null Beeld

Zo mooi, zo blond en zo met twee: Lesley-Ann Poppe

Vorig jaar werden wij voor het eerst met merkwaardige mediafenomeen Lesley-Ann Poppe geconfronteerd, in een aflevering van 'Komen eten'. Nu verheugen wij ons in de lancering van het royaal met foto's van haar uitbundig gedecolleteerde Zelf verluchte 'Handboek voor blondines'.

Noud Jansen

Enkele quotes van Lesley-Ann Poppe

Poppe «Oké, ik ben geboren met donkerbruine haren. Maar dat is een foutje van de natuur, dat je heel eenvoudig kunt rechtzetten: door je haren te blonderen. Trouwens, blond zijn heeft in wezen niks met haarkleur te maken, zoals ik in mijn boek ook uitleg. 't Is een levensfilosofie.»
HUMO Je weet dat volgens sommige wetenschappers het blonde gen binnen afzienbare termijn zal verdwijnen?

Poppe (stellig) «Als de voorspellingen van de wetenschappers kloppen, zal in 2012 de laatste blondine geboren worden. In Finland, met name. En mijn eigen voorspelling is dat er in 2030 serieus om dat meisje zal worden gevochten (lacht). Maar bon, zolang er goeie blondeerproducten bestaan, hoeven we nergens voor te vrezen.»

Poppe «Ah, maar er zijn ook veel voordelen aan blond haar, hè? Om maar iets te noemen: mensen vergeven je meer. Doe ik een dwaze uitspraak, dan zeggen ze: 'Och ja, 't is maar een dom blondje, laat 'r maar.' Terwijl: als Goedele Liekens diezelfde dwaze uitspraak doet, dan is het kot te klein. Goedele Liekens is namelijk niet blond: noch van haarkleur, noch van instelling. Ze neemt zichzelf heel erg au sérieux, en daardoor kan ze zich veel minder permitteren dan ik. Ik kan de mensen alleen maar positief verrassen!»

HUMO Zou je onze jonge lezeresjes aanraden om zich te laten blonderen?

Poppe «Ja, sowieso. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van, dat is altijd meegenomen. En als je er ook nog eens meer mee gaat verdienen en een rijkere man mee aan de haak kunt slaan: waarom zou je het dan niet doen?»

HUMO Eerste citaat: 'Hoe meer dommeblondjesmoppen een man vertelt, hoe kleiner zijn pietje.'

Poppe «Dat klopt. 't Is te zeggen: ik weet niet precies wat de correlatie is tussen de penislengte van een man en het aantal dommeblondjesmoppen dat hij vertelt, maar het is wel zo dat mannen die dommeblondjesmoppen vertellen dat meestal doen omdat ze bang zijn van blondjes.
»Door hen belachelijk te maken, verdrijven ze hun angst, en voelen ze zich beter. Mensen hebben altijd al gelachen met dingen waar ze bang voor zijn, hè: in de middeleeuwen lachten de mensen met de duivel, en met wolven. En nu dus met blondines.»

HUMO Het laatste van je tien geboden vond ik nog het interessantst: 'Feministes zult gij bekeren.'

Poppe «Pas op, ik heb het niet over feministes in het algemeen. Ik heb het over vrouwen die zichzelf niet verzorgen, maar afgeven op vrouwen die dat wél doen. Daar heb ik het niet zo op begrepen.
»Na een optreden met B-A-B-E heb ik wel eens een mail gekregen van een boze feministe die het een schánde vond dat ik jonge meisjes verplichtte om te voldoen aan een opgedrongen schoonheidsideaal, of woorden van die strekking. Maar als je dan haar foto op Facebook ziet, denk je: 'Ben jij dan een beter voorbeeld?' Ik had echt zin om haar een kleine make-over te geven, te beginnen bij de haartjes op haar bovenlip.»

HUMO Blond zijn is goed, zo maak ik uit je boek op, maar blond zijn en grote borsten hebben is nog veel beter.

Poppe «Welja, Desmond Morris schrijft dat borsten de vervangers zijn van de poep. Toen we ons nog op handen en voeten voortbewogen, konden de mannen naar onze kont kijken wanneer ze achter ons aan kropen; nu we rechtop lopen, kunnen ze zich op onze borsten focussen. Biologisch gezien zijn grote borsten dus een voordeel.»

Bekijk de videospecial 'Domme Blondjes' »

null Beeld

U leest het volledige interview in op dinsdag 20 september in Humo 3707/38.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234