null Beeld

Zap.com: presentatrice Annelore De Donder

Als reporter van ‘Glammertime’ staat Annelore De Donder even graag op de rode loper van de VMA’s als op de set van de ‘De slimste mens’-sitcom. Maar wat bekijkt ze als ze thuis in de zetel zit?

nn

'Ik huil bijna wekelijks voor de buis.'

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Annelore De Donder «‘Glammertime’, dat spreekt voor zich. Daar werken alleen maar prachtige mensen aan mee. En in het lichtere genre: ‘Culture Club’. Sofie Lemaire op tv, daar word ik blij van. En Bent Van Looy op stap, dat is heel mooi om te zien.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

De Donder «Dat is vragen welke vinger ik het liefst zie. ‘Buiten de zone’ heeft mijn jeugd gekleurd. Bart De Pauw als roze ridder of Tarzan, dat vergeet je niet gauw. ‘Friends’: onze generatie heeft sarcasme geleerd van Chandler Bing en Monica Geller, ik denk dat echt. ‘In de gloria’ was legendarisch, dat zit zo hard in het collectieve geheugen dat het met om het even wie makkelijk een band doet scheppen. En dan de weergaloze Britten met ‘Smack the Pony’, ‘Little Britain’ en ‘The Fast Show’. Dank u papa, voor die ontdekking.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radiomoment aller tijden?

De Donder «‘Making a Murderer’ heeft me toch stevig beetgehad. De serie, maar ook het idee dat realiteit fictie wordt, en hoe pervers dat eigenlijk is. Dat je je niet meer afvraagt hoe het nog met Steven Avery zou zijn, maar vooral wanneer er in godsnaam een vervolg komt.»

HUMO Wanneer heb je voor het laatst gehuild voor je tv?

De Donder «Ik huil bijna wekelijks. Ik zie de ingrepen – een melig muziekje, een perfect getimede close-up – van ver en toch kan ik mij er moeilijk tegen weren. Maar een moment waar geen trucs voor nodig waren: het beeld in het journaal van een Syrische jongen die in een ziekenwagen wezenloos voor zich uit zit te staren, onder het stof en het bloed.»

HUMO Wat is het grappigste wat je ooit op tv hebt gezien?

De Donder «Een paar momenten die zich spontaan aanbieden, omdat ik er als medewerker bij was: Steven Van Herreweghe die, stoeiend in een zwembad, Bart Kaëll vol op de mond kust in ‘De jaren stillekes’. En Jonas Geirnaert en Jelle De Beule die in ‘Bloot en speren’ twee astronauten spelen in een raadspel over wie nu precies verantwoordelijk was voor die rondzwevende drol.»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

De Donder «Wat radio betreft, denk ik met weemoed terug aan de tijd dat er nog programma’s bestonden als ‘Het leugenpaleis’ of ‘Cuisine X’. Of ‘De wereld van Sofie’, radio waarbij de luisteraar vooral luisterde, en niet moest bellen of sms’en. Op tv zou ik graag een kinderprogramma zien waar je ook als ouder met plezier voor gaat zitten. En een Vlaamse variant van Graham Norton

HUMO Welke radiofiguur moet dringend zijn eigen tv-programma krijgen, en/of vice versa?

De Donder «Tomas De Soete terug naar de radio. Ik ben jaloers op zoveel woordspelplezier.»

HUMO Wie is je favoriete tv-anker?

De Donder «William van Laeken. Zijn stem, zijn gelaatsuitdrukking, wat hij vertelde: alles samen klopte dat als een zwerende vinger.»

HUMO Wat is je guilty pleasure op radio en/of tv?

De Donder «Alle programma’s met een voor en na, of het nu in de medische, de vestimentaire of de decoratieve sector is. Even geloven dat het op magische wijze zoveel beter is dan daarvoor, ook al valt alles in puin zodra de cameraploeg weg is.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau kreeg?

De Donder «‘Downton Abbey’. Kostuumdrama’s met emoties die hoog oplopen, maar strak ingesnoerd zitten. Liefst van al in ’t Brits.»

HUMO Hoeveel programma’s staan nog klaar om bekeken te worden?

De Donder «Alleen de laatste aflevering van ‘Callboys’. Voorts neem ik niets meer op. Ooit had ik goede voornemens om later alles te bekijken, maar daar ben ik mee gestopt. Als ik het niet heb gezien, dan aanvaard ik het gemis. Er is te weinig tijd. En ik val te makkelijk in slaap.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234