null Beeld

Zap.com: radiopresentator Rik Boey

Rik Boey is de enige radiopresentator van Vlaanderen die z’n programma niet alleen zijn eigen naam gaf, maar eveneens met een apenstaartje bedacht: de man is dan ook even vaak op Vine, Snapchat, Twitter en de rest te vinden als op de radiogolven. En hoe zit het verder met zijn mediagebruik?

Stefaan Werbrouck

'Twitter is belangrijk: radio maken zónder interactie lijkt me heel eentonig.'

HUMO Hoeveel radio- en tv-toestellen heb je in huis?

Rik Boey «Ik heb veel radio’s in huis, ook van die mooie retrotoestellen. Maar eigenlijk zet ik die nooit aan: ik luister in de auto, op het werk of via apps.»

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Boey «‘Sorry voor alles’, natuurlijk! Wat een verrassing. Ik hou ook van series die binnen hun eigen kader gewoon klóppen, zoals ‘Callboys’, ‘Cordon’, ‘Clan’, ‘Chaussée d’Amour’ – alles met een ‘c’, eigenlijk! En ik ben zo blij dat ‘Mr. Robot’ bij ons op tv is.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

Boey «‘Buiten de zone’, zonder twijfel. En internationaal? ‘The Simpsons’.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radiomoment aller tijden?

Boey «Radio: Pat Donnez die op Radio 1 tegen Filip Meirhaeghe volhoudt dat die begon te schaken na een overwinning. ‘Ik herinner me de beelden nog goed!’ Zijn redacteur had ‘shaken’ genoteerd... Tv: een interviewprogramma dat veel te kort liep, was ‘Voor eens en voor altijd’ van Tom Lenaerts en Michiel Devlieger. Heel straf toen Yves Leterme niet op hun vragen antwoordde en ze die dan maar bleven herhalen. Leterme liep de studio nét niet uit.»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

Boey «Een soort ‘Alles kan beter’. Mark Uytterhoeven slaagde erin om een breed publiek te entertainen met niet al te voor de hand liggende humor.»

HUMO Welke radiofiguur moet dringend zijn eigen tv-programma krijgen, en/of vice versa?

Boey «Mijn Q-collega Nils Melckenbeeck had voor z’n hilarische radio-eindwerk Jonas Geirnaert gevraagd als coach. Die twee zou ik héél graag samen op de radio horen.»

HUMO Wie is je favoriete tv-anker?

Boey «Cathérine Moerkerke! Maar die is helaas gestopt. Al een geluk dat Birgit Van Mol ooit geboren is. Met zo’n stem en smile is het aangenaam nieuws kijken.»

HUMO Ben je ooit verliefd geweest op een tv-figuur?

Boey «Al duizend keer, waarschijnlijk. Als kleine jongen op Teri Hatcher (van ‘Lois & Clark’), als tiener op Sofie Van Moll (van ‘Spring’) en op dit moment op multitalent Herizen Guardiola (van ‘The Get-Down’ op Netflix).»

HUMO Wat is je guilty pleasure op radio en/of tv?

Boey «Ik ben niet vies van semiflauwe Amerikaanse tv-series als ‘Casual’, ‘Younger’, ‘The Mindy Project’ of ‘Crazy Ex-Girlfriend’.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau kreeg?

Boey «Ik zeg al lang dat ik mijn dvd’s van ‘The Simpsons’ nog eens moet bovenhalen. En ‘Seinfeld’ en ‘Cheers’ staan ook hoog op de prioriteitenlijst.»

HUMO Ben je een bingewatcher?

Boey «Echt wel. Maar omdat ik door mijn avondprogramma nogal laat thuiskom, val ik steevast in slaap na anderhalve aflevering... Eerder een wannabe-bingewatcher, dus (lacht).»

HUMO Welke programma’s wil je per se live bekijken?

Boey «Ik werk ’s avonds, dus live kijken zit er helaas niet meer in. Mocht ik thuis zijn: ‘The Voice’ en het Eurovisiesongfestival. Alles wat muziek en social media combineert.»

HUMO Ben je baas over de afstandsbediening?

Boey «Altijd, behalve wanneer mijn kat er vredig op ligt te slapen. Dan wacht ik even. Om dan plots lawaai te maken, zo gemeen ben ik dan ook weer wel.»

HUMO Kijk je ook tv via computer of tablet?

Boey «Alle Vlaamse tv bekijk ik via Stievie, alle Nederlandse via de NPO-app of via uitzendinggemist.nl. Ik ben blij dat we eindelijk een inhaalbeweging meemaken. Lineair tv-kijken lijkt me niks meer voor 2016.»

HUMO Kijk je tv met de laptop/tablet/smartphone bij de hand?

Boey «Gisteren zat ik een YouTubefilmpje te bekijken, en ik voelde dat ik op pauze moest duwen bij het tv-programma dat al opstond. Toen had ik het door: ik wilde de tv écht volgen. En toch was ik afgeleid. Er is geen weg terug, vrees ik.»

HUMO Spendeer je meer tijd aan internet dan aan televisie?

Boey «Ik ben heel graag bezig met onlinevideo, zowel als kijker en als maker. Eigenlijk zijn filmpjesmakers ook tv-makers, hè? #BOOS, het YouTube-

kanaal van Tim Hofman is uitstekend.»

HUMO Heb je weleens je eigen naam gegoogeld?

Boey «Ik krijg zelfs een mail binnen van Google als er een significant zoekresultaat bij komt! Blijkbaar ooit ergens aangemaakt. Je wil toch weten wat mensen over jou kunnen vinden?»

HUMO Kom je weleens op pornosites terecht?

Boey «Ik durf nog amper links te openen in mails (lacht).»

HUMO Hoeveel vrienden heb je op Facebook?

Boey «811. Maar ik doe er amper iets mee.»

HUMO Mochten Facebook en Twitter plots verdwijnen, zou je ze missen?

Boey «Ja, Twitter is ook een belangrijke bron voor de job die ik doe. Radio maken zónder interactie lijkt me heel eentonig.»

HUMO Kun je op vakantie twee weken zonder tv, radio en internet?

Boey «Als het moet. Maar dat zal niet snel gebeuren. Zeker internet is op reis zo handig: kaart downloaden of tips zoeken. Op hotel is het ook zo leuk om te lachen met de lokale tv of radio.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234