null Beeld

Zap.com: You'll Never Walk Alone

U dacht dat de link tussen sport en muziek zich beperkte tot wat zat gebral langs de zijlijn van voetbal- of wielerwedstrijden? Stijn Vlaeminck bewijst u in de maand juni elke middag het tegendeel in ‘You’ll Never Walk Alone’.

Hanne Van Tendeloo

HUMO Hoeveel radio- en tv-toestellen heb je in huis?

Stijn Vlaeminck «Drie radiotoestellen en één tv, maar tegenwoordig kijk ik vooral naar Netflix op mijn computer of tablet. En naar de radio luister ik nu ook heel vaak via de Radioplus-applicatie op mijn iPhone.»

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Vlaeminck «Ik kijk geregeld naar ‘Het journaal’, ‘Sportweekend’ en ‘Terzake’. Maar als intensieve gebruiker van het internet word ik al hele dagen achtervolgd door het nieuws. ‘Extra Time’ en de ironische blik op de waan van de dag van ‘De ideale wereld’ voegen dan weer iets toe aan de actua.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

Vlaeminck «‘Tik tak’. Dat ik nu nog altijd kan vertellen wat er in die dagelijkse show van 5 minuten gebeurde, is onwaarschijnlijk. Voor de rest herinner ik me nog maar bitter weinig uit die tijd, dus: respect voor ‘Tik tak’. Later kwamen ‘The Office’, alles van ‘Monty Python’, ‘Schalkse ruiters’ en ‘De mol’ aardig in de buurt van het gevoel dat ik voor ‘Tik tak’ koester.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radio-moment aller tijden?

Vlaeminck «Ik heb uiteraard een zwak voor sportverslaggeving op de radio. Niets mooiers dan een to the point verslag van een sportief hoogtepunt. Jan Wauters was iemand die dat als geen ander kon. Peter Vandenbempt is zijn opvolger. Maar een moment waar ik écht even van moest bekomen, was het verslag van Jens Franssen in Syrië. Jens was – samen met zijn technicus – aan de dood ontsnapt bij een aanslag in Homs. Zeven Syriërs en een Franse journalist kwamen om. Jens had alles opgenomen. Zijn verslag ging door merg en been. Je kon de dood horen.»

HUMO Wanneer heb je voor het laatst gehuild voor je tv?

Vlaeminck «Gentenaars die hun voetbalkampioenen in het centrum van hun stad als helden onthalen, is op zich niets emotioneels. Maar 125.000 Gentenaars die met z’n allen glimmen van trots en blijheid, dat heeft me toch even week gemaakt. Niet dat ik heb geweend, maar de vochtigheidsgraad lag toch iets hoger dan gemiddeld.»

HUMO Ben je ooit verliefd geweest op een tv-figuur?

Vlaeminck «Voor zover ik me kan herinneren niet. Maar bij de videoclip bij ‘Boys’ van Sabrina kwamen voor het eerst in mijn leven wel bepaalde gevoelens naar boven. Ik was amper 5 jaar.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau kreeg?

Vlaeminck «Heb je even? ‘Breaking Bad’, ‘Mad Men’, ‘House of Cards’, ‘True Blood’, ‘The Walking Dead’, ‘Dexter’, ‘Game of Thrones’, ‘The Blacklist’ en ga zo maar door. Ik pleit schuldig: ik ben verslaafd aan series.»

HUMO Kijk je tv met de laptop/tablet/smartphone bij de hand?

Vlaeminck «Hoe kan ik het tv-programma anders op Twitter volgen? De laatste tijd probeer ik mijn internetgebruik wat te minderen, maar een Twitter-feed is vaak een zeer entertainende extra bij een tv-programma.»

HUMO Heb je weleens je eigen naam gegoogeld?

Vlaeminck «Laatst hadden we het daar bij Studio Brussel over. Ik heb dan even mijn naam gegoogeld en kwam tot de vaststelling dat het dwaze Gazet van Antwerpen-artikel ‘Stijn Vlaeminck lacht met het vertrek van Jos Willems’ één van de eerste dingen is die je tegenkomt. Ik had zogezegd wat lacherig gedaan op Twitter over Jos Willems. Ik was me van geen kwaad bewust, maar dat volstond wel voor de krant om er een artikel van te maken. Hilarisch hoe sommige zaken compleet uit hun context worden gerukt.»

HUMO Hoeveel vrienden heb je op Facebook?

Vlaeminck «Nu niet zo heel veel meer. Een tijd geleden heb ik een stuk of 600 mensen gedefriend. Niet dat ik ruzie met ze heb of ze niet leuk meer vind, maar op Facebook post ik af en toe iets persoonlijker zaken. Die deel ik liever alleen met mensen die ik ook echt ken.»

HUMO Mochten Facebook en Twitter plots verdwijnen, zou je ze missen?

Vlaeminck «Facebook zeker niet. En Twitter? Nee, eigenlijk ook niet. Dan ben ik eindelijk van mijn verslaving af.»

HUMO Kun je op vakantie twee weken zonder tv, radio en internet?

Vlaeminck «Tv is geen probleem. Radio evenmin. Maar reizen zonder internet is geen optie. Bij het rondreizen met vrouw – en tegenwoordig ook kind – boeken we meestal pas ter plaatse onze volgende overnachtingsplek. Dan komt het internet wel van pas.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234