null Beeld

Zoë Tapper in 'Safe House': 'Ik ben op een blauwe maandag nog een vampier geweest'

De Britse misdaadserie ‘Safe House’ keert terug op Canvas met een nieuwe rolbezetting, een nieuw verhaal en een schitterende locatie.

Patrick Bremmers

In het tweede seizoen wordt het leven van een koppel, dat in Noord-Wales een zeilschool uitbaat, overhoopgegooid door een reeks ontvoeringen. Zoë Tapper speelt de vriendin van een ex-politieman die ook geobsedeerd raakt door het dossier.

ZOË TAPPER «‘Safe House’ is een psychologische thriller met een ontzettend macabere plot. Een seriemoordenaar heeft een aantal vrouwen ontvoerd om ze als lokaas te gebruiken voor hun echtgenoten. Als de zaak steeds meer media-aandacht krijgt, kan Tom Brook, een ex-politieman die samen met mijn personage Sam een zeilschool heeft, niet langer passief toekijken. De gewelddadige ontvoeringen doen hem namelijk denken aan een zaak die de politie een aantal jaar geleden opgelost dacht te hebben. Tom vermoedt dat er een copycat aan het werk is en besluit tot de actie over te gaan. Sam ziet het met lede ogen aan, maar naarmate het verhaal vordert, raakt ze zelf steeds meer betrokken bij de zaak. Met verstrekkende gevolgen.»

HUMO Wat sprak je aan in de rol?

TAPPER «Toen ik het eerste script las, was ik meteen verkocht. Ik kon het verhaal maar niet uit mijn hoofd krijgen. Maar ook het personage intrigeerde me: Sam is sterk en intelligent. Tot nog toe heb ik altijd kwetsbare en soms verwarde vrouwen gespeeld. Ik vond het heel leuk om iemand te spelen die haar schaapjes op het droge heeft en het leven leidt dat ze altijd wilde leiden. Tot ze alles wat ze heeft opgebouwd, dreigt te verliezen.»

HUMO Het decor van ‘Safe House’ is adembenemend mooi.

TAPPER «Trearddur Bay is een fantastische locatie in het noorden van Wales. Ik werd midden in de nacht door een taxi aan het huis afgezet. Toen ik de volgende ochtend de gordijnen opentrok, wist ik niet wat ik zag. De zee, de rotsen, het landschap: ik kan me makkelijk voorstellen dat je daar nooit meer weg zou willen. Maar op andere momenten was het er dood- en doodeng.

»De taxichauffeur had me verteld dat de vorige huiseigenaar zijn zoon had verloren. Hij zou daarna elke nacht zijn opgestaan om doedelzak te spelen. De dorpsbewoners werden uit hun slaap gehouden door de treurige klanken, die door merg en been gingen. Als je zo’n verhaal te horen krijgt, slaat je fantasie op hol.»

HUMO En dan stond je nog op de set met een vampier: je tegenspeler Stephen Moyer werd wereldberoemd als Bill Compton in ‘True Blood’.

TAPPER «Er waren zelfs twéé vampieren! Jason Watkins, die de rol van Simon Duke voor zijn rekening neemt, speelde ooit een vampier in ‘Being Human’. Stephen kan op zo’n manier kijken dat je op je hoede bent. Maar ik zal je een geheimpje verklappen: ik ben zelf ook op een blauwe maandag een vampier geweest, in ‘Demons’, een serie die niet zo bekend is. Dus ik had hem behoorlijk van repliek kunnen dienen, als dat nodig was geweest (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234