null Beeld

Ze is van mij

'Ze is van mij', naar het nummer van Doe Maar, is een door acteur Waldemar Torenstra gepresenteerde nieuwe Nederlandse talkshow waarin de praatgasten allen mannen zijn, en het enige gespreksonderwerp de vrouw in al heur facetten.

En dat er vrijuit, ja zelfs tot op het gênante af gesproken zal worden, mag men geredelijk aannemen: vaste tafelheer, tevens bedenker van het programma, is Maxim Hartman, de zelden een blad voor de mond nemende voormalige helft van het komische duo 'Rembo & Rembo', die zich volgens de perstekst op een 'jarenlange intensieve praktijkervaring met vrouwen' kan laten voorstaan.

Maxim Hartman (47) «Dat is absoluut niet gelogen. Al vrij jong, op mijn drieëntwintigste, ben ik getrouwd en aan kinderen begonnen. Toen dat huwelijk vier jaar later strandde, ben ik een playboyachtig leven gaan leiden, wat inhield dat ik zoveel mogelijk vrouwen probeerde te veroveren. Vrouwen zijn nog altijd een mysterie voor me, en ik hoop dat ze dat altijd zullen blijven. Maar ik heb dus wel verdomd veel praktijkervaring.»

HUMO Enig idee hoeveel dames je sinds je 27ste bij benadering verleid hebt?

Hartman «Een flink eind boven de vierhonderd zit ik inmiddels wel.»

HUMO En jij verwacht dat ik dat geloof?

Hartman «Nou ja, ik heb het niet bijgehouden in een schriftje of zo, maar als ik even een schatting maak van het aantal dames dat ik gemiddeld in een jaar versier, dan eindig ik over een periode van twintig jaar toch echt wel ergens rond de 440, 450. En in bijna alle gevallen heb ik ze vier of vijf keer bezeten.»

HUMO Ergo: een achtdelige talkshow over vrouwen.

Hartman «Ja.

»Kijk, het is bekend dat vrouwen onder mekaar vaak tot in de intiemste seksuele details over mannen smoezelen, in zweterige achterkamertjes. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mij bevalt dat niet. Ik dacht dus: laten wij mannen nou eens hetzelfde doen. En dan niet in zweterige achterkamertjes, maar gewoon open en bloot op tv. En met telkens twee bekende praatgasten, van wier ervaringen ik zelf wijzer hoop te worden. Want ik mag dan best veel van vrouwen afweten, misschien kan ik toch nog wat leren. In de eerste aflevering zit bijvoorbeeld Arie Boomsma, een christelijk geïnspireerde presentator van wie veel mensen denken dat-ie homo is, maar dat doet er hier niet toe. Arie heeft een heel romantische kijk op seks en liefde, én hij heeft erg veel succes bij vrouwen. Het zou me dus wel eens van pas kunnen komen om als het ware iets van zijn act te stelen. Ik bedoel, ik word er ook niet jonger en knapper op, dus het is wel zaak om te blijven schaven aan mijn versiertechnieken.

»Wat seks betreft is Arie Boomsma wel mijn absolute tegenpool. Zijn verstand is de baas over zijn penis, terwijl het bij mij precies andersom is: mijn penis is heer en meester over mijn verstand. Ik ben iemand die bijna altijd door zijn eikel heen kijkt, om het zo maar uit te drukken.»

HUMO Vorig jaar heb jij nog een tijdlang op het strand van 'Expeditie Robinson' gelegen. Heb je daar pogingen ondernomen om de vrouwelijke kandidaten het hof te maken?

Hartman «Nee, tot mijn eigen verbazing had ik daar geen fut in. Van tevoren had ik de productie wel gevraagd of ik een gedeelte van mijn prijzengeld alvast kon incasseren om een prostituee naar het eiland te sommeren, voor het geval geen van de kandidates zin had om het met mij te doen. 'Maak je niet druk,' zeiden ze me, 'je libido zakt vanzelf als je op dat eiland zit.' 'Dan kennen jullie me niet,' wierp ik tegen. 'Ik kom al sinds mijn tiende minstens één keer per dag klaar, of het nou via masturbatie is of via echte seks.'

»Maar ze hadden gelijk: niet de mínste seksdrift had ik op dat eiland. Goed, dat had er ook wel mee te maken dat ik daar met drie Belgische dames zat (Tatiana Silva, Martine Prenen en Zsofi Horvath, red.) van wie ik de mentaliteit niet zo op prijs stelde: ik heb graag dat een vrouw me rechtuit in m'n gezicht zegt dat ze me een klootzak vindt - dat schijnheilige gedoe, daar hou ik niet zo van. Maar het was toch vooral door de uitputting en de ontbering dat mijn libido tot het nulpunt was gezakt, dat merkte je gewoon. Jongens, op een gegeven moment vreesde ik zelfs dat-ie het niet meer deed!»

HUMO Het moet zowat jouw ergste nachtmerrie zijn.

Hartman «Inderdaad ja. Maar 't was loos alarm hoor: alles functioneert nog naar behoren. Hiep hiep!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234