welk tv-gezicht zap je onmiddellijk weg?

Engelen «Afgeven op mensen is zo makkelijk. Sofie 2.0 doet dat niet meer .»

HUMO Ben je ooit verliefd geweest op een tv-figuur?

Engelen «Ik ben zeven jaar samen geweest met een tv-figuur, telt dat? Ik zou wel graag eens op café gaan met Jelle De Beule. Lachen!»

HUMO Wat is je guilty pleasure op radio en/of tv?

Engelen «Vroeger realityseries zoals ‘Temptation Island’. We keken samen met een hoop vrienden. Dan gooiden we met zachte voorwerpen naar de tv en zaten we te roepen. Hilarische avonden.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau krijgt?

Engelen «‘Entourage’ en ‘Californication’. Ik heb daar zo hard mee moeten lachen. En ook ‘New Girl’ en ‘Breaking Bad’ en ‘Game of Thrones’. Ze hangen allemaal samen met een bepaald deel van m’n leven, al ben ik niet zeker of ik die delen per se wil herbeleven.»

HUMO Hoeveel digitaal opgenomen programma’s staan nog klaar om bekeken te worden?

Engelen «Heel veel, maar mijn aandachtsspanne is tegenwoordig zo kort dat ik geen geduld heb om een programma uit te kijken. Muziekdocumentaires wel. Die zou ik non-stop kunnen kijken.»

HUMO Ben je baas over de afstandsbediening?

Engelen «Ja. Ik ben ook huisbaas. Mijn roommates mogen soms ook kiezen, maar er wordt echt niet veel tv gekeken bij ons.»

HUMO Kijk je tv met de laptop/tablet/smartphone bij de hand?

Engelen «Ja. Erg, hè! Mijn iPhone is echt het verlengde van mijn hand. Ik denk erover om af te kicken. Ik heb al last van een iPhone-nek.»

HUMO Heb je weleens je eigen naam gegoogeld?

Engelen «Ik geef dat toe, ja. Soms ben ik wel bezorgd om wat er ondertussen allemaal te vinden is. Zeker van mijn tijd als vj bij TMF.»

HUMO Kan je op vakantie twee weken zonder tv, radio en internet?

Engelen «Tv, radio: geen probleem. Internet zou afkicken zijn. Ik heb echt nood om alles te delen met iedereen. Niet dat ik mezelf zo interessant vind, maar ik ben vaak mega-enthousiast, en dat wil ik delen. Naar het schijnt komen er bij likes dezelfde soort endorfines vrij als bij seks, dat zal er wel mee te maken hebben.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234