U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Geluk gehad

Vrijdag 11 augustus 2017 - 11:08

Vrijdag, 10 augustus 1979 omstreeks 14h00
De derde periode van het tentenkamp voor de kinderen van postmensen ( SDP-SSP) was net één dag begonnen, er waren 250 kinderen aanwezig. Zelf had ik er reeds twee periodes op zitten als monitor en had een dagje rust
Beneden aan het kamp was er vuur ontstaan en de bewoner van de villa aan de voet van het kamp verwittigde ons. Onder leiding van de hoofdmonitor zijn we het domein beginnen te  evacueren. Hij haalde de kinderen van de plateaus en ik haalde de kinderen die op de sportterreinen aan het spelen waren naar boven. Aangewakkerd door de mistralwind verspreidde het vuur zich bliksemsnel. Het was kurkdroog en de vlammen waren metershoog. Gelukkig is iedereen veilig kunnen wegkomen via een brandweg. We hebben ons gehergroepeerd op de weg naar Apt. Daar zijn bussen ons komen ophalen om ons naar Apt te brengen, de meisjes werden ondergebracht in een school en de jongens in een kazerne. 3 dagen en 2 nachten hebben ze daar verbleven en toen was het vuur geblust. Bij terugkomst in het kamp zagen we brandweerwagens die van honderd kilometers ver kwamen. Dankzij de inzet van de monitoren, monitrices, het leger, de stad Apt en de brandweer zijn er geen dodelijke of zwaargewonde slachtoffers gevallen. Het vakantiecentrum Domain de Paris te Sivergues is toen echt door het oog van de naald gekropen.
M.P.

Naam en adres bekend.